tisdag 29 december 2009

Nicklas Danielsson " De har ett sjukt flyt"


(Djurgårdsforwarden Nicklas Danielsson. FOTO Marie Hallman/ ARKIVBILD)



Djurgården hade en 2-0 ledning, ett bra spel och läge på tredjeplatsen i tabellen.

Då rasade allt och 08-orna fick åka hem med noll poäng.


Kristofer Ottosson gjorde Djurgårdens första mål, Nicklas Danielsson gjorde det andra.

Så jag frågade honom, vad f... hände sedan?


– Ja, du… Det tog tre minuter, så hade de gjort tre mål. Det var väl inte så jävla bra. Vi startade matchen bra annars, så det var synd att vi inte kunde fullfölja det och vinna.


Men hur kan det bli så där?

– Jag vet inte men vi fick en lite dipp, matcherna går ju i cykler och man vill ha så korta svackor som möjligt men… alltså de gick lite på chans. Vi ledde ju med 2-0 och de ligger under på hemmaplan så det var klart att de tog en chansning. Det fick bära eller brista, så får de in en puck, vi kom in i deras typ av chansspel. Då vart det inget bra. Fast vi hade en jäkla bra kontroll på matchen fram tills dess att de gjorde 1-2, säger Danielsson och fortsätter:


– De får maximal utdelning också, det är puckar som går via klubbskaft och såna grejer. De har ett sjukt flyt som får utdelning på sina chanser. Som helhet så gör vi en bra match men det är fortfarande en hedersam förlust, säger Nicklas Danielsson med en djup suck.


Den olycksaliga svackan kom i andra perioden. Djurgården hade alltså en hel period på sig att ta tillbaka de förlorade poängen och bara ett mål upp men. Nä det gick bara inte.


– Vi hade chanser, hade en massa lägen i pp och så men det ville sig inte riktigt. Samtidigt så tog vi bort deras pp helt, de gjorde inga av målen i pp, så det får vi ta med oss att vi tog ner dem där och att vi spelade bra i boxplay.


Förlusten innebär att Djurgårdens fina svit om fyra raka trepoängare före uppehållet följts av två förluster, en i förlängning (Linköping) och en vid full tid, efter ledigheten.


– Men jag tycker ändå att vi är bra i gång, alla har en bra känsla allihop. Men man måste komma ihåg att det ÄR små marginaler, det gäller att ha de på sin sida, speciellt på bortaplan när man möter HV. Då gäller det verkligen att vara på tå och ha en riktigt bra defensiv. Vi är inne i en liten … jag vill inte kalla det svacka för jag tycker att vi har spelat bra i båda de här matcherna, utan att vinna. Men det går ju ut på att vinna… såklart, säger Nicklas Danielsson och fortsätter:


– Fast det är bra att vi har spelat bra i alla fall, fast vi har förlorat, det hade varit värre om spelet hade varit dåligt också. Sedan ska man ha klart för sig att både Linköping och HV71 är väldigt bra lag. Men det är vi med, får vi ordning på spelet och inte slarvar i mittzonen så kan vi helt klart jämföra oss med lagen där uppe.


Ni var ju faktiskt på väg mot en tredjeplats, men ligger nu på grund av förlusten kvar på fjärde:

– Ja det var jäkligt surt. Det är en jäkligt tajt serie så det gäller att vinna matcher. Det går inte att ha längre svackor så nu ska vi se till att ta oss tillbaka till vinnarspåret på riktigt. Men det går inte att slappna av, titta bara på vad som hände i går. Linköping är klasser bättre än Rögle men så slår Linköping av lite på tempot, så fort man

gör det och tror man är king så smäller det direkt, säger Danielsson.


Djurgården möter just Rögle, borta i morgon. Ängelholmslaget har efter omstarten vunnit på förlängning mot Färjestad och tagit en pinne och var nära fler i Linköping i går.


– Det gäller att ha en stark defensiv mot dem, sätta dit sina chanser, utnyttja pp, ha ett bra boxplay, göra såna smågrejer rätt för att komma in i matchen.


Rögle är ju inget spelskickligt lag, det säger de ju till och med själva, men de krigar hårt som f… Hur möter man det?

– Det gäller att vara på tå för de viker aldrig ner sig. Det gäller att vinna närkamperna, man mot man, att varje spelare vinner sin kamp, mot sin gubbe. Ju fler som vinner de kamperna, desto större övertag får du som lag.


Ni saknar tre spelare, som är på JVM, hur mycket märks det?

– De är ju bra hockeyspelare så det är klart att vi saknar dem. (Marcus) Krüger har ju gjort en del poäng också. Det är såna spelare som man måste ha, som gör poäng. Men vi andra får kliva fram när de är borta, att de inte är med är inget vi kan skylla på. Det är bara att vi andra får göra det bästa av situationen.


Någon risk att ni börjar oroa er för lång svacka och ras i tabellen nu?

– Nej, nej, inte. Börjar man tänka så är man illa ute. Det är roligare att titta uppåt i tabellen, avslutar Danielsson.

1 kommentar:

Anonym sa...

In med Ridderwal så kommer det gå bra .
Bara 120 biljetter kvar till nästa hovet match.
http://www.youtube.com/watch?v=bBpjZ52lVsk

/Blue Saints