måndag 7 december 2009

Båda höll nollan. Vem får den?

Djurgårdsmålvakten Gustaf Wesslau gjorde en en jättefin match mot Skellefteå, höll nollan men klev oväntat av i tredje. Enligt PPV-kommentatorerna så är han sjuk. Jag ska kolla vad som hände så klart.

In kom Stefan Ridderwall, han höll också nollan. Så då är ju frågan. Vem får den????

Wesslan som höll nollan längst?
Eller Riddarn som stod när matchen tog slut?
Eller får de en varsin? Hm. Kan inte komma på att det här har hänt någon tidigare. Kanske har hänt men inte vad jag vet. Någon som vet?

*****

Tung kväll för SSK i kväll. 0-4 underläge efter första, reducering till 2-4 då blir det 2-5, reducering till 3-5 då gör Timrå 3-6. Tungt, tungt, tungt. Trots att det blev ett till SSK-mål och 4-6 till slut men SSk kan ju inte bjuda på handikapp så här i varje match.

Ska se om jag får tag på någon där med.

10 kommentarer:

Difaren sa...

Spelar ingen roll vem som får 0an vi vann ju iaf haha =)

Sven D. sa...

Hej Marie!
Prata om flipperspel, två sådana mål i samma period, och naturligtvis mål i fel kasse. Någon TIK spelare pratade om att de tidigare under säsongen spelat bra men inte fått utdelning poängmässigt, men att det jämnar ut sig över en säsong. Jo, så brukar jag säga också, men det vete f-n om det kommer att göra det till vår fördel denna säsong. Även att vi med en sådan usel förstaperiod knappast var värda att vinna. Men tänk om inte om fanns och inte LK brännt straffen och det blivit 5 - 4!

Det känns nästan som om det är lagom med ett uppehåll nu snart, så vi får ladda om de mentala batterierna. Mentala coachpengarna måste snart börja betala sig!

Marie Hallman sa...

DIFaren: Ha, ha jo jag vet men jag är ju lite målvaktsjunkie så jag måste få klarhet i detta! Har kollat med två domarbasar, ingen vet. VEM vet??? :)

Sven: Ja jag såg en del av matchen, zappade lite. SSK spelade ju asdåligt i början även om man gör en stark upphämtning emellanåt men man kan inte ge de här handicapen i varje match. Tycker poppe hade en bra analys nu i hockeykväll, om att så fort det går emot så tappar man modet. De där mentala coachpengarna... börjar man ju undra om de hamnade där de skulle?!

Erik sa...

Djurgårdens lag tuffar vidare i tabellen, sjukt imponerad av hela lagets insatser i nästan varje match! Men hur blir det under j20 VM? Måste vara första gången i difs historia som en fowarduppsättning från a-laget försvinner till jvm. Har du hört fler rykten om Mika? Kommer Bremberg hem och gästspelar? Känns som att en sniper av Brembergs kaliber är sista pusselbiten för att gå långt i slutspelet i vår.

Marie Hallman sa...

Erik: Nä inte Linkan. Det blir enorma skattekonsekvenser på det vikariatet för hans del i så fall så det tror jag inte. Mika? Ja, det verkar ju bero på hans knä till att börja med. och om han själv vill, DIF verkar ju intresserade så länge knät hålller. men han har ju inte spelat en match sedan i våras typ så jag tycker inte man kan kräva att han ska gå in och vara hundra från början heller. svårt läge. men än värre är det för skellefteå, de blir av med tre av sina ordinarie backar under jvm. där kan man snacka om luckor i laget, dif har ju många bra forwards jag tror de som fåt spela lite mindre kommer passa på oc ta för sig nu :)

Anonym sa...

Ingen får nollan, man måste stå hela matchen. (vad jag vet)
Anders J

Marie Hallman sa...

ANders: Det sa Riddarn också. Han var bensäker så det är nog så. Tack för info :)

Anonym sa...

Det låter mest vettigt att ingen får den, annars kan man ju stå 40min, hålla nollan och sen kliva av och collecta nollor på löpande band ;)

Det här är vad jag hittade på nätet:
"Note: If one goalie did not play the entire game, and instead two goalies were to play during regulation time (regular + OT) for one team and allow no goals, it will be a shutout awarded to the "team", neither goalie for that team will be credited with a shutout."

Johan

Marie Hallman sa...

Johan: Tack ! Nä, det är väl så. Men det känns ju lite taskigt bara, ha, ha. Fast jag har fråga båda, de är inte så brydda över det som jag he he

Anonym sa...

Ja, jag känner igen känslan. Många matcher unnar man verkligen målvakten att få hålla nollan. Idag t.ex. för att Wesslau haft det tufft tidigare under säsongen men nu äntligen gör en riktigt bra och gedigen insats och liksom är värd en nolla för det! Menmen, det kommer :)

Hej!

Johan