fredag 1 januari 2010

Koll på andra sidan pölen: tungt för Danne, jhonas thirdstar gånger två

Nyårshelg nu men inte har spelarna i AHL ledigt för det… både Jhonas Enroth och Danne Larsson stod i mål i går på nyårsaftonen.

Har varit några matcher sedan annandagen så här har det gått:

Danne Larsson…

… fick på annandagen inleda i båset men byttes sedan in efter en period då det stod 4-2 till gästande Chicago. Danne tog 16 av 19 skott under de två perioder som han vaktade målet, men motade också en straff under slutet av andra perioden.

Dagen efter, den 27/12 fick Daniel stå i mål från start när Griffins förlorade med 1-5 mot Peoria. Danne tog 28 av 33 skott, tre av målen i första, ett i andra och ett i tredje. Tyngsta baklängesmålet var nog det i slutet av andra när Griffins hade pp och fick sitt första short handmål för säsongen emot sig.

Den 28:e var det dags för match för tredje dagen i rad. Och tyvärr ännu en torsk nu med 2-5 mot Milwaukee borta. Danne började som dörrvakt i båset och fick där se Mc Collum släppa in fyra av kvällens mål. Halvvägs in i matchen åkte Collum ut och Danne sattes in. Danne hann få åtta skott på sig under sin halva av matchen och släppte in ett mål halvvägs ini tredje när Milwaukee hade pp.

Var som sagt även match på nyårsaftonen men det blev inget gott slut utan hela 3-7 torsk mot Hamilton hemma. Grand Rapids var, enligt hemsidan, hårt sargat av skador och uppflyttade spelare och Danne hann både bli ut och inbytt.

Han inledde matchen, släppte första baklängesmålet efter bara 18 sekunder .

När Hamilton gjorde sitt fjärde mål fem minuter in i mittperioden ersattes Danne av Thomas Mc Collum som hade det ännu tyngre och släppte in tre mål på de åtta skott han fick på sig under de 12 minuter och 11 sekunder som han stod i mål.

Sedan blev Danne inbytt igen, höll nollan då, stod totalt i 47 minuter och 49 sekunder av matcher och tog totalt 26 av 30 skott.

*******************************************************

Jhonas Enroths Portland har inte spelat lika många matcher som Danne…

… men spelade även dem på annandagen. Det blev en knapp förlust, 1-2 efter förlängning mot Manchester. Jhonas höll nollan ända fram till 9.28 i tredje då Manchester kvitterade. Sedan kom det avgörande baklängesmålet 31 sekunder in i förlängningen.

Men Jhonas, som ju var nära nollan, blev third star i matchen.

Det, alltså third star, blev han i matchen på nyårsaftonen också, då Portland förlorade mot Worcester hemma. Jhonas tog 26 av 29 skott, de tre baklängesmålen fördelade sig på ett i vardera period.

ExDjurgårdaren Dennis Persson gjorde för övrigt Portlands enda mål, målet var dessutom Dennis första i AHL.