torsdag 31 december 2009

Kristofer Ottosson: "De har gjort hemmamatcherna till en fest varje gång"


(Seger mot Rögle på onsdagen och en tredjeplats att fira in 2010 med. Den 2 januari är det dessutom dags för storsatsning. Kristofer Ottosson ser fram emot den men tycker att fansen har gjort varje match till en fest hela hösten. FOTO Marie Hallman)


Poängkungen på JVM, då kliver Djurgårdens gamla garde fram och gör båda målen när Djurgården slog Rögle borta med 2-1.

Kristofer Ottosson gjorde mål mot HV i måndags, och körde på i samma stil i går mot Rögle:

– Ja det blev en liten streak där, ha, ha, skrattar Kristofer Ottosson när jag får tag på honom på nyårsaftonens förmiddag.


Törs fansen hoppas på en förlängd svit? Med ett tredje mål när ni möter Färjestad den 2 januari?

– Ja, varför inte, ha, ha, ha. Nä men vem som gör mål är alltid tillfälligheter men visst, vi har haft mycket chanser. Spelet har varit mycket bättre nu på slutet, då är det lättare att göra mål så fortsätter vi spela så här bra så är det inte omöjligt.


Vad har blivit bättre i spelet tycker du?

– Jag vet inte exakt men ...alltså kroppsligen känner jag mig piggare. Kroppen känns bättre. Jag vet inte om det har att göra med att jag var borta mycket i början men kroppen känns bättre nu, sedan vet jag ju att just det kan vara lite upp och ner. Jag kanske bara är inne i en period som är lite piggare än vanligt, ha, ha, säger Ottosson och fortsätter med att plussa för några andra gamlingar:


– Sedan har jag ju kedjekamrater som Jimmie (Ölvestad) som kör på hela tiden och Mackan (Nilson) som är väldigt skicklig så det underlättar väldigt mycket för mig.


Berätta om dina två mål här efter uppehållet?

– Det i går var en tre mot tvåsituation, där Mackan drog på sig ena backen och släppte pucken till mig, Jimmie drog på sig andra backen samtidigt så jag fick skottchans och sköt i mål. Jimmie skymde målvakten bra har jag för mig också.


– Det i matchen före var en styrning så det var två helt olika mål.


Segern innebär att Djurgården ligger trea i tabellen med nio poäng upp till tvåan Linköping och en poäng ner till fyran Färjestad.


Men Kristofer, hade du i dina vildaste drömmar trott att ni skulle ligga trea vid den här tiden på säsongen?

– Nja, det är svårt att veta. Vi har ju legat och dansat runt strecken de senaste åren så en liten förhoppning hade jag kanske att vi skulle vara lite högre upp men det är alltid så svårt att veta. Vi har ju många unga spelare också och några nya som man inte visste så mycket om, säger Ottosson och fortsätter:


– Man tror ju alltid att det ska gå bra. Men vi är spelare och vi måste ju tro! Jag tycker det är konstigt när det finns spelare som tippar att vi ska komma nia. Jag menar... vi försöker ju alltid vinna och jag tror att jag gissade att vi skulle komma tvåa när jag fick en fråga inför säsongen. Det var ju lite optimitiskt tippat sett till de senaste säsongerna men det var det jag tippade när jag tvingades gissa.


Och där fick han ju nästan rätt.


Orsaken?

– Spelet känns väldigt bra. Vi har sån bredd att det känns som att vilka som helst kan in och prestera och om en eller flera inte är bra så finns det flera andra som går in och gör en bra match i stället, vi känns väldigt stabila.


Ja, faktiskt. Och då har ni ändå tre viktiga spelare borta på JVM (Krüger, Josefsson, Brodin):


– Ja det ju vår poängkung (Marcus Krüger) som är där och Jacob spelar mycket i pp och Brodin har gjort det lite i pp också så det är tre eller i alla fall två givna pp och boxplayspelare och så Brodin som varit relativt ordinarie. Men det visar bara att vi har bredd, framför allt på forwardssidan.


Går det att hålla i det här nu då?

