måndag 21 december 2009

Tommy Engström: "Kontraktet gäller till och med 9 januari"

Jag hade tänkt lägga ut lite skönt snack med Djurgårdens JVM-trio i dag, men det får vänta till i morgon då både SSK och Djurgården har lite nytt på nyhetsfronten att skriva om i stället.

Som ni kanske minns, så skrev jag i fredags att Djurgårdsledningen skulle ta beslut på juldagen om det blir spel för Mika Hannula på annandagen eller inte. Det gäller ju fortfarande, eller som Djurgårdstränaren Tomas Montén sa i dag, måndag, (intervju med honom om Mika kommer snart på bloggen) "Det är ju så vi gör, tar ut laget dagen före"

Det nya idag är att Mika Hannula och Djurgården är överens om ett kontrakt under JVM för att ersätta en av spelarna i JVM-trion Marcus Krüger, Jacob Josefson och Daniel Brodin.

Det har stått på lite olika ställen att kontraktet endast gäller fyra matcher men det visade sig, när jag pratade med Djurgårdens klubbdirektör Tommy Engström, inte stämma.

Så här säger Engström:

- Vi har ett kontrakt till och med nionde januari med Mika.

Så om JVM-spelarna hinner hem innan dess, så kan ni utnyttja honom fram tills dess ändå?
- Ja precis.

Vad händer sedan då?
- Som jag ser det så är det här för tiden som de här tre spelarna är borta. När de kommer hem så har vi ju fullt lag, om det inte uppstår några skador.

Och om Mika visar sig vara jättebra? Supermegajättebra till och med?
- Jag vill inte spekulera i det, utan nu har han kontrakt till och med nio januari. Det är så det är. Det är ju en win-win situation både för Mika och för oss om han kan spela den här tiden. Sedan vet jag inte ens vad Mika själv vill göra efter den här tiden, vad han har för planer, avslutar Tommy Engström.

Här är matcherna som Djurgården spelar fram till och med 9 januari:
26/12 Linköping (h)
28/12 HV71 (b)
30/12 Rögle (b)
2/1 Färjestad (h)
5/1 Skellefteå (h)
7/1 Modo (b)
9/1 Timrå (h)

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hoppas verkligen att Mika kommer tillbaka till den han en gång var. Att han sen gör det i Djurgårn är grymt härligt. Håller många tummar för dig Mika. Har svårt att se dig byta bort stämningen på Hovet mot ett grådisigt KHL.

Erik sa...

Grymt att ännu en gammal DIFare (om än bara på juniornivå) är tillbaka i klubben. Hoppas att det går lika bra för honom som för A Holmqvist. Får se om det är ett trendbrott vi ser nu när gamla talanger återvänder!

Marie Hallman sa...

Anonym: Är ju inte bara dis i KHL... är några miljoer till också ;)

Erik: Ja, det är stort. Spelarna pratar ju med varandra också så jag antar att om några trivs så sprids det och motsvarande åt andra hållet.

Erik N sa...

Han vill väl hjälpa DIF med att bärga det 17e guldet? :)