torsdag 27 maj 2010

Silly season DIF: Nisse Ekman, Mackan Nilson med mer


(Marcus Nilson. En efterlängtad signing för DIF fansen. Här under en fotosession inför kvartsfinalerna. Foto:www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)


När jag nu ändå hade Djurgårdens klubbdirektör Tommy Engström på telefonen i kväll (måndag) så passade jag på att ta några frågor utöver dem om Kyle Klubertanz. Och så här säger Engström om...

... det stämmer att Nisse Ekman och Djurgården har skrivit kontrakt men att man väntat med att gå ut med detta officiellt?
- Att vi skulle ha skrivit något kontrakt stämmer inte. Det kan jag vara ärlig och säga att det finns inga papper som är underskrivna, det finns inget kontrakt på papper ännu. Men vi har haft en dialog, håller på att diskutera ett kontrakt och har hunnit långt där. Det är väl inga hemligheter att vi har en pågående förhandling med honom och min känsla är att vi inte är så långt i från varandra. Vi vill ju gärna att han ska spela här och han vill spela här, men vi har inget kontrakt på pappret än. Det har vi inte.

... läget med Marcus Nilson som i en kvällstidning sa under VM att det "nog blir Djurgården":
- Om jag förstått rätt så vill han vänta lite till innan han skriver på. Men vi hoppas ju att han stannar och har sagt till honom att vi vill förlänga med honom. Just nu har vi dock inget klart men Järlan (Janne Järlefelt) ska ta ett snack med honom nu efter VM, så där får du kolla det exakta läget för dagen med Järlan. (se nedan)

... vad Djurgården får i ersättning, enligt NHL-avtalet för Jacob Josefson:
- NHL ska betala runt 225 000 dollar per spelare men det pågår diskussioner just nu om potter som ska fördelas så som det ser ut nu så landar det nog på runt 200 000 dollar (= ungefär 1,63 miljoner kronor) för Jacob som vi får i höst först när vi vet OM han stannar kvar där borta. Vi får bara ersättningen om han stannar.
Och om han inte platsar utan till exempel lånas ut till er kommande säsong?
- Då får vi inga pengar nu utan då får vi de pengarna först nästa år OM han går till NHL då. Det är först när man vet att spelaren verkligen går dit (till Nordamerika) som vi får pengarna.

... hur det går med årsredovisningen för förra året?
- Det är inte färdig än, utan vi håller just nu på med revisionen. Man har två månader på sig efter bokslutet (som var 30 april för aktiebolaget) att göra det klart och jag tror att det kommer att vara klart runt mitten av juni.

.... vartåt det lutar? Plus, minus eller vad?
- Det vill jag inte gå in på förrän det är klart men så fort det (revisionen och årsredovisningen) är färdigt så kommer vi att lägga ut det på hemsidan (difhockey.se).

... det går med försäljningen av säsongskort/sponsring?

- Du får kolla de exakta siffrorna för dagen med Janne Ednertz (marknadsansvarig) men det jag kan säga är att det ser jättebra ut. Jag har varit här ett bra tag nu och det var länge sedan det var så här, det har inte känts så här bra sedan åren då vi senast tog SM-guld (2000, 2001). Det är väldigt, väldigt positivt, avslutar Tommy Engström.


Jag har snackat lite med Djurgårdens sportchef Janne Järlefelt också. Han säger så här om...

...Mackan Nilson:
- Vi har haft en bra dialog länge med honom och vi har sagt att vi ska ta ett snack nu efter VM,
så vi får se sedan, det är vad jag kan säga nu.

... hur man resonerar kring att använda de pengar DIF får för bland andra Jacob Josefson:
- Vi vet ju inte förrän i september om vi har de pengarna eller inte. Jacob hade en lön som EVENTUELLT blir disponibla. Vi kan ju inte räkna med förrän vi vet om han stannar och om vi får dem.

...Djurgården har tänkt om när det gäller Fredrik Linkan Bremberg och om man kan tänka sig att möblera om och flytta in någon spelare som är tänkt som vinge till den plats där Jacob skulle ha varit center och ta in Linkan som ytterforward?

- Vi har väl inte tänkt om när det gäller vilken strategi vi ska ha för att bygga laget. Sedan är det inte bara jag som bestämmer det (om Linkan ska kontaktas) utan det gör jag tillsammans med tränarna och Garpen (Johan Garpenlöv) och det är inget som vi har diskuterat än, avslutar Järlefelt.

Dela

19 kommentarer:

Benjamin sa...

Lite ljus i detta mörker. Tack Marie!

Marie Hallman sa...

Benjamin: Tack du! Vet inte om man blir så mycket klokare men det är i alla fall en koll på läget just nu :)

Anonym sa...

Bra jobbat som vanligt Marie. Det är alltid dig jag vänder mig till först när jag vill ha lite Djurgårdsnyheter :)

Tycker för övrigt att det är obegripligt att Djurgården inte vill ha Linkan efter allt han uträttat i klubben. Känns som att ledningen surar för att han drog till KHL..

Mike sa...

Hem med Linkan för bövelen!

Lasse sa...

Marie, du väl att AIK jobbar på Nisse Ekman också? Det är honom som Gozzi syftade på när han sa att det kunde rassla till efter VM.
Blir tydligen en dragkamp ända in på målsnöret...

lan-kan sa...

Agera DIF....

Anonym sa...

Hehe.

Kul att aikarna fortfarande tror att Ekman är gnagare bara för att han spelade ett par år som ungdom i aik.

LAsse. Sluta dröm, ni kommer ha ert skitlag toppat med någon import.

15 lätta poäng.

Marie Hallman sa...

Anonym: Tack du, det värmer :D. Ja det är synd med Linkan.

mike: precis! Men jag tror inte det blir så.

Lasse: Nja, det var inte han som Gozzi syftade på. Jag pratade ju lite med Gozzi själv och han menade mer att det är många som inte vill/får skriva kontrakt under VM. I NHL är det till exempel förbjudet att kontakta spelarna under säsong. Det han sa och menade var att det kommer lossna lite på spelarmarknaden efter VM och AIK tror jag inte Nisse hamnar i, snarare DIF i så fall om det ska vara elitserien.

lan-kan: jag tror de försöker i alla fall

Anonym två: Nisse får de nog inte men sedan om det är lätta poäng eller inte... känns inte som det finns lätta poäng i es, och de här derbyna kommer vara supertaggning för båda lagen. Ser verkligen fram emot det!

Jerker sa...

Du "anonym" som påstod att det blir 15 lätta poäng. Kanske till oss i Gnaget då men aboslut inte till er. Vill bara påminna dig om att det senaste elitseriederbyt mellan lagen slutade 7-4. Då åkte vi ur den säsongen. Några säsonger senare piskade vi er i en träningsmatch på försäsongen med 5-0. (Minns att Petter Rönnquist såg väldigt stel ut vid samtliga de målen) Då spelade vi i superallsvenskan som den hette på den tiden och ni sågs som ett topplag i elitserien.
Sen dess har ni inte vågat möta oss. Fegt!

Och med mitt inlägg vill jag också påvisa att även om dif varit högre än oss i tabellen så är det vi som oftast vinner derbyna.

Johannes sa...

Jerker

Va? DIF vann senaste Elitseriederbyt med 6-4. Men snyggt försök!

DIF:s derbystatistik mot Solna aik under den senaste perioden ni låg i Elitserien (1994/95-2001/02) är 32-19 i DIF:s favör.

Anonym sa...

Jerker, varför dra upp gamla siffror och resultat? Det har ju ändå ingen inverkan på hur det kommer att gå under kommande säsong.

Men jag tror som de andra att det blir 15 lätta poäng till DIF!

Jerker sa...

Johannes: Vad har du för källa på den där stavningen av AIK?

Hur som helst har ju inte inte VÅGAT möta oss efter 5-0 överkörningen på försäsongen för några år sedan när vi lirade i Superallsvenskan. Där ser man ju vilken respekt ni har för oss.

Anonym sa...

det var länge sedan det var så här, det har inte känts så här bra sedan åren då vi senast tog SM-guld (2002, 2001). Det är väldigt, väldigt positivt, avslutar Tommy Engström.


fel i texten DIF guld 2000 och 2001

Anonym sa...

Mycket kommer hända efter den 15 juni då deadline för nhl-avtalet går ut.

Anonym sa...

Mr Ekman klar för DIF
http://www.difhockey.se/nyhet.php?news=7133
/ Blue Saints

Charlie sa...

Härliga Nisse.

Nu får man garva lite extra åt folk som Lasse och Jerker också.

Det var nog verkligen på målsnöret Lasse, och hur känns det att hitta på statistik ur fantasin Jerker?

Härliga DIF!

Anonym sa...

Josef Boumedienne klar för Djurgården
http://www.difhockey.se/nyhet.php?news=7134
/ Blue Saints

Jerker sa...

Jerker: Ha ha ha. Varför byter du ämne?

Nej, vi har inte "vågat" möta Solna aik, Bofors, Hammarby hockey, Leksand, Troja Ljungby och andra dynggäng på länge nu... Kalla det respekt om du vill...

Ps. Hur går det med Nisse Ekman

Johannes sa...

Ha ha, blev såklart fel namn i senaste kommentaren.