fredag 18 december 2009

AIK vädjar till fansen...

... och det är därför på plats med ett förtydligande inlägg här. Tycker jag.

AIK har i dag (fredag) lagt ut ett öppet brev på sin hemsida där man bland annat skriver att:
" Nu kräver våra gäldenärer oss på pengarna. Problemet är att vi inte kan göra rätt för oss vilket i sin tur innebär att vi helt enkelt försätts i konkurs."

Och där man sedan ber sina fans fylla Hovet under de matcher som är kvar, samt köpa aktier i den emission som görs för att på så vis rädda AIK undan konkurs.

Med tanke på att jag i natt lade ut ett inlägg där AIK:s ordförande Peter Mellqvist och lagkaptenen Dick Tärnström slog tillbaka mot ryktena och uppgifterna i lokaltidningen Upsala Nya Tidning om att lönerna inte betalas ut, så ger det här öppna brevet på AIK:s hemsida i kombination med Mellqvist uttalanden här på bloggen ett väldigt märkligt intryck. Tycker jag. Det ger dubbla budskap.

Jag ringde därför återigen upp Mellqvist som står fast vi det han sa i går och som står i den artikeln jag har lagt ut:

- Det här brevet som vi har lagt ut är en konsekvensanalys av läget. Det är precis som jag sa till dig igår. Och som jag sa då så har vi skulder gentemot Goal och Solna kommun, där vi inte kan göra rätt för oss just nu. Så är det ju, säger Mellqvist och fortsätter:

- MEN du frågade om våra löner för hösten och de kommande i december och de har vi och kommer vi att betala. Just lönerna och skatterna är det vi prioriterar. Sedan hoppas vi att det ska gå att genom föra de här emissionen fullt ut. Gör vi det så trollar vi bort problemen. Men OM vi inte lyckas med emissionen, då klarar vi inte det här.

Anledningen till brevet är alltså att väcka AIK-fansen innan det är försent, menar AIK-ordföranden som säger att man inte kan vänta utan måste få fulla hus och emissionen genomförd nu för att överleva:

- Det är samma problem som vi har haft sedan i augusti det är bara det att det nu är skarpt läge, nu måst vi trycka på att det är skapt läge så att folk förstår. Det vi gör med brevet är att sätta saken på sin spets, avslutar Mellqvist.

AIK:s öppna brev hittar ni på den här länken.

8 kommentarer:

Erik sa...

Även om jag är Djurgårdare så ty ker jag det skulle vara sjukt tråkigt om AIK gick i konkurs. Känns som ett klassiskt lag som behövs i svensk hockey. Skulle vara kul med derbyn mellan AIK och DIF i framtiden

Donkeyman sa...

Jag tycker mer och mer att detta är något jag varit med om förr. Bara några få år tillbaka närmare bestämt. Och det hela pågick ett par år med insamlingar, bolagsbildning och diverse nödhjälp. Men för två år sedan gick "Bajen" lik förbannat konk. Studera "chain of events", uttalanden och så vidare så är likheten påtaglig.

Men jag hoppas verkligen att jag har fel. AIK i Elitserien skulle alla andra klubbar inklusive Djurgården ha glädje av. Men - jag tvivlar.

Peter sa...

Tråkigt?

Det är ju det bästa som skulle kunna hända, det är väl som man säger skit förtjänar skit!


HAHAHA! "VI ÄR ÖVERALLT" HAHAHAHA!

Marie Hallman sa...

Erik och Donkeyman: Jag håller med er två, och DIF skulle behöva ett starkt AIK i elitserien. Det skulle båda klubbarna och hela Stockholmshockeyn tjäna på.

Håller md dig Donkeyman också att det är Bajenvibbar över hela historien som pågår nu. Känns inte bra, om man säger så. Bara för AIK att hoppas att man har fans som ställer upp bättre än Hammarby hade.

Peter: Äh, nu var du taskig. Och man ska vara försiktigt med att kasta sten i glashus. Du minns väl hur mcyket DIF gick back i våras? Nu går det bra för DIF både sport och publikmässigt och man har fått in del pengar via ännu en emission men det är en hel del utgifter också samt ett stort underskott fråni våras att ta in för att klara licensen, så det ska bli intressant att se hela bokslutet senare. Det är tufft för Stockholmslagen, inte bara AIK.

Peter sa...

Undrar när gnaget börjar sälja derbybiljetter mot Bajen?

Marie Hallman sa...

Peter: Ha, ha, den var fyndig!

Stefan sa...

Aik Hockey..Snart på en uterink nära dig..

Marie Hallman sa...

Stefan: Det hoppas jag inte. Vore sorgligt om en så anrik föreningen gjorde en Bajen. Inte bra.