söndag 13 december 2009

"De har maximal tur också" AIKforwarden Mattias Beck efter 1-4 mot Malmö

Konstigt hur det kan bli. Här åker AIK ner och slår Malmö borta för första gången på nästan nio år tisdags. Man skaffar sig en liten fin lucka neråt. Har chansen att utöka den och vad händer då?


Det blir tvärtom, såklart.


(Foto Marie Hallman)


Malmö inledde med ett minst sagt märkligt mål (se inlägget under punkten turmål...) men AIK kvitterade och kunde börja om på noll.


Då agerade Johan Ryno jultomte och gav bort pucken till Lucas Sandström som distinkt satte 2-1.


Trean, en snygg framspelning från Calle Söderberg bakom mål till Jan Urbas framför detsamma 1.23 i sista var väl inte så mycket att säga om men Malmös fjärde... en bisarr flipperkula som Victor Svensson satte i sargen och sedan själva la in returen på.


Ja ni hajar.


AIK reducerade visserligen till 2-4 genom Oscar Ahlström men bättre än så blev det inte. Att AIK dessutom hade ett flertal power play som gav naaaaada även i spel 5-3 gjorde inte saken bättre


.

(Foto Marie Hallman)


Mattias Beck, som är lagkapten när inte Dick Tärnström är på isen, tyckte ändå att AIK gjorde:

– En ganska bra match fram till tredje perioden. Men deras två mål innan dess... (suck). Det första har de ju jättetur som får. Det andra är ett mål under stark press från vår sida på dem, då blir det psykologiskt jobbigt när de får ett sånt turmål till. För målen de får var ju,... det är för bedrövligt att vi ger bort såna mål som de två, säger Beck.


Som fick en klubba på hakan och en högerkrok av Malmöbacken Fredrik Eriksson rätt på näsan och blodade ner tröjan med både näsblod och blod från såret på hakan.


Men jag tycker ni gav bort tre mål, det fjärde var ju också en give away?


– Ja vi ger bort matchen men de har ju maximal tur också. Sedan är det sant att vi är ineffektiva själva också. Vi har chanser, borde ha gjort fler mål men de hade verkligen tur som fick de där målen.


Jo. Men första målet där pucken studsar in utan att det ens är en Malmöspelare inom typ tio meters avstånd?


– Jo men det är sånt som händer under en match ibland. Ibland har man oflyt men att alla tre de här turmålen ska hända i en och samma match, att de ska få tre samtidigt, det är tungt. Helt osannolikt, säger Beck.


(Foto Marie Hallman)Jag tycker att ni hade problem i power play också. Det händer för lite?

– Hm, men jag tycker vi spelar rätt bra i pp ändå. Visst, vi skjuter för lite men vi håller pucken bra, spelar bra så. Men vi skulle kunna skjuta mer. Det skulle vi.


Att Dick Tärnström saknas, är det som gör att ni mest spelar runt?

– Nej, absolut inte. Men vi är för bekväma. Vi måste in framför mål, våga gå in där och ta skotten och smällarna, framför allt i spel fem mot tre.


(Foto Marie Hallman)


Ni hade en fin lucka före matchen med tre poäng till Almtuna och fyra till Malmö. Luckan till Almtuna är kvar men Malmö är bara en pinne efter igen?

– Ja, precis men den chansen (att dra ifrån) kommer att finnas igen. Det är så mycket kvar av serien. Och så jämt är det så det så det kommer nya såna chanser men visst var det synd att det här hände nu, när vi hade ett så bra läge, avslutar Mattias Beck.


AIK spelar en match till före julen, det är matchen mot Örebro borta, på fredag. Sedan får även AIK julledigt i några dagar.

Inga kommentarer: