fredag 14 maj 2010

Silly season DIF: Jacob Josefson

Det blev ju officiellt i dag, fredag, att Djurgårdens jättetalang Jacob Josef har skrivit på ett treårskontrakt med New Jersey Devils.

Han och HV-forwarden Mattias Tedenby, som båda gick i första rundan i draften, får för första gången i Devils historia ett maxkontrakt för rookies vilket innebär en möjlig årslön (med alla bonusar) på strax under sju miljoner kronor per år.

Tedenby kommer enligt sin agent, Peter Werner, att åka över direkt.

Vad Jacob Josefson gör återstår att se. Att DIF-forwarden skulle få ett kontrakt är ingen nyhet för Djurgården som därför har gjort vad man har kunnat för att försäkra sig om att nyblivne 19-åringen blir kvar i klubben via lån kommande säsong.

Jag har inte nått Josefson eller hans agent men jag har haft kontakt med Djurgårdens sportchef Janne Järlefelt som säger så här:

-Agenten Peter Wallén och Jacob har lovat och sagt till oss att han ska spela i DIF nästa säsong.

Men gäller det fortfarande? Med det här kontraktet som ger honom maxlön?

- Det är upp till Wallén att stå för sitt ord och kontrakt som han har gett mig, Garpen (Johan Garpenlöv, sportkommittén) och Tommy (Engström, klubbdirektör), avslutar Järlefelt.


Och så är det ju. Mer än så kan inte Djurgården göra. Så är läget med det nya NHL-avtal som finns.

Nu har jag (Marie) svårt att se Jacob Josefson lova något som han inte kan hålla. Jag har, med tanke på hur han är som person, svårt att se honom bryta det löftet men att han håller vad han har lovat, det är vad jag tror. Det är min spekulation och inget annat.

Exakt hur det blir återstår att se. Jag får återkomma i ämnet.

12 kommentarer:

Charlie sa...

Ja man får bara hoppas att Jacob står för det han sagt. Som DIF-supporter har man däremot inget större förtroende för Peter Wallén.

Om något så förväntar man sig att han jobbar för att våra spelare ska sticka så fort det bara går, helst igår.

Anonym sa...

Läs intervjun med Jacob på Devils hemsida, Marie...
http://devils.nhl.com/club/news.htm?id=529199

Ett jävla sätt helt enkelt. Hade spelare och agent kommunicerat klart och tydligt att det var NHL och inte DIF som gällde så hade det varit OK, men nu blåser de Djurgården rakt upp och ned.

Jacob tackar för 8 säsongers utveckling i DIF:s ungdoms-, junior- och seniorverksamhet med att ge hela klubben och supportrarna långfingret.

Robin Fredriksson sa...

http://devils.nhl.com/club/news.htm?id=529199
Inte mycket intresse att bli utlånad inte.

Det hade varit HELT OKEJ om han varit tydlig med det från början, att det var NHL som gällde. Men varför varför varför Jacob ville du lämna saker och ting såhär mellan Djurgården och dig?

Anonym sa...

Problemet med att ge löftet man inte tänkte hålla är:

Vem vet vilka spelare Djurgården tackat nej till för att man räknade in Jacob i truppen?

Vem vet vilka potentiella ersättare till Jacob som nu gått till andra klubbar och Djurgården gått miste om för att man räknade in Jacob i truppen?

Ett långfinger, som sagt.

Charlie sa...

Fy fan, det här är inte okej. Så karaktärslöst och lågt.

Raka motsatsen till Wesslaus agerande helt enkelt.

Hoppas Josefson ångrar sig djupt en dag. Tråkigt att se spelare och individer som DIF lagt ner så mycket tid och pengar på vara så otacksamma.

Benjamin sa...

Vänta med att lägga Jacob som syndabock.
Jag är övertygad om att Peter "pengar!?!?" Wallén har haft ett finger med i detta. Det är säkert han som lurat i en massa skit i Jacob för att sen få han att skriva kontrakt med Devils. Vi får se helt enkelt.
Men döm inte innan ni har all fakta, snälla.

Stefan sa...

Vill gärna se ett pressmeddelande från Djurgården och Jakob Josefsson innan jag delar min åsikter om detta..

Men helt klart så är agenter ruttna pengakåta svin.

Marie Hallman sa...

Till alla: Jag har lagt upp snack med Peter Wallén nu. Har inte hunnit läsa den där intervjun med Jacob men ska kolla.
Samtidigt så tänker i alla fall jag vänta med att döma någon tills vi ser hur det går.
Killen är 19, Devils lockar med ordinarie plats, klart det är svårt att säga nej.
Sedan vet jag inte hur turerna har gått här.
DIF har sin version, Wallén har sin och jag vill inte döma ut någon sida då jag inte var närvarande vid dem möten och diskussioner som har varit.

Det är helt klart ett problem om DIF tackat nej till spelare då man har trott att Jacob var "klar". Och på så sätt sätter han DIF i skiten helt klart.

Å andra sidan så är det ju agentens jobb att förhandla fram bra kontrakt och göra det han tror är bra för spelaren i första hand.

Så jag kanske är lite mesig nu men innan det börjar hängas folk till höger och vänster så kanske det är bra att vänta tills det blir klart hur det går och tills alla sidor har fått komma fram med sin version.

Det DIF bara måste göra nu är ju att agera och signa en center. Det går INTE att vänta och hoppas att Jacob ska stanna, det får mer ses som en bonus är jag rädd för.

Men nu vet ju DIF det och även om det är långt in på våren nu så finns det ju spelare lediga. Nu är ju inte Linkan center men... det kanske går att möblera om lite i laget? Om man skulle känna för en sån lösning?

Det viktiga är att man INTE väntar till slutet av september för det känns alldeles för sent även om det är många spelare på andra sidan som bestämmer sig först i augusti/september.

Marie Hallman sa...

"De möten" skulle det stå såklart

Anonym sa...

Ja Marie, Djurgården måste agera NU. I motsats till att man kunde agerat för en månad sedan eller mer utan det här velandet från de här herrarna.

Jag kan lista alla centervärvningar som skett i Elitserien sedan säsongen slutade och alla spelare som försvunnit från marknaden, om ingen tror att Djurgården inte lidit skada av den här affären.

Stefan sa...

Jo Marie..Om DIF signar Marcus Nilson så kan han spela center. Det har han gjort förut.

Marie Hallman sa...

anonym och Stefan: Jo det går nog att lösa på något sätt. Synd bara att det blev så här.