onsdag 12 maj 2010

Vilket kap!

Mycket DIF i dag men jag måste bara säga att Djurgårdens värvning av Thomas Magnusson som målvaktstränare till A-laget är ett kap!

Han är tillsammans med SHI-kollegan och danska landslagets målvaktstränare Stefan Ladhe, i mitt tycke, Sveriges bäste målvaktstränare.

Magnusson har över 20 års erfarenhet på toppnivå både i klubb och landslagshockey, han var med och startade Sweden Hockey Institute som bildat skola för alla svenska målvaktstränare, han har jobbat åt Svenska Ishockeyförbundet de senaste åren med att utbilda nya målvaktstränare och fortbilda de som finns.

Han har varit en föregångare i alla år, lagt ihop gamla erfarenheter med nya rön och hela tiden tagit målvaktstränarrollen framåt. Han var dessutom en av dem som drev på utvecklingen med målvaktstränare i alla svenska klubbar allra hårdast för några år sedan när detta oftast ansågs onödigt.

Han är med andra ord - så jävla bra! Ett klart kap DIF!

(För ordningens skull ska jag väl säga att DIF även värvat förre FBK-målvakten Micke Gerdén som målvaktstränare på hockeygymnasiet, J18 och J20-laget. )

5 kommentarer:

Axel sa...

Han är RIKTIGT bra. Har haft nöjet att träna med honom på SHI ett antal gånger för några år sedan, oerhört professionell och seriös, trots att jag bara var runt 14-15 år.

jns sa...

Erik Granqvist är the one and only.

Marie Hallman sa...

Axel: Måste ha varit en höjdare!
Jens: Granqvist är också bra, det är han.

Anonym sa...

Fast tror Michael Lehner är kanske den bästa. iallafall den uppfattningen jag fått när jag haft Erik och Micke som tränare.

Anonym sa...

Jag har haft både Lehner, SHI och Granqvist.Jag tycker Granqvist är bästa tränaren men alla är bra.