tisdag 29 december 2009

Upp till bevis för Gnaget

AIK tar emot Sundsvall ikväll hemma på Hovet.
Och behöver verkligen en seger nu.
Det är förvisso "bara" sex poäng upp till trean Mora men det gäller att hålla kontakten, inte bli avhängd nu.

Det gäller att spela bra också, så att det kommer fler åskådare (om nu bra spel hjälper? Det gjorde det inte i början av säsongen) och så att det skapas lite positiva vibbar runt AIK då det mest varit kaos och negativt runt klubben senaste veckorna, vid sidan av isen.

Jag är inte på Hovet tyvärr, missar första hemmamatchen med AIK för säsongen, men den här resan till Linköping igår - där jag kom i säng klockan fem i morse - har ställt till det lite i kombo med att det snart är nyår.

Är lite grejer som bara måste fixas både jobbmässigt och privat, så jag följer matchen hemifrån istället. Ska självklart försöka ringa någon efter matchen så det blir lite snack om den i alla fall.

16 kommentarer:

Mille sa...

Ett tips: bli först med att officiellt gå ut med senaste nyheten om AIK:s ekonomi! Emissionen konstaterades nämligen vara fulltecknad redan nu i eftermiddags. Borde gå att få en bekräftelse direkt om du ringer Mellqvist.

Sen tycker jag du är väl undfallande mot alla AIK-haters som dyker upp och kallar Mellqvist "Bagdad-Bob" och liknande, maken till rak och ärlig ordförande får man leta efter i hockey-Sverige. Det borde ju du ha fått en känsla av också som snackat med honom, och det är ju ett rykte han har om sig sen många år. Så det skulle inte skada om du sade ifrån lite när anonyma "haters" kastar omotiverad skit på honom i dina kommentarer.

Anonym sa...

Tycker inte det är Maries sak att tillrättavisa olika tyckare. Mycket är fortfarande höjt i dunkel kring AIK och bara för att emissionen verkar lyckad så det är de bara en liten del av vad som behöver göras innan AIK slutligen är på fötter. //REALIST

Mille sa...

"Anonym", jag förmodar att du har noll koll på vad du själv skriver om. För att AIK ska lyckas få rätsida på ekonomin krävs en lyckad emission + att nå årets budgetmål. Detta är på MYCKET god väg att lyckas, eftersom man utöver att ha fått in 17 miljoner hittills på emissionen (7+10), även har ökat marknadsintäkterna i år med 4 miljoner. Och med 4 000 åskådare på matchen i kväll kanske även den sista pusselbiten kommit på plats också – många AIK:are har slutit upp nu och börjat köpa de nya klackkorten och "halvårskorten".

Och, vad gäller Mellqvist, mannen är känd som ett hockey-affärsgeni. Se på vad han gjort med hockeyn i Riga t ex, från konkursbo utan publik till slutspelsklubb i KHA med fullsatt på varje match inom loppet av ett par år!

Bevisbördan ligger på er "anonyma" som bara har tomt skitsnack att komma med. Mellqvist har levererat, hittills. Och vi som vet en smula mer om vad som är på gång kan meddela att hans ryska kontakter, som är bäst i hockey-sverige, kommer att skapa avund på sina håll i Karlstadstrakten…

Anonym sa...

Blir det som du verkar ha full koll på, imponerande, är det bara att gratulera AIK ni behövs och är viktiga för Stockholms ishockeyframtid. Men jag är realist och vill se riktig verkstad och inte bara tomma ord. // Realist

Larry sa...

Mille: Rak och ärlig? Det där vill jag gärna ha en trovärdig källa på innan jag går med på det.
För som det är nu skämta du med oss aprilo. Det är mycket kring Mellqvist som är höjt i dunkel. Det är först efter journalister som Marie som grävt lite på egen hand som det framkommit hur saker och ting ligger till. Som det att Goal har stoppat AIK:s kredit, samma sak med bussbolaget och för att inte tala om de obetalda hyrorna när det gäller träningsarenan. Och som nu grädde på moset med lönerna. Hela tiden är det nya saker som dyker upp och som Mellqvist hela tiden fått förklara bort i efterhand, i stället för att direkt lägga korten på bordet.
Nej, Mellqvist är en skojare av stora mått som har visioner som inte är av denna värld, se bara på KHL. Han oroar sig inte för att det blir dåliga publiksiffror mot för svenne banan okända lag för "folk vill komma och se AIK". Varför kommer då inte folk och ser AIK som det är i dagsläget?

Ta dessutom den presskonferens han kallade till om KHL. Han hade ju egentligen ingenting konkret att komma med, mer än att AIK ska försöka söka tillträde till KHL.

Bagdad Bob tycker jag är ett perfekt smeknamn för honom med tanke på hans falsarier till uttalanden.

Nej Mellqvist är ett stort skämt och vi är många gnagare som hoppas han slutar förstöra vår klubb mer än vad han har gjort.

Anonym sa...

WORD Larry. Tur det finns människor som dig och Marie som lägger lite balans på Bagdadbobs utsända betraktelser (:o)

Marie Hallman sa...

oj. Jag såg inte din kommentar förrän nu faktiskt Mille! Såg märkligt nog inte förrän nu att det fanns kommentarer.
Jag kan ringa honom i morgon och kolla.
Men det är ju viktigt att skilja på de som tecknat och de som verkligen betalar in.
Och just det sistnämnda vet man först någon vecka in i januari, trodde Mellqvist när jag pratade med honom i måndags.

Jag har fått lite blandade intryck av AIK:s ordförande. En del positiva men en del mindre bra också. Exakt vad tänker jag itne gå in på men det är blandat.

Det är dock inte meningen att vara undfallande om folk går över gränsen. JAg tycker att man ska få skriva kritik men jag brukar också, när jag känner att det går över gränsen påpeka att det som sägs för stå för den som kommenterar samt att jag också har gått in och påpekat uppenbara faktafel och rykten bland kommentarerna. Jag har inget intresse av att det sprids falska uppgifter eller någon typ av hat, oavsett vilket lag eller personer som det gäller.

Men det brukar vara hyfsad nivå ändå tycker jag, mestadels så jag lovar hålla ett öga extra men litar på att alla sköna läsare här vet var gränsen går också.

Mille sa...

Larry, "mycket kring Mellqvist som är höljt i dunkel" - typexempel på nåt du bara häver ur dig utan täckning. Att han inte skickat ut en pressrelease om att Goal stoppat en leverans till juniorlagen, gör det en ordförande till "höljd i dunkel"? F.ö. är Goal som du vet representerat i AIKs styrelse och har nu en stor del i samma styrelses ekonomiska reformering nu.

Marie, inte så journalistiskt av dig att skriva att "en del är mindre bra" om Mellqvist och sen lägga till att du inte vill gå in på det. Vad är det för löst snack? I en sådan utsatt position som han har just nu kan han såklart inte behaga alla, alltid, men - har han ljugit, vilselett? Så som svenska hockeyledare annars verkar tro hör till jobbet? Svaret är nej. I motsats till tidigare AIK-ledare svarar han alltid på mail, alltid i telefon, och kommunicerar även kring de svåraste frågorna med supportrar. Inte som Hedenström, direkt.

Sen undrar jag vad du menar kring emissionen. Dels är anmälan bindande, dels har fler tecknat sig för aktier än som kan få dem sig tilldelade.

Ardy Strüwer sa...

Håller med Mille. Det är en ganska äcklig slagsida mot Mellqvist i kommentarerna här, med tanke på att karln hittills varit ärlig och stringent och lättillgänglig rakt igenom. Folk har ofta spridit rena lögner här, som att "sponsorer sagt att emissionen inte ger några pengar alls" häromdan etc.

Till slut, personligen gillar jag inte KHL-spåret men det är ju inte precis okänt att Mellqvist har kontakter ända upp i Kreml och är kompis med Gazprom-styrelsefolk osv. Samt har ett enormt gott renommé i rysk hockey efter jobbet han gjort med Rigas nya arena.Så att kalla Mellqvist för "skojare av stora mått" är nästan förtal. För vad bygger du detta på, Larry? Inte är det Mellqvists tidigare track record och rykte iaf.

Anonym sa...

Är ff starkt kritisk till hur AIK låtits förfalla till en pajasklubb. Alla dessa lovanden hit o dit som sedan visar sig dåligt underbyggda gör mig skeptisk till att AIK redar ut kaoset. Att man sedan tror att KHL är nån form av välgörare är som att tro på tomten. KHL vill bara använda AIK som en disktrasa och struntar i om vår anrika förening går i graven. Du är ändå ljuset i tunneln Marie med din härliga intervjuer. Ha ett riktigt Gott Nytt År o krya på dig från snuvan.

Anders Segvall sa...

Haha, "disktrasa"… så tröttsamt med alla dessa anonyma pajaskommentarer som inte har en aning om nånting men som så gärna vill att AIK och KHL-grejen ska gå åt helvete och pepprar denna blogg med anonyma hatkommentarer... sorgligt.

Larry sa...

Ardy Strüwer: Det jag bygger på att Mellqvist är en skojare av stora mått är som sagt att han redan i oktober började snacka om att det skulle gå och teckna sig för en nyemission "i nästa vecka". Faktum var att det blev först i december. En snubbe med såna uttalanden går bara att inte ta på allvar. Och som sagt. Han sade ju på presskonferensen kring KHL att "folk vill komma och se AIK spela" på frågan hur AIK ska locka folk mot helt okända lag. Men som sagt - folk går ju inte och ser på AIK idag. Det är en väldigt naiv inställning som Mellqvist har. Och hans Gazprom-kontakter skulle jag akta mig för att utnyttja om jag vore som honom. Det var ju Gazprom-pamparna som drog igång Hockeyns Champions League men som sedan drog ur proppen när det inte behagade dem att vara med längre. Mer lynnigt folk får man leta efter.

