torsdag 10 december 2009

Djurgården-Rögle 5–1 (1-1, 3-0, 1-0)

Plats: Hovet.

Publik: 6 237.

Matchen: MMM

Kvällens…


… betongvägg: Rögle ställde upp bra i första perioden. Det var stundtals spel mot ett mål men hur Djurgården än försökte stod där en grönvit Röglespelare i vägen.


…hål i väggen: Men till slut rämnade muren, då Kyle Klubertanz drämde till ett slagskott, två Djurgårdsspelare hoppade upp i luften och pucken studsade via Röglemålvakten Penker, i stolpen och in till 1-0.


... pang där satt den: Mycket snyggt mål när Djurgården gjorde 2-1. Jacob Josefson spelade fram till Tim Eriksson som åkte ner bakom målet, la en snabb och elegant passning genom Rögleförsvaret rätt in framför mål där Timmy Eriksson stod och direktsköt, pang rätt upp i krysset. Efter bara 2.22 av mittperioden. Där kopplade Djurgården greppet.… utropstecken: Tim Eriksson gjorde, som ofta i höst, en bra match. Han startade, som oftast, i fjärdekedjan men skapade, som oftast, många chanser, spelade fram till 2-1 och stod perfekt placerad vid ena stolpen vid 4-1. Och plockade upp en retur och la in den i öppet mål bakom den överspelade Röglekeepern.…Straff: Rögle fick straffslag då domaren ansåg att en Djurgårdsspelare kastat klubban mot en Röglepuck på väg mot mål. Röglebacken Dominik Granak lade straffen, snirklade sig fram i långsamt tempo och la ett slött skott som Djurgårdsmålvakten Stefan Ridderwall inte hade några större problem med.


…på läktarplats: Daniel Brodin saknades, men enligt sportchefen Janne Järlefeldt så var det ingen skada eller sjukdom som höll honom borta utan helt enkelt att ”Vi har roterat låtit och låtit någon spelare vila per match, det är så mycket matcher nu” förklarade han.


…kliv av isen: Marcus Ragnarsson haltade av isen i slutet av andra. Jag såg honom inte i omklädningsrummet, antingen hann han åka eller så fick han behandling. Lagledningen kallade skadan för en ”lower body injury” och sa att han förhoppningsvis spelar på söndag, att man trodde att han kommer att göra det. Hm. Vi får se.... mest frusne: Djurgårdsmålvakten Stefan Ridderwall hade det lugnt i tredje, så lugnt att han tog några uppvärmningsrundor kring ena kassen när det, som vanligt, tekades nere vid Röglemålvakten. Så hade Rögle bara skjutit tre skott efter 11.34 av slutperioden också....sånginsats: Djurgårdsforwarden Jacob Josefson gick och småsjöng för sig själv på väg in mot omklädningsrummet. Hörde inte säkert men lät det inte som ” åh en sådan härlig dag...”


Sånginsats 2: Mike Zigomanis, DIF, sjöng (eller vrålade är väl mer rätt) i takt med den dånande musiken, spelade luftgitarr och trampade på motioncykeln samtidigt. Det lät... sådär men lite glädje är aldrig fel så det gillar vi.


Samtliga foton Marie Hallman

4 kommentarer:

Jimmie sa...

Grymt skönt med storseger hemma och de andra rsultaten i serien gick vår väg.

Dock blev jag riktigt tråkigt bemött av en "äldre herre" som i går var publikvärd på hovet, jag kom sent till matchen. Kom några min in i 3e och han säger surt "Varför kommer du nu matchen är ju slut" och han släpper knappt in mig.

Jävligt dålig stil :/

Anonym sa...

Jag blev dåligt bemött av en publikvärd förra året. Kontaktade genast DIF hockey och jag rekomenderar dej att göra det samma.

Stefan sa...

Det är en styrka att trots lite knackigt spel stundtals kunna vinna klart..Stort plus till Tim, Timmy, Riddarn och Jimmie..

Marie Hallman sa...

JImmie: Trist det där med bemötandet. Det håller jag med om, alla ska vara välkomna oavsett när man kommer :)

Anonym: Bra tips där, DIF bryr sig om vad ni tycker!

Stefan: Ja, det är starkt men Rögle... hjälp det var så uppgivet så man nästan blev rädd