torsdag 31 december 2009

Lundqvist" Vi äger matchen i två perioder, sedan slutar vi spela "

Jag skickade två texter till GT, en av dem, ett snack med den ende finländske elitseriespelaren som tagits ut i Lejonens OS lag hittar ni om ni klickar på den här länken.

Skrev även en text med Joel Lundqvist, den hittar jag inte på nätet så den kan ni läsa här:

SÖDERTÄLJE

Trea från slutet - i bortatabellen.

Det håller inte för ett lag som jagar guld.

– Vi äger matchen i två perioder, sedan slutar vi att spela, säger Joel Lundqvist till GT/Expressen.


Varför det bara har blivit fyra trepoängssegrar borta hittills kan han inte förklara.

– Vad ska man säga? De har i stort sett ingenting, sedan i tredje så får SSK några pp, sedan får de ett mål till och så tappar vi rytmen. Det är för dåligt. Vi ska ha den här matchen. Alla får gå till sig själva nu, det finns inga ursäkter att komma med, säger han till GT/Expressen ståendes i omklädningsrummet med en jättepåse is på den sedan tidigare sargade foten.


Ulf Dahlén, tränaren, säger att ni ”måste lära er att spela i 60 minuter”?

– Jomen så enkelt är det ju. Det är ju inte så att vi har varit utspelade i matcherna, utan det är smågrejer som vi slarvar med som blir avgörande och så har det varit hela hösten. Självklart vill vi vinna, vi kan inte ha det så här. Vi vet ju vad vi ska göra men fullföljer det ändå inte i 60 minuter och då blir vi straffade direkt, det håller inte.


Vad kan man göra då?

– Det gäller att få in rätt vanor, så man vet vad man göra nu när det pendlar så från match till match som det gör. Alla måste vara på rätt sida och förstå hur vi ska spela, slår lagkaptenen fast.


Men det är inte bara i förlustmatcherna som Frölunda bytt skepnad.

De senaste sju matcherna har man inte lyckats vinna två matcher på rad utan varvat varannan seger med varannan förlust eller oavgjord.

Faktum är att Frölunda inte lyckats vinna två matcher på rad sedan den 29:e (Modo) och 31 oktober (Skellefteå)


– Det blir ju så när vi inte kommer in i det tempo man vill ha. Man kommer in i såna här svackor, det är svårt att ta sig ur dem och det är det vi inte lyckas med nu. Det är frustrerande. Man kan inte gräva ner sig men nu måste det bli en ändring så fort som möjligt för det är skit. Det är det.


GT/EXPRESSEN/MARIE HALLMANInga kommentarer: