måndag 7 december 2009

" Vi har en nolla ihop men inte i statistiken" (Stefan Ridderwall efter inhoppet i 3-0 segern mot Skellefteå)

Blev ju en märklig match för Stefan Ridderwall som fick hoppa in någon minut in i tredje när Gustaf Wesslau inte kunde spela mer.

Så här sa ”Riddarn” när jag fick tag på honom på hotellet i Skellefteå:


– Det var samma sak som hände Wesslan förra året, saltbrist. Han kände sig krasslig efter andra, försökte spela men fick kasta in kepsen…

Visste du vad som var på gång?


– Ja, han sa i andra pausen att han mådde dåligt så jag var lite förvarnad, stod och värmde lite i båset men det hjälpte inte så jag gav upp värmningen lika snabbt som jag började den, ha, ha. Det är bara att gå in och köra och dra av någon ljumske, ha, ha, nä jag skojar bara men det var bara att gå in och köra.


Är det inte ett ganska tufft läge att kliva in i? Jag menar, ligger man under med en fyra, fem mål så har man allt att vinna, nu hade du allt att förlora eftersom Wesslau hade hållit nollan?


– Jo men så blir det ju, man kan inte bli hjälten i alla fall, ha, ha. Men det är ens jobb att vara beredd att hoppa in oavsett läge så det vara bara gå in och göra sitt jobb.


Fast du höll ju också nollan, så då var ni väl lite hjältar båda två?


– Jo, det stod ändå 3-0 till oss så det var ett hyggligt läge att komma in i, he, he.


Nä men seriöst, vad är det svåraste med att hoppa in i det läget?


– Äh, det är väl att man inte vill hoppa in sådär när han har spelat så bra, det är rätt jobbigt men nu blev det som

det blev. Om någon blir utbytt för att det gått dåligt då är det ju bara in och spela men nu hade han spelat bra och Timrå jagade kvittering men jag fick komma in i matchen direkt, fick agera redan vid första teken. Det blev ju ett pass upp direkt till (Petr) Tenkrat som sköt ett direktskott, ett slagskott, så man fick vara med på den… säger Stefan Ridderwall.


Som gjorde en bra match och blev testad rejält några gånger till fram tills ungefär halva sista återstod. Vid det laget gick det att höra en knappnål falla i Skellefteå kraft arena.


Men det var inte bara publiken som vek ner sig på slutet. Skellefteå var märkbart tama. Det kände Stefan Ridderwall också av.


– Ja, efter tio minuter (av tredje) kände de nog att det var kört. Vi hade pucken bra, fick utvisningar med oss, då gick luften ur dem, konstaterar Djurgårdsmålvakten.


Som kan vara nöjd över en lyckad bortatrip, 4-2 mot Luleå i lördags då han själv stod i kassen och så nu 3-0 seger över Skellefteå efter en ”delad nolla”.


– Ja, vi har inte spelat så bra eller bra men … det blir liksom ett annat spel borta. Vi har spelat vårat spel, ett bra bortaspel, hållit oss på rätt sida, kontrat och varit effektiva. Men vi har inte spelat lika fin hockey som hemma innan men vi spelar lugnt och disciplinerat, det vill säga ett perfekt bortaspel.


Vaddå inte lika fint?


– Nä men hemma har vi pressat ner motståndarna mer, snurrat och puffat runt lite, det är lite roligare spel. Nu har det varit mer tillbakadraget, vi har blivit nerpressade men har spelat smart. Det är bra att vi kan anpassa oss, säger Stefan Ridderwall.


Som var stensäker när jag ställde tiotusenkronorsfrågan… När nu Wesslau höll nollan i två perioder och du i en, vem får då nollan?


– Ingen! Man måste spela hela matchen för att få en nolla. Det blir ju hundra i räddningsprocent och vi har ju en nolla ihop men vi får den inte i statistiken.


Taskigt?!


– Äh, det spelar inte så stor roll. Vi vann ju, he, he, avslutar Ridderwall.

3 kommentarer:

Jimmie sa...

Skön seger i går! Känndes mysko när man kutar runt och flyttstädar och lyssnar på matchen och man missar att Riddarn får platsen mellan stolparna och radiokommentatorenra börjar skrika hans namn helt plötsligt! "VAD HÄNDE NU!?!" Kul att Stefan får speltid även om det är tråkigt att Wesslau fick kliva åt sidan.

Ridderwall förstärkte ju sina räddnings % i alla fall även om han inte fick en 0a :P

Marie Hallman sa...

Jimmie: Starkt jobbat av Djurgården faktiskt. Och båda målvakterna, extra kul med tanke på hur mycket skäll de har fått både den här och föra säsongen.

Jimmie sa...

Jag tycker båda målvakterna har gjort ett grymt bra jobb denna säsongen, visst slinker det in lite puckar då och då men i det stora hela så ser det stabilt ut. På många av målen har ju försvararna varit ute och handlat korv, inte så lätt att vara målvakt då!