fredag 18 december 2009

Tung torsk för Gnaget

Tung torsk för AIK i kväll, fredag, då det blev 3-4 mot Örebro efter förlängning.

AIK fick klara sig utan Dick Tärnström även i kväll. Detta på grund av en skada vid nacken/ryggen.
Men det är ingen nackspärr som det har sagts tidigare.
Utan Dick fick smällen då han, enligt honom själv, höll huvudet lite fel för två veckor sedan vid en "liten krock, en pååkning på träningen, som träffade lite fel" och att han fick lite problem efter det.
Men Dick har börjat träna lite och siktar på att spela nästa match, det vill säga den 27 december.

Jag noterar i övrigt från laguppställningen på Swehockeys onlinesajt att både David Engblom och Stefan Johansson var tillbaka. Vet inte hur mycket de spelade men det är bra att de är tillbaka, det behöver AIK.

Per Savilahti-Nagander var däremot avstängd för sitt puffande på Malmös Kesä senast.

Jag brukar ju ringa någon efter matcherna men i dag hade jag helt enkelt inte möjlighet att göra det förrän nu, en bit efter midnatt och det är på tok för sent att ringa någon. Ledsen för att det blev så.

Men det verkar hur som helst ha varit en händelserik match där förre Djurgårdaren Marcus Kristofersson, enligt kvällstidningarna och Viasat hann med att både göra mål, få matchstraff (game för både honom och AIK-forwarden Daniel Bång och därmed ingen avstängning) samt göra någon slags kycklingdans mot AIK-fansen.

Man får ju både avstängning och böter om man kallar domaren för något hånfullt eller gör en hånfull gest. Jag vet inte, men det ska bli intressant att se om det även gäller när en spelare hånar publiken.

Jag vet inte hur mycket allt strul runt AIK påverkar laget. Spelarna säger alltid att de koncentrerar sig på sitt och det försökte de säkert göra nu med, men de är människor, inga robotar. Det är därför de behöver stöd nu.

AIK ligger nu femma, tre poäng efter trean Mora.

1 kommentar:

Anonym sa...

stefan johansson spelade typ 5 minuter och var inte sitt vanliga själv. engblom minns jag inte ens.