– Det är ju det man hoppas på. Pratar man om spelet så hoppas jag att vi fortsätter att utveckla det. Jag tycker det har gått framåt från det att serien började, sedan dess har vi utvecklat ett eget stabilt spel. Det ska vi jobba på att bli ännu bättre på så att vi bli ännu tryggar i vårt spel.


Vad är egentligen skillnaden i spelet jämfört med till exempel förra säsongen?

– Jag tror inte att det är så mycket skillnad, möjligen har lagbygget fallit på plats. Det är något som Djurgården har jobbat med i flera år. Man kan ta Krüger som exempel, han har verkligen klivit fram, liksom flera andra juniorer eller unga ska jag väl säga som varit väldigt bra. Så det har fallit på plats och ser man på nyförvärv så har Kyle (Klubertanz, backen) varit suverän. Det har fallit på plats det med i kombination med en spelidé som passar det här laget, det är det som har gett oss en tredje plats så här långt.


Jag glömde fråga inledningsvis men Rögle hade precis tagit poäng av både Färjestad och Linköping före er match i går, men kollar man på rapporterna därifrån såg de aldrig ut att vara nära trots att det bara blev uddamålsseger.

– Ja, ser man till chanserna i spel fem mot fem så var vi bättre men i första perioden kunde vi ha gjort ett par mål till men drog på oss ganska många utvisningar så det jämnade ut matchbilden så det blev ganska jämt i andra och tredje. Men sett till spelet så kändes det som att vi var det bättre laget men det är ju sällan man vinner matcher enkelt.


Nu är det ju nyårsafton, om två dagar har fansen och framför allt Järnkaminerna en storsatsning på Hovet när Djurgården möter Färjestad den 2 januari.


Har du någon hälsning till fansen?

– Gott nytt år! Och att de är jätteviktiga. De har gjort hemmamatcherna till en fest varje gång faktiskt.


Har ni snackat något i laget om den kommande storsatsningen?

– Nej det har vi väl inte gjort men jag tycker det känns som en satsning varje match. Det har ju varit stor klack hela tiden, så det här kommer säkert att bli något alldeles extra. Jag tror jag missade den matchen förra året, var sjuk under julen då. Så det här blir härligt, det kommer bli enorm stämning och jättekul!


Eftersom det är nyårsafton får du önska dig något också!

– Då håller jag det på hockeynivå och önskar mig ett SM-guld framåt våren! avslutar Kristofer Ottosson.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Alltid lika läsvärt Marie. Tycker det är jätteroligt och jätteintressant att du gör en lång intervju efter nästa varje match. Forsätt med det, du är jätteduktig!

Susanna sa...

Jag tror att jag ska instämma i Ottossons nyårsönskning, SM-guld till våren!

Gott nytt år Marie, och stort tack för alla dina underbara intervjuer och reportage!

Daniel sa...

Mycket bra artikel återigen! Får passa på att tacka för detta års läsning och ser framemot 2010.
Ses på Hovet!

Anonym sa...

Tack Marie..
Härliga intervjuer och ett stort engagemang som glädjer oss hockeynördar. Ha ett riktigt GOTT NYTT ÅR /DOYLE

Marie Hallman sa...

Anonym: Tack det värmer att höra :) Är lite oklart hur framtiden ser ut här nu, men på något sätt ska jag förhoppningsvis hålla bloggen igång. Drömmen är fortfarande att få in annonser som betalar sig så att jag kan leva på den. Har inte funkat alls än men skam den som ger sig :D

Susanna: Tack du med för snälla ord! Jag hoppas du och alla andra läsare förstår hur mycket ni betyder, utan er vore hela bloggen pointless. Guld vore ju sjukt kul, vilket drag det skulle bli! Jag tror det blir slutspel till att börja med och med tanke på publikstödet hittills kan det bära långt där med.
GOTT NYTT ÅR du med Susanna och alla andra också :D

Marie Hallman sa...

Daniel: TACK för alla sköna kommentarer och tack för att du läser. Ni är guld värda allihop!

Doyle: Tack du med, jag har ju världens bästa läsare ju :D
GOTT NYTT ÅR du med :)