måndag 7 december 2009

Channel Onetruppen... tre debutanter annars rutinerat UPPDATERAD

Finns en hel del kommentarer från förbundskaptenen om truppen... de får ni lite senare i eftermiddag men truppen får ni här.

Det är tre debutanter, en i varje lagdel: Henrik Karlsson,målvakt, Färjestad, Sebastian Erixon, back, Timrå och Joakim Lindström, forward, Nizhny Novgorod.

Med 08-ögon sett så är Andreas Engqvist, DIF och Dick Tärnström, AIK med i truppen, liksom ex-Djurgårdaren Daniel Tjärnqvist.

Djurgårdsbacken Marcus Ragnarsson var tillfrågad men tackade nej på grund av skada. Andreas Holmqvist och Marcus Nilson fick också visum papper, Holmqvist fick sedan aldrig frågan men det fick "Mackan" som "inte kunde åka med" enligt Bengt-Åke Gustafsson som egentligen inte gillar att ta upp vilka som inte fick/ ville åka med och varför.

Det var ju ett 50-tal spelare som var aktuella/fick visumpapper, bland andra Linus Videll, SSK. Men när jag ville fråga även om honom fick Bengt-Åke nog och sa att han inte tänkte kommentera varenda spelare som inte var med så jag ska försöka komma ihåg att kolla med Linus själv vid senare tillfälle. Just nu laddar han väl för matchen i kväll, vill inte störa, så viktigt är det ju inte.Här har ni hela den uttagna truppen:

MÅLVAKTER:
Henrik Karlsson, Färjestad
Johan Holmqvist, Frölunda.

BACKAR:
Sebastian Erixon, Timrå
Magnus Johansson, Linköping
Christian Bäckman, Frölunda
Fredrik Lindgren, Färjestad
Oscar Hedman, Frölunda
Dick Tärnström, AIK
Tobias Viklund, Frölunda
Daniel Tjärnqvist, Lokomotiv Yaroslavl

FORWARDS
Tony Mårtensson, Linköping
Pebben Axelsson, Frölunda
Karl Fabricius, Luleå
Andreas Engqvist, Djurgården
Joel Lundqvist, Frölunda
Peter Forsberg, Modo
Niklas persson, Neftekhimik
Linus Omark, Dynamo Moskva
Johan Harju, Dynamo Moskva
Jimmie Ericsson, Skellefteå
Patrick Zackrisson, Linköping
Joakim Lindström, Nizhny Novgorod
Mattias Weinhandl, Dynamo Moskva

Jag har som sagt en hel drös kommentarer om truppen och lite inför valet av spelare inför OS, men de kommer senare i eftermiddag

6 kommentarer:

Peter sa...

Är det inte lite märkligt att Nils Ekman har blivit uttagen någon av trupperna, killen går ju som tåget där borta i Ryssland eller iaf gjorde det.

Anonym sa...

Tärnström:S...Wtf han e ju inte ens bra i A-S.

Rabbitohs sa...

Alldeles för få Frölundaspelare i truppen, med tanke på deras totala dominans i Elitserien denna säsong.

Daniel sa...

Hinner Foppa bli frisk och i vilken form är han? Ska bli intressant att se, kommer han bara upp i 75% av sin kapacitet kan det bli kul... ;-)

Marie Hallman sa...

Peter: Märkligt nog tänkte ingen av samtliga närvarande på att fråga det... risigt av oss. En tänkbar, och nu spekulerar jag, förklaring är att han fått frågan men tackat nej av någon anledning. Som Mackan och Ragge typ. Det var ett 50-tal spelare som var aktuella sedan föll hälften bort på grund av att de antingen själva tackade nej eller valdes bort av BÅG i sista stund. Brukar alltid bli något skadeåterbud ska bli intressant att se om han dyker upp som reserv då, för i såfall var det BÅGs val att inte ta med honom.... är inte helt lätt att få tag på NIsse heller men lyckas jag så ska jag fråga om han var aktuell men tackade nej själv :)

Anonym: Själv tänkte jag mest på att han varit väldigt mycket skadad och oftast tvingats tacka nej till Tre Kronor just pga det. Oddsen för ett nytt skadeåterbud är tyvärr inte allt för höga.
Finns snart en ny text med kommentarer, står lite om Dick där också.

Rabbitohs: Nu var du ironisk hoppas jag?! De har ju fem spelare med och det känns ju inte som att Frölunda dominerat säsongen precis... HV 71 däremot har ju lett serien - med någon enstaka omgång som undantag - hela säsongen och där finns det inte en enda spelare som är uttagen. DET kan jag tycka är strange... men det kan ju vara skador där med som sätter stopp för det.

Marie Hallman sa...

Daniel: Han var visst piggare än det har verkat... enligt BÅG, kommer ett inlägg med hans kommentarer snart, ska bara ta mig i kragen och skriva klart den :)