söndag 27 december 2009

Noterat: Södertälje- Skellefteå 4-1

Södertälje-Skellefteå 4-1

Plats: Axa Sports Center

Publik: 3 382

Matchen: MMM+ (hade blivit en fyra om Skellefteå bjudit upp bättre)(Foto: Marie Hallman)


Kvällens...

... nykomposition. David Fredriksson (brunkare), Jonas Almtorp (defensiv) och nyförvärvet Patrick Yetman (snipern). Fredriksson fick ett lyft av nya kedjan och gjorde sitt tredje mål för säsongen. Yetman fick en assist föresten vid 2-1.


... modigaste, Skellefteåbacken Jyri Marttinen täckte ett stenhårt skott. Det såg ut att göra ont men han var ändå tillbaka i nästa byte. Starkt!


... genombrott: Tim Heed spelade mindre än fem minuter men hann ändå göra både sitt första elitseriemål och sin första elitserieassist i karriären


(Foto: Marie Hallman)... lagkapten: Linus Klasen visade med mod, vilja och elegans hur bra han trivs i nya rollen som lagkapten. Gjorde 4-1 (snygg styrning) spelade fram till Tim Heeds 3-1 mål, var även inblandad i 1-0. Fick först assist på det sistnämnda målet men det ändrades senare till en assist för Stefan Gråhns som hade skridskon på pucken innan den gick in i mål.


... frågetecken: Jiri Bicek. Var tog du vägen? Det är så märkligt, killen var fenomenal när han provspelade men har sedan gått ner i någon slags standbyläge. Inte bra.


(Foto: Marie Hallman)


... frisyr: Linus Klasen har rakat av sig håret igen. Varför? Ja säg det... ” Jag fixade en sommarfrisyr mitt i vintern” konstaterade Klasen just som vinterkylan ven utanför.


... var var ni: Här var det invasion ståplats och allt och ändå kom det bara 3 382 personer. All heder till de som kom, lät och bjöd på bra drag. Men ni andra, missade en fin insats av SSK. Och ja, det snöade det. Men det gjorde det när alla andra som åkte dit tog sig till arenan också.


...fina insats lite i skymundan: 18-årige centern Jonas Engström gjorde en fin insats lite bortom de stora rubrikerna. Gjorde inga poäng men gjorde ett solitt intryck, fixade även utvisningen som sedan ledde till Tim Heeds 3-1 mål. Och fick 8 minuter och 21 sekunders speltid. Bra jobbat!Inga kommentarer: