lördag 29 maj 2010

Målvaktshype!


(Mattias Modig i Luleådressen. Han skulle gå till Brynäs men hann bara med ett par fyspass, nu väntar ett liv på andra sidan pölen. Foto Olsin sportfoto/arkivbild.)


Den svenska satsningen på målvakter har fått en lite udda effekt. Förra säsongen kryllade det av unga, svenska, talangfulla målvakter på väg upp. Nu drar många av dem då allt fler lockas att pröva lyckan på andra sidan pölen.

Nu senast är det Mattias Modig som drar, tufft för Brynäs som redan nu i vår förlorat Jacob Markström och dennes tilltänkte ersättare Eddie Läck till NHL/AHL och nu alltså Modig som skulle gå in istället för Läck.

Sedan tidigare har ju Gustaf Wesslau och Anders Lindbäck nappat på förslag därborta och det kommer ju finnas en hel drös svenska målisar på andra sidan till hösten.

Frågan är ju bara varför NHL-lagen shoppar på sig så många svenskar, de flesta hamnar ändå i AHL och medan amerikaner och kanadicker glatt spelar på i farmarligan brukar svenskarna till slut tröttna och åka hem om de inte känner att ta några steg framåt, som till exempel tidigare Stefan Liv och nu Joel Gistedt (som till och med fick spela i CHL och ECHL ett tag) samt Daniel Larsson, som förvisso hoppas att HV71 ska bli en bättre väg tillbaka till NHL än att stanna kvar någon säsong till i AHL.

Så det blir en liten cirkelgång där, vilket kanske kan vara en tröst för dem som deppar över att målvakterna försvinner nu. Men lugn. De kommer tillbaka, förr eller senare och återväxten här hemma är fortsatt god.

******

Lite off topic ska jag passa på att berätta att jag gör en BÅG i några dagar, dvs tar en time out även om min blir längre än 30 sek.

Om ni undrar varför det inte kommer fler inlägg och varför jag inte svarar på kommentarer/mejl så beror det på att jag inte har tillgång till dator i ett litet slag nu. Det är ingen jättetid, är bara några dagar.
Så mejla och kommentera på, så svara jag på det när jag är vid datorn i gen :) Tills dess... ha det bäst mina sköna läsare!

11 kommentarer:

Stockholmare sa...

Ajajaj Marie, går offline i några dagar 4h innan Nisse blir officiell...otur.

Steffe J sa...

Nu kan ju Björn Bjurling fortsätta i elitserien som förstemålvakt. Han kan Brynäs värva för han lär garanterat inte försvinna till nordamerika. Dessutom kan han ju bo kvar i Sthlm och pendla om han vill. Gävle är ju inte så fruktansvärt långt bort. Tar en och en halv timme med tåg. Och han lär inte ha några problem att vara etta i Brynäs och hålla Svedberg bakom sig på hackordningen.

Anonym sa...

Marie inte bra dagar att gå offline på :)

Josef Boumedienne klar för DIF på ett 1+1 kontrakt!

/Jepe

Jerker sa...

Hur tänkte Dif där med Boumedienne? Maken till hoppjerka har sällan skådats och svårt att platsa har han också haft i varje klubb han varit i. Är han kvar i Dif efter nyår känns det som en sensation.

Charlie sa...

Ja Jerker, han har särskilt haft svårt att platsa i Finland där han bland annat varit starkt bidragande till att Kärpät tagit två guld och tagit sig till en annan final.

Det blir nog bra detta.

Jerker sa...

Charlie: Ja att spela 35 av 110 matcher på två säsonger är ju att bidra med väldigt mycket...

Han har inte spelat en hel säsong för en och samma klubb sedan säsongen 2000/01. Bara det borde få varningsklockorna att ringa för Dif.

Sedan 1995 har han spelat för 19 olika klubbar. Så det känns som sagt som rätt låga odds på att han lämnar Dif också i förtid.

Viktor sa...

Hehe.Valde du fel dagar att vara borta eller! :)

Tre nyförvärv presenterade av Djurgården.(!)


Vill även passa på att tacka för en fantastisk blogg!

Unknown sa...

Nu sitter man ju bara och väntar på Maries grymma intervjuer! =)

Erixon sa...

Kom hem nu det finns ju inget att läsa på nätet längre...

Jerker sa...

Några dagar? Nu är det mer än en vecka...

Marie Hallman sa...

Till allihop. NU är jag hemma :)
Var i Tunisien och tog ingen dator med mig, behövde verkligen vara helt ledig i en vecka. TYpiskt då att DIF slår till på tre! spelare.

Josef blir bra. Och jag tror nog han blir kvar hela säsongen också.