Anonym sa...

Larry, ja det var Gazprom och Viasat tillsammans som drog proppen ur CHL men det var ju inte för att dom var "lynniga" utan för att utöva påtryckning på IIHF och andra europeiska länder, för att snabba på utvecklingen av KHL till en hel europeisk liga. Alltså detsamma som Mellqvist jobbar för. Han gör grymt rätt i detta.
Sen att kritisera honom för tidsperspektivet när nämnda emission ser ut att fulltecknas är ganska larvigt. Det som hände var att det skulle ta för lång tid att registrera emissionen juridiskt så man gjorde om hela upplägget så att det blev lån som i stället kunde konverteras vid aktieutdelning. Denna manöver gjorde alltså att vi fans inte kunde teckna oss för aktier inom 1-2 veckor, som Mellqvist först tänkt, men däremot att pengarna kunde komma AIK till gagn snabbare.

Marie Hallman sa...

Mille: Det är inget löst snack det var mer ett konstaterande att han skött informationen ibland bra, i bland mindre bra. Som de flesta andra med andra ord. Jag ville inte börja rada upp exakt vad som varit bra och inte bland annat för att jag har ett källskydd att ta hänsyn till och dels av respekt för just Mellqvist. Jag tycker inte det finns någon anledning att gå in närmare på det mer än att konstatera att det har varit lite blandat hur AIK har skött det här med information. Det har säkert ni som läst också märkt, så det får räcka så.

Vad gäller Mellqvists övriga ageranden i bland annat affärer så har jag ingen åsikt och har inte uttryck någon heller. Det enda jag har kommenterat är hur den information som getts har skötts.

När det gäller emissionen så har Mellqvist själv sagt till mig att anmälan är bindande men att AIK inte kommer tvinga någon av dem som har anmält sig och sedan inte betalar in pengarna.Han har också sagt att HELA emissionen måste bli fulltecknad, annars kommer man inte att göra den. Om han sedan ändrar sig (vilket har hänt förr) vet jag inte men det är vad han har sagt hittills, det var det jag menade.

Ardy: Om nu någon kallat mellqvist för skojare av stora mått så får det givetvis stå för den personen. Det är INGET jag skriver under på.

Anonym: Tack, jag kämpar på så gott jag hinner.

till allihop:
Jag är för det fria ordet och försöker censurera kommentarerna så lite som det går. Därmed ger jag er också ansvaret att tänka på vad ni skriver.
Ha åsikter! Risa och rosa. Det gillar jag, men håll det på en fair nivå. Inga osakliga personangrepp är ni snälla.

Och apropå det Mille... så måste jag säga att du inte ska racka ner på Hedenström heller. Han var precis som Mellqvist bra på info ibland, dålig i bland. Jag har inte upplevt någon skillnad på deras sätt att lämna information. Sedan hur respektive person är mot fansen, det vet jag inte, men de har uppträtt likadant mot mig som journalist i alla fall.

Mille sa...

Marie, tror du missförstår mig lite här, för mig handlar det inte om "information" utan om resultat. Hedenström var väldigt mkt snack och väldigt lite verkstad, när det verkligen gällde. Och den stora ekonomiska katastrofen förra året var signerad Hedenström. Räddningsaktionerna hittills är signerade Mellqvist. Sen att infon brister, där är jag helt med dig, men AIK har ju också egentligen bara Marita på kansliet + marknadskillen och så Mellqvist, tacka fan för att folk kan bli irriterade både till höger och vänster, och inom och utanför AIK, när de inte hinner informera utförligt om allt.

Marie Hallman sa...

Mille: Ah då förstår jag vad du menar.
Jag pratade fresten med mellqvist nyss, han ville inte bekräfta att emissionen är fullteckad.
Han sa att
" Jag vet inte exakt hur det ser ut, det gör jag först om ett par dagar. Vi måste få in de sista intresseanmälningarna också och blir det fullt på den publika delen så finns det aktier kvar i den riktade så ingen blir utan. På måndag tisdag, vet vi exakt hur det kommer se ut och på tisdag kommer vi kommunicera hur det gick men det ser väldigt bra ut, vi är väldigt säkra på att vi löser det här".
Sa alltså Mellqvist nu onsdag kväll.
Jag påpekade flera gånger att jag hade fått ett tips om att det var fulltecknat men han ville som sagt inte bekräfta det - än - tyvärr.