onsdag 9 december 2009

Hockeyonsdag! Marie hissar och dissar...

Ingen hockey för 08-lagen i dag onsdag men jag kör veckans lista, dvs hockeytorsdag redan i dag. Jag har nämligen en lite längre intervju med Fredrik Bremberg på gång till i morgon och det är ju synd att lägga ut allt samtidigt så det blir hockeytorsdag i dag onsdag i stället av praktiska skäl.


Så här har ni en sammanfattningen av veckan som gått - med smått och gott från elitserien kryddat med lite AIK.


HOCKEYDOKTORERNA

Patientens tillstånd (DIF): Trendbrott i och med två sköna bortasegrar. Två hemmafajter till uppehållet.

Doktor DIF ordinerar: Hushåll med energin och spela lika smart hemma som borta. Inte så kul kanske men uppenbarligen effektivt.


Patientens tillstånd (SSK): Katastrofstarter med stora, generöst lämnade handicap till motståndarna.

Doktor Kringla ordinerar: Back to basic, jobba enkelt. Men framför allt, tillsammans för varandra.


CITATET 1:

”Även en blind höna kan hitta ett frö”

(Timråforwarden Tomas Skogs efter att han avgjort med sitt 3-2 mål i sudden mot Färjestad. Målet var hans fjärde för säsongen)


CITATET 2:

” Södertälje gör precis allt de inte ska göra”

(Canal Plus kommentator Arto Blomsten brutalsågar SSK under 4-6 förlusten mot Timrå)


CITATET 3:

”Inte direkt en optimal start”

( Luleås Mattias Modig fick kliva ur frysboxen när Anders Nilsson släppt tre mål på nio Djurgårdsskott och inledde med att släppa in Djurgårdens fjärde mål för kvällen efter 43 sekunder. Tungt, men resten av matchen var faktiskt godkänd för Modigs del.)


VECKANS LAG…

Jacob Markström, mv, Brynäs (2)

Marcus Ragnarsson, b, Djurgården (1)

Juuso Hietanen, b, Brynäs (1)

Jan Hlavac, f, Linköping (3)

Jaroslavl Hlinka, c, Linköping (4)

Marcus Näslund, f, Modo (1)


VECKANS…

…SNITT: Modobacken Tomas Mojzis fick närkontakt med en skridskoskena, haltade ut, sydde ett rejält snitt i benet, kom sedan tillbaka och slutade på totalt 16.03 i istid mot Djurgården. Starkt.

…FOPPA: Peter Forsberg missade tre matcher pga revbensskada men var ändå het på något märkligt sätt i sin frånvaro. Det kändes att Marcus Näslund saknade sin radarpartner, men Näslund såg ändå till att Modo fortsatte ta poäng. Två viktiga pjäser det där.

… VRÅL: Känslomänniskan Peter Popovic fick först nog av domare och kastade in två vattenflaskor på isen, sedan fick han nog av slipshuliganerna på HV-läktaren bakom sig och gav igen verbalt när glåporden haglade. Bra rutet, fortsätt stå upp för ditt lag Poppe.

…OVÄNTADE FYND: Vad får man om Ove Molin blir magsjuk och spyr i första perioden, om Jonathan Granströms skridsko pajar och en powerplayformation därmed havererar och om man har en junior i superform? Jo man får en i panik ihopkokad pp-femma som sänker Skellefteå med 6-0. Firma Silfverberg, Nordquist, Kahnberg, Hansen och Kokko blev rena lyckoträffen och bjöd på två avgörande pp-mål.

… LIKET LEVER: Johan Lindström, Liket kallad, slog till med tre mål mot Rögle, två i andra perioden, det tredje med 24 sekunder kvar till full tid när HV vann med 4-2. Hattricket var hans första i HV71 och den andra i karriären.

… VÄRMECHOCK: Nichlas Torp blev sugen på varm choklad. Men lyckades hälla hela den glödheta koppen över sig och fick första gradens brännskador på bröstet. Klart värre än att dra axeln ur led konstaterade HV-backen.

… DUBBELNOLLA: Gustaf Wesslau var tillbaka i målet och höll nollan mot Luleå. Tills han sänktes av saltbrist och kramper och fick lämna plats för Stefan Ridderwall som också höll nollan. Men att båda var hundraprocentiga hjälper inte. Ingen fick nollan i statistiken. Men vann gjorde ju Djurgården så det blev väl delad glädje är dubbel glädje ändå!

GNAGARHÖRNAN: Tung strafftorsk mot Mora sedan uppryckning och stark vinst mot Örebro trots målvaktstrubbel och seger i Malmö för första gången på nästan nio år. Bra jobbat men det gäller att fortsätta hålla i jämnheten nu.

GODBITEN: Linköpings tjecker fortsätter att glänsa. Och när de inte hittar någon att passa kör de hela läckerbitsracet själv. Som när Hlinka gjorde sitt drömmål i slutet av tredje mot Luleå. Tog pucken själv vid egen blålinje, blåste förbi tre Luleåförsvarare innan han lade pucken mellan benen på Anders Nilsson. Mums!

GLÖDHET: Stefan Ridderwall har verkligen fått kämpa för att få komma in i Djurgårdskassen den här säsongen. Toppar nu målvaktsligan med 92,88 i räddningsprocent. Way to go.

UNDER ISEN: Bara två poäng på de fem senaste matcherna. Och bara ett mål (!) på de tre senaste fajterna. Burr, det blåser snålt i Skellefteå. Vad hände?

Kommande 08-matcher: Torsdag: Djurgården-Rögle, SSK-Linköping. Lördag: Djurgården-SSK. Söndag AIK-Malmö. 26/12 Djurgården-Linköping, SSK-Skellefteå. 27/12 Mora-AIK.

Biljetter går att boka, i samarbete med Ticnet och Tradedoubler, i biljettrutan i högerspalten.

2 kommentarer:

Difaren sa...

Fint jobbat Marie nu väntar man på intervjuven med Linkan =)

Marie Hallman sa...

DIfaren: Finns nu! :)