fredag 14 maj 2010

Nordiskt målkalas...

... blev det i dag då Norge förlorade med 1 - 12 mot Kanada och Danmark slog till och nollade Slovakien med 6-0. Alla målen kom i första perioden.
Helt sanslöst Danmark!!!!

Lövens Patrick Galbraith skulle ju visa upp sig för hugade klubbar under VM och så här långt har han ju (med undantag av genrepet mot Sverige) varit lysande.
Liksom även Danmarks andrekeeper Frederik Andersen.

Vet inte hur många som känner till det men Danmark har (förutom en hel radda andra svenskar i organisationen med Pelle Bäckman i spetsen) en svensk målvaktstränare som heter Stefan Ladhe. Samme man som jag häromdagen utnämnde till sveriges bäste tillsammans med Thomas Magnusson. Heja Ladhe och heja Danmark säger jag bara.

Vad nytt annars nere i Tyskland?
Mikael Backlund in som VM-debutant och det efter att förbundskaptenen så sent som i går kväll sa att det inte skulle ringas in några nya forwards.

När Detroitbacken Jonte Ericsson kom var det heeeeeelt uteslutet för BÅG att han skulle få köra match dagen efter. Gick ju inte att lära sig spelsystemet så snabbt hette det.
Nu kastas Backlund in snabbare än någon hinner hämta väskan från bagagebandet på flygplatsen.

Eeeeh. Konsekvent? Någon?

Men skitsamma.
Det behövs ju en forward till mot Lettland.
Bara att ösa.

4 kommentarer:

Stefan sa...

Nu får du gärna prata med Järlefeldt och Jakob Josefsson. Och anledning är uppgifter om att Josefsson har skrivit kontrakt med New Jersey..

Johnny sa...

Tänk att det måste vara en gnagare till styra upp Danmark. Bäckman som tog det senaste SM-guldet med AIK är på väg mot sin tränarkarriärs näst största framgång.

Och en annan gnagare nätade mot Lettland. Som Norra Stå brukar skandera på fotbollsmatcherna: "Vi är ÖVERALLT och det är inte ni!"

Charlie sa...

Fan Johnny, tänk om nån materialare i Ryssland gillat gnaget sen gammalt. Då kanske ni vinner VM till och med. Sjukt mäcktigt för stolta AIK!

Marie:
Ja, nu har du nåt att gräva i. Om Josefson sticker nu är han tyvärr en riktig svikare. Det här behöver redas ut.

Marie Hallman sa...

Stefan och Charlie: Har inte fått tag på Jacob och agenten men väl Järlan, kolla inlägg längre upp.
ledsen att jag inte fått tag på Jacob men det går förhoppningsvis i morgon... blev lite sent fredag kväll detta. STOR cred till Järlefelt som svarar trots detta.

Johnny: Han har ju varit på fler ställen. Typ Modo, är nog det han är mest beryktad för. Vem minns inte när han slängde colaburkar på domarna i kaosmatchen mot Djurgården?! ;)he he