torsdag 10 december 2009

"Får vi bort de enkla misstagen så kommer det att vända" (SSK-målvakten Björn Bjurling efter 0-5 mot LHC)


(Tufft nu för Björne Bjurlings SSK. FOTO Marie Hallman, OBS ARKIVBILD från tidigare tillfälle)

Blytung förlust för SSK i kväll – igen. Denna gång med 0-5 mot Linköping.

SSK har nu släppt in fem mål eller fler i fem av de sex senaste matcherna. Målskillnaden under dessa sex fajter är 11 gjorda och 29 insläppta.


Jag fick tag på målvakten Björne Bjurling som utan omsvep konstaterade att:


– Det här var nog en av våra allra sämsta insatser i år. Jag tycker att vi blandar och ger så mycket. Vi spelar stundtals bra och stabilt, men så får de något skottläge i slottet och då bara smäller det. Direkt. Så vi har rätt mycket att jobba med under uppehållet. Det ska bli skönt att få det där uppehållet, att få samla krafterna.


Jag blir inte klok på detta. Som mot HV nyligen där ni ligger under 0-4 och går i fatt till 4-4, och även mot Timrå senast hämtar ni upp och så ...pang är ni nere i gruvan och blir nollade mot Linköping. Vad är det som händer?


– Ja, jag blir inte heller klok på det, ingen blir det men vi spelar som vi gör. Det är bara att acceptera att vi måste... alltså vi gör för många enkla misstag. Som i dag, visst matchen var väl körd då men att Mange Johansson får stå och skjuta mitt i slottet fast han har Europas kanske hårdaste skott, det håller inte, säger Bjurling och fortsätter:


– Känslan är ändå okej, det är svårt att ta på varför det blir så här för vi gör mycket som är bra, också. Men vi faller igenom så otroligt under matcherna. Som för egen del, jag har knappt skott på mig men de mål som blir är skott från mitt i slottet, det är inte så jävla lätt då.


Linköping gjorde mål i numerärt underläge också. Vad hände där?


– De får ett friläge, Mange Johansson lägger ett pass upp till Tony Mårtensson som sköt stolpe in, precis ovanför benskyddet. Det var ett perfekt skott.


Er tränare, Peter Popovic, sa i pausen inför andra att ”grabbarna är lite vingklippta” och att han ”måste försöka gjuta mod” i er. Hur är det med självförtroendet?


– Det är klart att det fattas, vi har det inte i dag, det ser man. Det är väldigt frustrerat, väldigt tomt.


Hur då tomt?


– Nä men vi jobbar och jobbar och i dag så kom vi inte upp ordentligt men vi får inte studsarna med oss när vi gör det heller. Så det är klart att det är jobbigt men vad har vi för val? Vi har inget annat val än att jobba på. Modo och Timrå har haft kriser som de har kunnat vända, varför ska inte vi kunna det. Man måste bara tro på det och vi måste spela mer enkelt.


Just att spela enkelt, hör man ofta men förklara det där:


– Nä men vi har krånglat till det hela säsongen. I början, när vi hade mer energi, så lyckades vi reda ut det. Nu lyckas vi inte, vi har inte lika mycket energi då blir varje misstag ödesdigert. Men det är svårt att ta på vad som är fel. Stundtals ser det bra ut men det är lite för mycket individuella misstag. Från alla håll! Inte bara från utespelarna, jag gör dem också.


Det här med mod då? Hur får man det där modet?


– Man kan inte göra så mycket förutom att ... alltså... generellt sett så är det så att har man inte självförtroende så måste man spela enkelt för att få det. Men det har vi inte gjort, utan vi har försökt spela ännu svårare. Det handlar om att börja spela enkelt, att göra rätt i defensiven. Att vi täcker av mitten, så att de får skjuta från kanterna.


Men det är svårt att förstå varför det är så svårt att spela enkelt!


– Jo men jag tror ingen annan heller förstår varför vi inte gör det. Vi VILL ju spela enkelt, men det är väldigt frustrerande just nu hos hela laget. Så fort vi släpper ett farligt läge så blir det mål. Men det här är inte division tre, det är elitserien. Vi kan inte göra de här enkla misstagen som vi har gjort. Men får vi bort dem så kommer det att vända.


Vad kan man göra under uppehållet för att vända detta?


– Det gäller att ta en lite paus under ett par dagar. Att man får andas lite, sedan få träna bra, få träna på detaljer som inte har funkat. Som backcheckning, lite enkla grejer, få två bra veckor med träning. Vi har haft många skador och många har fått spela mycket så det här uppehållet kommer mycket lägligt.


Enligt en kvällstidning, så ryktas Stefan Nyman vara på väg tillbaka, vad tror du om det?


– Jag vet inte mer än någon annan om det, det är väl som du säger bara ett rykte. Sedan är Nyman otroligt duktig på det här med små, små detaljer. Men jag tycker att de tränare vi har funkar bra också. Det som det handlar om nu är att vi spelare gör individuella misstag. Vi måste jobba klart i varje situation, vi kan inte bara snacka om att vi ska backchecka och göra si och så och sedan inte göra det, utan vi som är ute på isen måste göra det (som SSK snackat om) också.


Jag frågade Djurgårdsspelarna vad de tror om derbyt på lördag, de trodde på en tuff fajt fast det varit några tuffa matcher för er. Vad tror du?


– Det är sista matchen före uppehållet så det finns inget att spara på. Det är bara att köra. Djurgården är väldigt heta men de två tidigare matcherna mellan oss har varit tuffa och jämna och för oss är det viktigt att gå in i uppehållet med en positiv känsla, Det är en viktig match för oss. Vi ska göra allt vi kan för att ta poängen.


Det lär vara många Djurgårdsfans, viktigt att det kommer några som håller på SSK också?


– Ja, det är jätteviktigt att de kommer. Det är alltid viktigt att ha fans som stöttar oss där, det är bara att hoppas att de kommer nu på lördag, avslutar Björne Bjurling.

5 kommentarer:

Sven D. sa...

Hej Marie!
Nu blev det en till missad match i dessa julbordens tider. Det känns mycket mycket tungt nu, om det ska vända, vilket jag naturligtvis hoppas måste det hända snart, annars vet vi vad som väntar! Det är bara att det blir bra i derbyt imorgon, så grabbarna kan ha det med sig in i juluppehållet.

Marie Hallman sa...

Hej Sven. Många julbord där jag.. :) äh mumsa på du. Helt rätt. Finns ju som Björne säger bara ett läge nu, oc det är ge allt. Inget att spara på. Å andra sidan tänker Djurgården likadant, de vill såklart också gå in i uppehållet med fyra raka dvs med en avslutande seger. Borde bli en bra match om inte annat.

Larry sa...

Marie, en fråga att ha i minnet till Bjurling är att om det blir kvalserien för SSK - hur det kommer att kännas för honom att möta sitt hjärtas lag AIK. (Han har flera gånger i sin videoblogg på S24 inte gjort någon hemlighet av att han håller på Gnaget, så det är inget påhitt). Henrik Karlsson stod ju båda mötena mellan lagen i kvalserien i våras...

Stefan sa...

En tuff match kommer det säkert att bli i morgon mot ssk..Men känner mig rätt så övertygad om att DIF kommer att vinna den..

Larry sa...

Inte S24, nyheter24 ska det vara.