måndag 21 december 2009

Mats Kilström: "Bollen ligger mer hos dem och deras agenter just nu"Det hann bara gå en helg, sedan hade SSK gjort klart med en ersättare till Stefan Petterson.

SSK:s nye forward heter Patrick Yetman, är 29 år, rightare, kanadensare som spelat spelat en del i AHL, en del i EHCL, tyska andra ligan, i norska Storhamar, i SM-liiga (Pelicans) och i Sverige Modo 07-08 och 08-09 och nu allra senast på ett korttidskontrakt i Västerås där det hann bli åtta matcher innan han skrev på för SSK nu i helgen. Kontraktet gäller säsongen ut.


Man kan ju undrar varför han kom in så sent i Västerås, jag ringde SSK:s sportchef Mats Kilström som säger så här:


- Han hade ett kortkontrakt med Västerås men varför han kom in ganska sent vet jag inte. Men han hann spela de matcher som var kvar fram till juluppehållet.


Att ni redan nu signar en ny forward, innebär det att något av de två kontrakt som ni vill bli av med (Stefan Pettersson och Ryan Glenn) nu är lösta? Att någon eller båda har hittat nya klubbar?
- Nej, de är inte lösta, så vi får en extra kostnad just nu ja. Men deras agenter jobbar på det där. Bollen ligger mer hos dem och deras agenter just nu.

Hur länge kan ni vänta innan ni tar saken i egna händer och lånar ut dem?
- Vi har inte sagt något speciellt datum än, utan de får en redig chans att hitta något nytt tillsammans med sina agenter. Sedan så ... någonstans finns en ändå där vi tycker att nu går vi in och gör någonting vi också. Men det här två killarna vill ju spela ishockey så det är klart att de jobbar hårt nu på att hitta nya klubbar.

Varför valde ni att satsa på just Patrick Yetman nu då?
- Han har ju spetskvaliteter som vi vill ha, är rightrare, gör mål, har en spetskompetens där. Vi har varit intresserade av honom redan inför säsongen men då... ja det stämde inte riktigt där och då. Och han var ju i Modo i fjor, sedan den här säsongen så verkade han först inte vilja dyka upp alls här ( i Sverige) men nu gjorde han det och nu fick vi båda ett bra läge, då tog vi hit honom.

Snackade ni med honom då i våras eller somras?
- Nej, vi snackade inte med honom så, men han fanns på vår lista över intressanta spelare, säger Kilström.

Som hoppas att alla papper blir klara i tid så att Yetman kan vara med när SSK spelar hemma mot Skellefteå på annandagen.

Inga kommentarer: