måndag 28 december 2009

AIK-ordföranden: "De har pengarna på kontot i dag"


Det har varit mycket snack om AIK och lönerna… och så vidare.


Klubbens ordförande Peter Mellqvist, lovade ju i bloggen, FÖRE jul att spelarna skulle få pengar.

Sedan har det visat sig att de fortfarande inte har fått sina löner.

Det beror, säger Mellqvist i dag, på:


– Att det har varit rent praktiska problem.

Det rent praktiska handläggandet av lönerna sköts från huvudföreningen AIK:s kansli. Där kunde man, enligt Mellqvist, inte skicka iväg de filer som hade behövts skickas iväg i rätt tid:


– Vi hade behövt skicka iväg filerna den 23 december, men vi har inte eget folk som tar hand om det och de som skulle göra det på huvudföreningen kunde inte ta hand om utbetalningarna och splitta dem som vi hade behövt göra. Så filerna gick aldrig i väg som de skulle göra, säger Mellqvist.


Som nu lovar att spelarna får sina löner idag, måndag:

– Allas löner går ut i dag, vi sätter in pengarna på vars och ens konto nu på morgonen. Spelarna informerades i går (söndag) före matchen mot Mora att de skulle få lön i dag (måndag), och nu efter träningen kommer de att få konfirmationer i sina händer att lönerna är insatta på deras konton, slår AIK-ordföranden fast.


AIK har förutom lönerna, jobbat hårt med att få in den emission om 20 miljoner kronor som ska rädda klubben.

Hälften av de pengarna hoppas AIK få in via den publika emission, som man gick ut med i mitten av december.


Och det går, enligt Mellqvist, bra med den publika emissionen:

– Vi tror att vi kommer lyckas med den, jag har inga exakta siffror än, det får vi runt den 30:e december men det ser tätt bra ut. Med en bra slutspurt ser det ut som om vi kommer att lyckas. Om alla fans och sponsorer ställer upp nu så fixar vi det här, säger Mellqvist.


Den riktade emissionen som också skulle ge drygt tio miljoner kronor är däremot inte fulltecknad än.

Den har hittills gett pengar och konverteringar av fordringar till ett värde av drygt sju miljoner kronor, trots att ett bolag som lovat att bidra med över en miljon kronor hoppade av före jul då ryktena om en akut förestående konkurs drog igång via en artikel i Upsala Nya Tidning.


– Det stämmer att ett stort bolag valde att hoppa av då ja. Just på grund av den artikeln. Det var mer än en miljon, det är riktigt, bekräftar Mellqvist.


Som ändå menar att AIK, just på grund av den publika och riktade emissionen nu har skuldläget under kontroll, även till det bussbolag som hotat med att sluta köra laget till matcherna och även till materialleverantören Goal som ett tag drog in leveransen av bland annat klubbor.


– Skulden till Solna (runt 3 miljoner) är just nu det största problemet. Bussbolaget har vi träffat en uppgörelse med före jul, där kan vi skriva stora delar av skulden genom att konvertera den till aktier. Detsamma gäller Goal, även där har vi konverterat stora delar av skulden redan, avslutar Peter Mellqvist.

9 kommentarer:

Matte sa...

Peter Mellqvist framstår allt mer som den nye "Bagdad-Bob".

Marie Hallman sa...

Matte: Vi får väl hoppas att han talar sanning nu då.... till skillnad från Bagad Bob som inte ens gav sig när spelet var över...

Anonym sa...

Jag tror på tomten också.....

"– Vi hade behövt skicka iväg filerna den 23 december, men vi har inte eget folk som tar hand om det och de som skulle göra det på huvudföreningen kunde inte ta hand om utbetalningarna och splitta dem som vi hade behövt göra. Så filerna gick aldrig i väg som de skulle göra, säger Mellqvist."

Anonym sa...

Marie>> det vore intressant att höra vad bussbolaget, sportbolaget och kommunen har att säga. Det är lite svårt att lita på vad Solnas Bagdad Bob säger.

Marie Hallman sa...

Anonym: absolut men jag hinner inte. Jag ska åka iväg till Linköping och jobba för expressen på en match där. Sorry.

Anonym sa...

Som gammal Aik are måste jag tyvärr säga att detta kommer inte hålla.Man kämpar för att slippa en konkurs och ska in med epnagar för att täcka skulder på kort sikt.
Men sen då?
Aik arna vill se fotboll och inte hockey.
3 av Aiks spelare är redan uppvaktade av 1 elitserie klubb och 2 st allsvenska lag.
Som sagt,detta kommer rasa ihop vilken dag som helst.

Anonym sa...

Det är AIK:s huvudkansli som sköter utbetalningen av lönerna och har dom lagt en "full" lön på en körning så går det inte att ändra om man inte gör det manuellt. Även folket på kansliet har ju ledigt och dom är de enda som sköter detta, så det Mellqvist stämmer, till fullo.

Att Goal väljer att förvandla sina fordringar på AIK till aktier, måste vara den bästa väg att gå, detsamma för bussbolaget. Det trista är att man inte kan omförhandla lika lätt när man är beroende av en leverantör som har aktier i företaget.

Marie Hallman sa...

Anonym 1: Jag håller med om att det känns svajigt. Om alla pengar som kommer in nu täcker hålen i båten, då blir det inget kvar att bygga vidare på - så vida man inte går upp i elitserien i vår eller väljer KHL om det nu går att få in mer pengar därifrån.

ANonym 2: Tack för klargörande där! Jo det blir ett underläge gentemot leverantörerna, å andra sidan ska AIK vara tacksamma att de inte begärt Gnaget i konkurs. Det var ju det enda andra alternativet. Tyvärr

Anonym sa...

Jo dom kan skicka Gnaget i kk, men dom är även huvudsponsorer och det kostar ju faktiskt en släng det också.