söndag 20 december 2009

koll på andra sidan pölen... ännu en nolla...
( Foto Marie Hallman)

Blandade framgångar för Jhonas Enroth och Danne Larsson i veckan.

Jhonas inledde med att släppa två mål när Portland åkte på en 0-2 förlust mot Bridgeport borta i tisdags.

Jhonas tog 14 av 16 skott, ena baklängesmålet kom i andra perioden, det andra i tredje.

Klicka här om ni vill se en bild på Jhonas…


På fredagen blev det sedan mäktig revansch när Jhonas tog sin andra nolla för säsongen, den femte totalt i Portland. Båda säsongens nollor har föresten kommit i december. Den första tog Jhonas mot Michigan den 2 december.

Den här gången räddade Jhonas 24 skott och blev first star i matchen.


Står tyvärr väldigt lite om matcherna på Portlands hemsida men det finns en bild på Jhonas här med, med bildtexten ”veteran goaltender turns aside 24 in victory” eeeeeh så gammal är han ju ändå inte….21 åringen...

Portland hade match i går, lördag också men då vilade Jhonas och skötte båsdörren istället när lage förlorade med 3-4 mot Bridgeport.


Noterbart är att Robin Figren, som ju tillhör Bridgeport varken var med då eller i tisdagsmatchen. Vet inte varför, ska försöka få tag på honom.


Jhonas har nu 10 segrar, 9 förluster vid full tid, 1 förlust efter straffar och två hållna nollor den här säsongen, på 20 spelade matcher. Han har 90,5 i räddningsprocent och ett GAA på 2.45.


Jag skrev ju för ett tag sedan att jag hade en speciell och kul grej att berätta om Jhonas, inväntade bara ett foto, det har jag fått nu men... jag ska be Jhonas svara på ett par frågor som hör till. Sedan! ska ni äntligen få veta.


********

( Foto Marie Hallman)Daniel Larsson inledde också veckan med förlust då hans Grand Rapids Griffins förlorade med 3-4 mot Peoria efter förlängning i tisdags.

Danne tog 25 av 28 skott. Första baklängesmålet kom i första, då Peoria hade PP, det andra kom i andra perioden.

Micke Nylander är ju tillbaka i Griffins och blev second star men det hjälpte alltså inte…


Danne vilade sedan på fredagsmatchen då Griffins torskade med 2-4 mot San Antonio.


I går, lördag, fanns han däremot i målet när Grand Rapids slog Texas Stars med 4-2 borta. Danne tog 20 av 22 skott, släppte båda målen i första, båda kom i PP för Texas och höll sedan tätt. Ena målet var ett handledsskott, det andra är inte beskirvet mer än att Brad Lukowich fick en pass och klippte till.


Texas verkar dock ha legat på i slutet av matchen, enligt hemsidan så gjorde Daniel Larsson "a flurry of saves before John Vigilante charged down the ice for an empty net goal, finalizing the score sheet at 4-2.”

Nyllet stod för två assist by the way, en av de var framspelning till Mattias Ritolas 3-2 mål


Danne har klättrat lite i målvaktsligan, har nu 11 segrar, fem förluster vid full tid och en förlust efter straffar samt en hållen nolla på 17 matcher den här säsongen. Han har 91,89 i räddningsprocent och ett GAA på 2.45.

Griffins har match i natt igen, får se om han står då.

Inga kommentarer: