fredag 11 december 2009

Enroth på väg till SSK? Nooooo way!


(Jhonas Enroth. FOTO Marie Hallman/Arkivbild)

Det florerar alltid mer eller mindre galna rykten under en säsong. En del så galna att man undrar om man ska skratta eller gråta.

Som det här om att Jhonas Enroth, enligt uppgift, har påståtts vara i Södertälje (?!) och att han är på väg att bli utlånad till SSK med hjälp av Scania.

Jag brukar oftast inte ta upp alla crazy rykten som går men nu har jag fått så många frågor om Enroth så det är lika bra att avliva det här ryktet officiellt, här och nu.

Jag brukar prata med Jhonas lite då och då för att kolla hur han har det där borta, hur han trivs, hur det går med hockeyn och så vidare. Tycker det är kul att följa honom, Danne Larsson och andra som jag följt sedan de var unga och okända och se hur det går för dem allt eftersom.

Var ett par veckor sedan senast jag och Jhonas hördes av så jag passade på att messa lite med honom i dag, fredag. Till hans nordamerikanska nummer ska väl tilläggas för de som tvivlar.
Och frågade om han också hade hört de galna rykten om honom som cirkulerar.

Det hade han. Och var lika förundrad över var det där kommer i från som jag är. Slog självklart fast att det inte stämmer och lade till: " Du vet ju att jag trivs skitbra här borta!"

Jag svarade "precis!!!"

För så är det ju. Det går jättebra för Jhonas därborta. Han har blivit uppkallad två gånger till NHL-laget Buffalo i höst och har även fått göra en fin speldebut i NHL. Han har fortsatt spela bra i Portland, där han bland annat står i kassen i natt (natten mot lördag svensk tid). Han trivs bra i laget och tja... det är en gåta hur ett sånt här rykte kan uppstå.

För han är inte, har inte varit och kommer inte att bli utlånad från Portland till SSK den här säsongen. Sorry, men så är läget.

Den som vill följa hur det går i nattens match för Jhonas kan för övrigt klicka på den här länken. och sedan välja matchen Portland-Hartford.

*****

Apropå rykten:
Micke och Peter Nylander är ute på marknaden. Nu påstås båda vara klara för SSK.

Jag har inte en susning om det stämmer eller inte. MEN jag är skeptisk.

Brödraduon har sedan ett år tillbaka ryktats vara på väg till AIK. Det ryktet har intensifierats nu. De har även, sedan någon månad tillbaka påståtts vara klara för Djurgården. För att nämna några klubbar.

Lägg därtill KHL och SM-liiga och en sak är klar. Anbud saknas inte, men det lär bli svårt att spela i alla klubbarna som de påstås vara klara för samtidigt.

2 kommentarer:

Difaren sa...

Marie va säger du om Anger nu då??

Önskar höra din åsikt idag angående Anger för jag minns att du trodde det skulle fungera bra för han i timrå utan Linkan ?? =)

Håller du fast vid åsikten ännu att han är bra? redan i Dif var han ju dålig utan Linkan tyckte jag =)

Marie Hallman sa...

DIfaren: Hm, rackarns att du kom ihåg det... nä skämt åsido. Jag håller med om att Anger haft en hemsk höst. MEN SÅÅÅÅÅ dålig är han inte. Jag vet inte varför det har funkat men jag hävdar ändå att Anger är en bra spelare i sig själv. Sedan har du såklart rätt i att Linkan lyfte Anger. Precis som han lyfter alla som spelar med honom, även till exempel Hörnqvist. Det är ju det som är grejen med Linkan, att han är grymt bra och gör andra bra också.
Så visst, Anger har varit sämre utan Linkan men... jag tror ändå han kan komma igen i Schweiz.