måndag 10 maj 2010

silly season DIF: Lägeskoll med Järlefelt


(Målvaktsposten är klar. Nu saknas två forwards till förstalinen och "en riktigt bra back". Foto: Daniel Pettersson/jarnkaminerna.se)

Silly season pågår för fullt, men hos Djurgården är det snart fullt då man nu har klart med Stefan Ridderwall i målet.

Några positioner finns dock kvar att lösa.

Bloggen har kollat läget med sportchefen Janne Järlefelt och han säger så här om…


… att Stefan Ridderwall blir kvar

– Det känns jävligt bra! Steffe har ypperlig potential att ta ett ytterligare kliv framåt så det är skit bra att han är kvar.


… Mark Owuya blir andremålis nu när Stefan Ridderwall är värvad som etta eller om han kommer att bli utlånad och en annan målvakt plockas in?

– Vi har Mark på kontrakt så vi jobbar utifrån det. Sedan får vi se hur mycket han får spela också eller om han behöver få mer speltid någon annanstans, men just nu har vi kontrakt med honom.


… Micke Tellqvist någonsin har varit aktuell?

– Ja. Om det hade skitit sig för oss med både Steffe och Wesslan men nu har det löst sig med Steffen så nu tycker vi att det känns bra. Men hade det skitit sig med Steffe också, då hade vi fått fortsätta leta (efter en målvakt) och då hade Tellan varit aktuell. Helt klart.


… Djurgården har snackat med Tellqvist?

– Vi har snackat lite med (agenten) Jocke Persson om hur läget ser ut och även blivit uppdaterad om vad Tellan vill göra.


… Det någonsin var aktuellt att ha både Tellqvist och Ridderwall på kontrakt kommande säsong?

– Det har vi inte resurser till och Steffe vill ju vara etta med. Han vill veta att han får matcher också, så därför var han inte så sugen på att stanna när Wesslan var kvar. Steffe var rädd för att hamna i samma sits (som den här säsongen) och var ute efter att få fler matcher, att få helheten. Och när Wesslan försvann så öppnades dörren även för det som Steffe ville och det passade in på vad vi ville med så då kunde vi mötas igen.


… Det finns någon risk att Stefan försvinner till NHL senare i sommar?

– Nej, det var utgångspunkten för att vi skulle enas. Vi ville inte hamna i samma sits (som med Wesslau) en gång till och vi har pratat med Steffe och Jocke Persson att ska han spela i Djurgården då ska han stanna här och de har båda sagt att det är det han vill.


… Wesslaus flytt till NHL kom ganska tätt inpå att kontraktet med DIF var underskrivet:

– Han var ärlig och rak med det reda från början och sa att dyker det upp något från NHL så ville han dit, så vi visste om det och hade en dialog om det hela tiden men vi trodde inte att han skulle få ett NHL-kontrakt. Men det fick han. Så därför har vi pratat med Steffe och Jocke Persson och sett till att vi är överens om att han stannar här nu.


(Djurgårdens sportchef Janne Järlefelt. Foto:www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)



… ryktena kring att Nisse Ekman är klar för Djurgården men att det ännu inte blivit officiellt:

– Vi har pratat med Nisse. Men mer än så kan jag inte säga, utan det är så att om det blir klart med något så går vi ut med det då.


… Djurgården har ställt krav på Marcus Nilson ska lämna besked inom någon viss deadline?

– Nej, det har vi inte gjort men Mackan ville spela VM först så ska vi pratas vid sedan.


… Daniel Tjärnqvist de facto har tackat nej till Djurgården eller inte?

– Ja det har han gjort. Så det är det vi har sagt utåt. Vad som händer i övrigt får du fråga honom.


… vilka luckor som återstår att fylla i lagbygget som inleder säsongen?

– Vi ska ha två första linare till, alltså det är två forwards till som vi ska ha på kontrakt och så är det en riktigt bra back som saknas.


… Mike Zigomanis är helt ute ur bilden eller inte?

– Han är en artistspelare och kan inte komma till Sverige förrän i oktober och vi kommer inte att skriva kontrakt med såna spelare förrän i augusti om vi fortfarande har luckor då. Ziggy har dessutom sagt att han i första hand vill ha en NHL- try out så vi kommer inte att skriva något men honom nu men sedan får man se senare hur läger ser ut då.


… Fredrik Bremberg är aktuell?

– Vi har som sagt några positioner kvar men på den budget som vi har så måste vi få in alla typer av spelare och just nu har vi andra namn som är före när det gäller första linen, han är jättebra men vi har några andra som passar bättre in i den typen av ishockey som vi spelar just nu.


… säkra Djurgården är på att Jacob Josefson och Marcus Krüger stannar en säsong till då bland annat Devils verkar sugna på att ta över Josefson?

– Vi har pratat med agenter och spelare och har fått löften om att de ska stanna. Mer än så kan vi inte göra. Vi får inte skriva in klausuler i kontrakten om att de ska stanna nu när det finns NHL-avtal, det är inte möjligt att göra det.

Inga kommentarer: