lördag 19 december 2009

0-2-3?

Nä, jag har inte tappat förmågan att räkna.
Jag hoppas bara att det kan bli tredje gången gillt och en seger mot Finland i morgon!!!

Noll poäng mot Ryssland i torsdags.
Två poäng mot tjeckerna efter ännu en strålande insats av Mattias Weinhandl som gjorde hattrick och satte det avgörande 4-3 målet. Men visst suger det rejält att Sverige har en 3-0 ledning, tappar den och tvingas jaga bonuspinne i förlängningen...

Att Weinhandl kan börja packa för Vancouver känns väl självklart nu. Övriga? Nja. Magnus Johansson och Daniel Tjärnqvist (gjorde 2-0 målet, bra där Tjärna!) är två spelare som är riktigt, riktigt bra. Och som borde kunna platsa i ett OS-lag. Men de ska då ställas mot ett gäng riktigt bra backar från NHL ... och då blir det tufft.
Känns som de hänger lite på gränsen.
Övriga får ta det lugnt där i februari tror jag.

Efter extremt pinsamma 3-8 mot Lejonen i Czech Hockey Games i september och ännu mer brutalpinsamma 0-7 mot Finland i Karjala i november känns det som att äran måste återerövras.

Jag skiter i hur det går i turneringen, jag menar, vem bryr sig egentligen om det? Men ännu en sorglig insats toppad med solkad heder och utskämda Kronor. Det får bara inte hända.

Jag är så gammal att jag minns när Sovjet körde över allt och alla hela tiden och matcherna mot Finland blev en bonuschans att återupprätta äran och känna lite stolthet över den blågula tröjan. Det var all in mot Finland. Varje gång.

Dags för en revival av det nu.
Tre Kronor laddade med julbord inför lördagsmatchen mot Tjeckien.
Slå till med nyårsmiddag i kväll då Bengt-Åke! Så kanske vi äntligen kan få lite revansch på våra grannar i öster.
Please!!

Inga kommentarer: