söndag 6 december 2009

AIK-Örebro 5-3 (3-1,2-1,0-1)

Plats: Hovet

Publik: 1 146.

Matchen: MM

Kvällens…


…. piggaste: Mattias Beck gjorde 1-0 för AIK på Gnagets första skott i matchen. Kom fri med Mark Owuya i Örebromålet, höll i och högg sedan som en kobra. Tjoff rätt upp i krysset. När AIK hade en spelare färre på isen dessutom.


…stand-in: 15 årige Robin Blidstrand fick hoppa in för vikarierande målvaktsbackupen Niklas Lundström som inte hann fram till Hovet i tid för uppvärmningen. Men som sedan fanns i båset under matchen.


…sjuklingar: Ordinarie målvaktsparet Christopher Heino-Lindberg och Fredrik Holmgren missade båda matchen på grund av sjukdom. Dick Tärnström (och ingen annan...) hade problem med en skada på överkroppen, Stefan Johansson rehabar en axel/armskada och David Engblom sitt knä.


…poängkungar: Mattias Beck och Richard Gynge gjorde både mål och assist. Beck stod för ett mål och två framspelningar, Gynge gjorde två mål och en assist.


… timeout: Örebro fick reducera, helt ostört till 2-4, halvvägs in i andra. Det gillade inte AIK-tränaren Roger Melin som tog time out. Ville väl inte se en repris av raset senast kan tänkas.


…eh men vad fan? Det blev ett mindre gruff mellan AIK-backen Mikael Österberg och Örebroforwarden Gustav Gräsberg i slutet av andra. De hann knappt peta på varandra förrän de låg tillplattade under varsin linjeman. Och fick varsitt matchstraff av den lindrigare sorten, det vill säga game. Eh, hallå? De hann ju knappt blinka. Varsin två minutare hade väl räckt?!


…målvaktsbyte: Örebro bytte målvakt i andra pausen. Ut med Owuya in med Lubomir Pisar.


…friläge: Daniel Bång kom fri med nyss nämnde Pisar, körde lite kroppsfinter men väntade för länge, kom lite för nära och la pucken i benskyddet i stället.


…specialpris: Gick till AIK-backen Fredrik Carlsson som efter matchen fick ta emot 2 500 kronor, det vill säga lika mycket som han dömdes att betala i böter efter slagsmålet i Leksand mot Jean-Luc Grand Pierre. Bakom gåvan fanns Golden Hill-liraren som ansåg att Carlsson skulle få hjälp med böterna då han stod upp för laget och därför var värd att få hjälp ur spelarnas bötesfond.


Samtliga foton: Marie Hallman

Inga kommentarer: