lördag 26 december 2009

Maxad hockeylördag!

Galet mycket hockey i dag....

DIF-Linköping på Hovet klockan 16.00
SSK-Skellefteå i Templet klockan 17.00

JVM-premiär Sverige-Tjeckien klockan 20.00. Eller sändningen börjar 20.00 i SVT 24. Matcherna starter, enligt ett utskick från Svenska Ishockeyförbundet, klockan 20.08.
Antar att det har med reklamtider i bland annat Kanada och så att göra...

Men det går med andra ord både att hinna med es-hockey och JVM idag.

Såna här omstarter efter uppehåll kan ibland medföra lite rostiga spelare och viss brist på matchtempo... tar någon fajt för att komma in i det helt igen.
Säger inte att det behöver vara så men jag tycker ofta att just de här första matcherna efter ett längre uppehåll är småsega.

Minns ni hur det gick efter senaste uppehållet?
Djurgården spelade oavgjort mot Modo borta (2-2).
SSK förlorade på övertid (2-3) mot Färjestad hemma.

Djurgården har fått in Mika Hannula samt plockat tillbaka Calle Gustafsson och Henrik Eriksson från allsvenskan för att täcka upp för Marcus Krüger, Jacob Josefson och Daniel Brodin som är på JVM. Ska bli intressant att se vad framför allt Mika är i för form då han inte har spelat en match sedan knäskadan i mars.

Södertälje saknar Lukas Kilström som är på JVM. Man har även dumpat Ryan Glenn och Stefan Pettersson samt plockat in Patrick Yetman. Här är jag mest nyfiken på Yetman och på vad bytet av lagkaptener (alla tre) har fått för inverkan på laget.
SSK möter ju Skellefteå som hartre ordinarie backar samt en forward borta på grund av JVM. Vet inte om det är fler skador men det blir intressant att se vad frånvaron av David Rundblad, Adam Larsson och Tim Erixon innebär.
Oklart om SSK har Yannick Lehoux med eller inte, men det låter tveksamt enligt hemsidan.

Det kommer helt klart bli drag på Hovet.
Och hoppas jag även i Templet där det är "invasion ståplats"

Själv kommer jag vara i Södertälje. Jobbar som frilans för Expressen i dag. Det medför vissa konsekvenser för bloggen tyvärr.
Under hösten har jag ju jobbat heltid med bloggen, men nu är mina pengar från City slut och eftersom jag helt misslyckats med att få in betalda annonser, jag är fan helt handikappad på det området, så får eventuella jobb - som idag komma före bloggen just nu i alla fall.

Expressen vill - givetvis och helt okej med mig- ha sina texter först innan jag kan börja ringa på något annat. Jag hoppas dock kunna lägga ut överblivet snack från Tälje så småningom sent i kväll.
Hoppas även att någon i Djurgården har telefonerna på när jag äntligen är klart i Tälje. Hade faktiskt varit lättare för mig om de haft bortaresa och åkt buss, nu är risken stor att samtliga hinner stänga av sina telefoner för att få mysa med familjerna i fred.
Vi får se vad jag lyckas få med. Jag har i alla fall lite ögon på matchen på Hovet så jag får koll på läget där.

Som sagt, det visar sig vad det blir och hur från matcherna. Jag hoppas ni hänger med hur som helst :)

4 kommentarer:

Danne sa...

Jag är besviken på dej Hallamn...Du ska vara på Hovet och ingen annanstans.

//Danne

Gladh sa...

Hoppas verkligen på att du sitter på Hovet den 2a januari! Då ska det bli ett enormt drag!

Stefan sa...

Dif-Lhc

Ja det var en seg match mellan två nedtränade lag..Tyvärr verkade Domare Rönnmark glömt att det är nolltolerans på hakningar.

Något man undrar över var varför Ridderwall utgick i tredje perioden.

Marie Hallman sa...

DAnne: Lessen, men nu är mina stålar slut. Har inte lyckats få annonser till bloggen som jag hade tänkt, tjänar noll kronor från årsskiftet, då får man gilla läget tyvärr.

Gladh: Ja, jag hoppas det jag med. Är ingen SSK match då i allafall men däremot en i Linköping tror jag. vi får se, har en deal med Expressen den här matchen som var, en i linköping 28 december och en i tälje 30 december, sedan har jag ingen aning om vad som händer tyvärr.

Stefan: Tack för info. Ska kolla upp ridderwall på söndagen! :)