fredag 7 maj 2010

AIK-matchen bryts ut och får udda starttid

Det var ju lite oklart när spelschemat släpptes vilken av AIK och Djurgårdenmatcherna som skulle brytas ut från omgång ett.

Det blev matchen AIK-Linköping som nu kommer att spelas på Hovet fredag 17 september med den minst sagt udda starttiden 21.00 (!).
När jag pratade med Tommy Töpel förra veckan sa han att matchen skulle visas i SVT men så är det inte, utan det blir i TV4 som matchen kommer att visas enligt det pressmeddelande som har skickats ut i dag.

Linköping skulle ha spelat match på lördagen mot Timrå men det blir för tajt på så den matchen är flyttad till 21 september istället.

AIK spelar också sin andra match för säsongen, Frölunda borta, på tisdagen den 21:a men det var bestämt så redan från början.

6 kommentarer:

Jonny sa...

Det är förstås TV4 som ligger bakom den sena starttiden. De vill väl inte rucka på Lets Dance eller körslaget eller VILKET SKITPROGRAM de nu väljer att prioritera för hockeyn. Och jag ger mig f-n på att de kräver att hockeymatchen ska göra uppehåll från 21.53-22.21 så att de hinner få in reklamdynga, nyheter, ännu mer reklamdynga, väder, ytterligare rekalmdynga innan de kan fortsätta med matchen.
Nej TV-kanalerna börjar få allt för mycket inflytande på idrotten. Det är bara att beklaga. Det borde vara tv-kanalerna som anpassar sig efter idrotten - inte tvärtom.

Anonym sa...

Skandaluselt! Hur mycket publik tappar vi på det här beslutet?

Stefan sa...

Sjukt idiotisk tid..Fast vad kan man vänta sig av tv4..Skitkanal.

Marie Hallman sa...

Jonny, Anonym och Stefan: Jag är mest förvånad över att polisen sa ja till matchstart kl 21 en fredagkväll?!

Jonny sa...

TV4 skiter väl i polisen, bara de kan tjäna pengar... Det är ju på TV4:s uppmaning också som Hockeyligan infört "powerbreak" i matcherna så att de ska vänja publiken till den här säsongen när de kommer att köra det fullt ut för att köra reklam under hockeysändningarna. Det sämsta som någonsin kunde hända var att TV4 lade rabarber på sändningarna. Bara att få höra Bajaren och AIK-hataren Robert Perlskog kommentera AIK igen gör ju att man får hjärtsnörp. Minns hur han öste galla över allt som hade med AIK att göra när TV4/Sportexpressen sände ett derby mellan AIK och Hammarby för några år sedan.

Marie Hallman sa...

Jonny: jag tänkte mest på att de hade åsikter tydligen om när matcherna skulle spelas och då är det lite förvånande att de sa ja till en sen fredagsmatch. Nu är jag lite trötter här men visst är det bara slutspelet som TV4 kör? Eller bara men det är de matcherna + den här första som är fyrans tror jag, annars är det Canal Plus. Perlskog är ju bajare så han kanske har taggat ner nu ;) man får hoppas det, ;)