lördag 12 december 2009

Djurgården-SSK 3–1 (2-0,1-1,0-0)

Plats: Hovet

Publik: 6 518

Matchen: MMM – det kändes att det var trötta ben och skallar i båda lagen. Och att uppehållet är efterlängtat.

(FOTO Marie Hallman)

Kvällens....


... dubbel: Två # 39 i mål då Stefan Ridderwall vaktade Djurgårdskassen och Björne Bjurling SSK-målet.


... målpust: Jacob Josefsson pustade lite när han gjorde 2-0 och därmed dödade den måltorka som han haft sedan 12 november då han senast målade, då mot Luleå. Jacob har nu gjort fyra mål totalt den här säsongen men det var inte måltorkan utan ett långt byte som gjorde att han pustade ut lite extra efter målet (se artikel).


... verbala fajt: Fredric Andersson och Marcus Nilsson fick varsin tvåminutare i slutet av första och fortsatte diskuterandet hela vägen ut i utvisningsbåset. Närbilderna på jumbotronen visade klar och tydligt att det inte var några kakrecept som utbyttes. Vad de sa? Kolla in artikeln med Fredde.


(FOTO Marie Hallman)

... sjuklingar: Djurgårdsbacken Marcus Ragnarsson saknades pga en lårkaka. Mathias Tjärnqvist ser fortfarande matcherna från sidan, visste ännu inte hur länge han kan tänkas bli borta. Båda brorsorna Bemström saknades i SSK, liksom forwarden Linus Videll. Yanick Lehoux fanns på plats på Hovet och hejade på sina lagkamrater i SSK, men en koll med honom gav tyvärr lite jobbiga besked. ”Jag har forfarande ont i huvudet, har ingen aning om när det blir bättre” sa Lehoux som såklart är lite frustrerad över att inte veta när sviterna av den svåra hjärnskakningen ska ge med sig.


(FOTO Marie Hallman)

... mest givmilde: Det var såklart inte meningen men SSK-backen Ryan Glenn agerade verkligen jultomte när han, vid egen förlängd mållinje, åkte parallellt med Djurgårdsforwarden Andreas Engqvist och ofrivilligt elegant la pucken på just ”Antes” blad. Enqvist tackade, tog emot, höll till skillnad från Glenn i pucken, rundade Björne Bjurling och la in pucken i öppet mål (3-0) Timmy Petterson och Alexander Deilert fick passningspoängen men den borde ha gått till Glenn dubbelt upp.


... puckplock: Deilerts assist var dock hans allra första i elitseriepoäng i karriären. Inte konstigt då att han åkte fram till målet och norpade med sig pucken när han klev av isen efter andra perioden då han ju gjorde den där poängen.


(FOTO Marie Hallman)

... snedträff: Djurgårdsmålvakten Gustaf Wesslau hade lite otur och råkade stå på fel ställe när en klubba, oklart vems, kom flygande in i DIF-båset. Klubban träffade ”Wesslan” i höjd med örat och nacken, det rann lite blod, men det var snabbt borttorkat.


...gitarist: Djurgårdsspelarna laddade för det årliga julbordet efter segern. Mike Zigomanis utlovade gitarrspel och sång. Om nu det finger som han blev slashad på inte var av... sa ”Ziggy”. Fingret var svullet men förhoppningsvis inte värre än att det gick att ta några ackord. Vem mer som ska sjunga gick inte att få full klarhet i. Om SSK har julfest i kväll? Vet inte, kändes som fel läge att fråga om just detta.


(FOTO Marie Hallman)

... klokaste kommentar: Kom från SSK:s lagkapten Pelle Hallin som pressades av media efteråt med frågor om tränarbyte och förstärkningar av truppen. Pelle svarade att: ”Det är så lätt att skylla ifrån sig men det är upp till oss spelare, till oss som är här nu, att visa att vi är värda de här platserna vi har i laget”.

7 kommentarer:

Peter sa...

Härliga Djurgårn!


http://www.youtube.com/watch?v=WZ6jzD-4lbU

Stefan sa...

Djurgårn gjorde precis vad som krävdes för att vinna matchen..En bra dag på jobbet för grabbarna..Man är helnöjd med vad dom presterat så här långt..Nu får dom en välförtjänt vila..

K sa...

Hur kan man delta ut assist till Pettersson och Deilert? Vem är det som bestämmer vem som får assists!? Den som gjorde det denna gång måste ju vart helt vilse, eller hur ser "regelboken" ut när det gäller assist?! Kanske jag som är vilse. Gärna lite info om detta förfarande tack!

Marie Hallman sa...

Peter: Ha, ha skön länk och väldigt roligt att kolla in de olika stilarna. Mackan Nilson, tror jag det är, gör någon slags sidorull, Zigomanis kör på halvtvären ha ha, Just kanadensarna måste undra vad som händer hahahahahaa kullerbyttor är verkligen en Djurgårdsspecialitet

Stefan: Ja det vore fan om inte alla DIF-fans var nöjda nu?! FYra och bara två pinnar upp till Frölunda. Och hela 12 poäng ner till nionde platsen. VEM hade trott det???

K: Det är domarna som säger till personalen i sekretariatet som sedan bokför. Blir allt oftare fel tycker jag, många tillägg och ändringar under matcherna. Sedan brukar en del spelare vara fram till domarna och säga till om det är fel, då ändras det oftast men märkligt nog inte alltid.

Johannes sa...

När 30 omgångar hade spelats förra säsongen låg DIF på 33 poäng. Nu väntar vi in Julen på 50 poäng och som fyra i tabellen.

Det är så jävla nice!

Matchens höjdpunkt var självklart när sittplats och klacken hetsade mot varandra, och sen avslutade med matchens högsta växelsång, mer sånt!

Johannes sa...

31 omgångar och 36 poäng skulle det vara!

Marie Hallman sa...

Johannes: ja, en helt annan känsla. Kul, det behöver Stockholmshockeyn. Bra trycj på läktarna i går också :)