torsdag 17 december 2009

Men kom igen nu disciplinnämnden!


(Kesä vs Savilahti-Nagander i söndags. FOTO Marie Hallman)

Så har då disciplinnämnden kommit fram till att Malmös Teemu Kesä och AIK:s Per Savilahti-Nagander ska ha två matchers avstängning vardera, inklusiva den automatiska avstängningen som alltid blir när man slänger handskarna.

Så här står det bland annat i beslutet:

"Av utredningen framgår att Teemu Kesä och Per Savalahti-Nagander i tredje perioden sökte upp varandra och inledde ett slagsmål med kastade handskar. Efter cirka 10-15 sekunder bröt linjemännen bråket och spelarna avbröt då slagsmålet omedelbart. Nämnden finner att båda spelarna har varit lika aktiva under såväl inledningsskedet som resterande del av slagsmålet och att de därför ska ådömas samma bestraffning. "

Nämnden konstaterar också att eftersom det var ett "relativt kort slagsmål" så räcker det med två matcher. Själv säger jag bara suck.


Gamepenalty, det vill säga matchstraff i den aktuella matchen men inget mer hade verkligen varit mer än nog. Om ens det. Kändes som att det hade räckt med att sära på de båda hetsporrarna.

Javisst, de slängde handskarna och nu säger reglerna matchpenalty, det vill säga en match automatisk avstängning. Så okej, då får vi acceptera det. Men en match till på det?

När det enda som hände var att de två stod och puttade på varandra, i princip.
Jag tycker det är att ta i alldeles för mycket.
Domarinsatsen var för övrigt en katastrof i den matchen, med lite bättre insats därifrån så hade nog inte lika många spelare åkt runt hela matchen och småhuggit på varandra tills det till slut slutade med detta puttande.

Inga böter dock för någon av spelarna. Alltid något.

5 kommentarer:

Jimmie sa...

Svensk hockey är som basket :/ Hoppas att det kommer hända nått i framtiden, även om jag inte tror att de vågar ändra sina regler. Ge oss samma regler som i NHL och vi kommer ha fullsatt på alla matcher på alla arenor!

Hockey är en fysisk sport och inte ett brädspel som chack eller så :( Kom igen Sverige!

Marie Hallman sa...

Jimmie: Precis. Håller med. Jag förespråkar itne att folk ska slå skallen av varandra men man måste få visa känslor! De har ju för guds skull skydd på sig.

Larry sa...

Att Kesä fick avstängning var ju helt korrekt men att Savve fick det var däremot helt absurt. Kesäs straff borde ju ses som ett retroaktivt straff för att han sänkte Gynge och att han uppträder muppigt och spelar direkt fult i varje byte.

Marie Hallman sa...

Larry: Men retroaktiva straff funkar ju inte. Och ingen av spelarna borde ha fått matchpenalty här, de gjorde lika lite båda två.

bigge sa...

Om jag inte minns fel så ska väl reglerna ändras till varsin tvåa (eller var det femma utan matchstraff) till nästa säsong. Gäller säkert inte slagsmål med slängda handskar, men det är i alla fall ett steg i rätt riktning. Reglerna som är idag är ofta löjliga. Spelarna viftar lite och får matchstraff. Anpassningen efter nhl-modell känns helt rätt.

@Larry Har inte sett slagsmålet ifråga, men det låter som att du är AIK:are. Kan ju inte ta med tidigare händelser i matchen i bedömningen av ett slagsmål.