onsdag 2 december 2009

Hockeytorsdag! Marie hissar och dissar...

Hockeytorsdag! Och en sammanfattning av veckan som gått med lite smått och gott från elitserien kryddat med lite AIK.


HOCKEYDOKTORERNA

Patientens tillstånd (DIF): En skön vändning följt av tappade poäng och två bortkastade segerchanser .

Doktor DIF ordinerar: Äh men kom igen nu. Lagen nedanför har häng, dags att öka takten.


Patientens tillstånd (SSK): Skön seger mot Modo men 11 insläppta och bara 2 gjorde i de två matcherna efter det?

Doktor Kringla ordinerar: Vakna! Det är dags att kliva på tåget nu om det inte ska köra iväg utan SSK.


CITATET 1:

” Om jag visar mitt hår för mycket blir de tunnhåriga grabbarna ledsna. Enbart av respekt för de äldre.”

(Djurgårdsmålvakten Stefan Ridderwall svarar, med glimten i ögat, på chattfrågan varför har du alltid mössa på dig? )


CITATET 2:

”Vi måste kunna dansa som dem”

(Luleåtränaren Roger Rönnberg klurar i NSD på hur hans lag ska kunna slå lagen på den nedre tabellhalvan också)


CITATET 3:

”Munskador gör oftast bara ont, så det var bara ut och köra igen.”

(Det krävs en del för att HV-forwarden Mattias Tedenby ska vika ner sig. Mot LHC förlorade han tre framtänder, det var oturligt två som han precis hade satt dit och en ny som rök…)


VECKANS LAG…

Anders Lindbäck, mv, Timrå (1)

Johan Fransson, b, Luleå (1)

Sanny Lindström, b, Färjestad (1)

Jan Hlavac, f, Linköping (2)

Jaroslav Hlinka, f, Linköping (3)

Peter Forsberg, f, Modo (2)


VECKANS…

…SUPERNOLLA: Timråmålvakten Anders Lindbäck höll nollan trots 53 skott från HV71. Så många skott har ingen annan elitseriemålvakt lyckats plocka tidigare samtidigt som de har hållit nollan.


…MARDRÖMSDEBUT: Henrik Petré skrev på för Timrå, spelade en kvart, blev fult tacklad, punkterade lungsäcken och vårdas nu på sjukhus. Kontraktet gäller till 20 december. Petré lär behöva vila till dess. Fortsättning någon?


…STUDS: Brynäsmålvakten Eddie Läck fick tack på pucken – trodde han. Men den lilla uslingen studsade ur plocken igen, förbi huvudet, touchade masken och flög i en båge in i målet. Och vände matchen mot Djurgården till blåränderas stora lycka.


…FOPPA: Är killen borta, då rasar Modo ihop som ett korthus. Är han tillbaka så blir det minst en poäng, gärna två för honom själv och oftast tre för laget. Helt galet vad han kan lyfta ett helt lag.


… RADARPAR: Det snackas mycket om Foppas poängmaskineri men säg HH och alla Linköpings motståndare ser dubbelt. Jaroslav Hlinka och Jan Hlavac har gjort 47 poäng på 14 matcher så här långt. De har, båda, gjort poäng i de nio senaste matcherna i rad och och gjorde totalt 12 poäng tillsammans under de tre senaste matcherna. Sjukt imponerande.


…UTSKÄLLNING: ”Det hände något i pausen”. Så förklarade Brynäs assisterande tränare Tommy Jonsson varför Gävlelaget vände 0-2 i första perioden till 2-2 i andra och sedan vann med 4-3 efter förlängning. Headcoach Czarnecki som sällan lackar ur, fick nämligen spelet och tog i så väggarna vibrerade. Välbehövligt ibland tydligen.


GNAGARHÖRNAN: Målkalas i kubik mot Troja/Ljungby. Men sedan har det tappats ledningar, segrar och poäng två matcher i rad. Upp och ner, ner och upp, det håller inte AIK. Var är stabiliteten? Jämnheten? Måste fram nu!

GODBITAR: Pär Arlbrandts ena av tre mål mot Rögle, där han tunnlar sig själv innan han fintar upp både backar och målvakten till parkeringen var smaskigt hockeygodis. Linus Vidells drömmål (en soloåkning och distinkt prickskytte) till 3-2 mot Modo likaså. Det är sånt här folk betalar för att se. Tack för de pralinerna.

GLÖDHET: Foppa och Macke. Ja det börjar bli lite tjatigt nästan. Men det är ren och skär hockeymagi när Peter Forsberg och Marcus Näslund hittar varandra på isen. Foppa var ju galet het redan innan och så blåste Näslund ännu mer syre på den elden. Galet!

UNDER ISEN: Frölundas bortaspel lämnar den del övrigt att önska. Åtta matcher utan seger borta nu. Raden: Förlust, förlust, oavgjort, förlust, oavgjort, förlust, förlust och förlust är blytung. Frölunda blev dessutom nollade borta mot Linköping senast. Blir det Rögle som får betala för det i kväll?

Kommande 08-matcher (aktuella matcher går att boka i rutan i högerspalten): I kväll Djurgården-Modo (utsålt i går em), HV71-SS, Lördag: SSK-Brynäs, Luleå, Djurgården, Söndag: AIK-Örebro, Måndag: Skellefteå-Djurgården, Timrå-SSK, Tisdag: Malmö-AIK

(Samtliga biljettlänkar är gjorda i samarbete med Tradedoubler/Ticnet)

2 kommentarer:

Jimmie sa...

Kul att läsa Ridderwalls intervjuer, han gjorde en för någon vecka sen med hockeykanalen som var i samma stuk. Seriöst men med glimten i ögat hela tiden. Kul när folk släpper fasaden och ger lite extra till sian fans.

Sen så hoppas jag på att hans drömräddning slår in i dag där han önskade att Näslund och Foppa kommer 2 mot 0 och han tar den i plocken och sätter 2-0 i öppen kasse!

DIF måste skärpa till sig när dem är i ledning, inte första gången man förlorar efter att ha gått in med en ledning i tredje perioden.

Marie Hallman sa...

Jimmie: Ja han har väldigt skön självdistans Stefan. JAg såg det där om drömräddningen också, oj oj om den skulle gå in!