tisdag 4 maj 2010

Silly season AIK: Tärnström och Engblom

Det finns två spelare som många AIK:are vill få besked om och det är Dick Tärnström och David Engblom.

Ingen av dem har skrivit på än och man kan ju undra varför.

Jag pratade lite med AIK:s ordförande Peter Mellqvist nu på (tisdags)kvällen. Det är ju inte han som sköter förhandlingarna men han hade ändå koll på läget.

Dick sa redan i omklädningsrummet efter sista matchen att han skulle vara kvar "om de vill ha mig".

Och det vill AIK såklart. Men det finns lite ekonomiska bitar från förra säsongen, som måste formaliseras och bockas av först. Det finns pengar för att göra detta men administrationen runt bolagiseringen, uppflyttningen och bokslutet har enligt Mellqvist gjort att dessa bitar (som rör Dick) har dragit ut på tiden och även om Dick inte har kritat på än så kommer han mest troligt att göra det inom kort.
Ambitionen från båda sidor är att han ska göra det.

När det gäller David Engblom är läget mer oklart. Mellqvist ville inte gå in i detalj på läget utan konstaterade att Engblom fortfarande är aktuell och alltså inte avskriven. Men samtidigt beror det lite hur laget byggs i övrigt så där blev det varken ja eller nej på frågan utan som sagt endast "fortfarande aktuell men mer vill jag inte säga nu" som svar på kontraktsläget.

Ledsen att det inte finns klarare besked att komma med men det är så AIK ser läget just nu och då är det så.

När det gäller ekonomin så håller AIK att göra färdigt redovisningen av förra säsongen. Bokslutsåret avslutades 30 april, nu ställer AIK samman det sista i redovisningen och därför ville Mellqvist inte gå in på några siffor än men på en direkt fråga om det blir plus eller minus så blev beskedet "plus" samt att "elitlicensen kommer att vi att klara".

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hur mycket går DIF plus? För det måste dem väl ha gjort?! Annars vore det sjukt...

Marie Hallman sa...

Anonym: vet inte men de har ju flaggat för att det inte är så mycket. alla har ju bokslutsdag sista april men sedan brukar det ta någon vecka eller två att göra klar redovisningen, sedan går det att kolla.