torsdag 31 december 2009

SSK-Frölunda 3-2 (0-1, 1-1, 2-0)

Och här har ni lite noterat från matchen...

SSK-Frölunda 3-2 (0-1, 1-1, 2-0)

Plats: Scaniarinken

Publik: 3 454

Matchen: MMM (egentligen två plus men tredje perioden lyfte betyget.


(FOTO: Marie Hallman)

Kvällens...

.... tidigaste: Peter Popovic tog timeout redan efter 12.17 i första. Kanske tyckte han att Frölundas Christian Bäckman fick för öppen gata vid 1-0 målet.


(FOTO: Marie Hallman)


...nära ögat: Frölundaforwarden Joel Lundqvist snubblade, då kom lagkamraten Fredrik Pettersson flygande, snubblade över Lundqvist och hade skenan otäckt nära ansiktet på densamme men det gick bra.


(FOTO: Marie Hallman)


...avbetalning: Nyförvärvet Patrick Yetman gjorde sitt första mål för SSK i sin tredje match för klubben och har nu gjort totalt tre poäng, en i vardera match faktiskt då det blev en assist i första matchen och en assist i andra och så mål nu då.


...propp: SSK-backen Daniel Josefsson satte in en klockren propp mot Frölundaforwarden Fredrik Pettersson som flög så att publiken jublade.


(FOTO: Marie Hallman)


... pappa: Linus Klasen är ny lagkapten på isen och om en vecka snart även pappa på riktigt. Och som han trivs med det. I går blev det två nya poäng, nu har han gjort totalt åtta pinnar efter juluppehållet. Soloåkningen före och den delikata framspelningen till 3-2 var ett mästerverk.


(FOTO: Marie Hallman)... kedjan som försvann: Jonas Almtorp bytte om men började må illa, var magsjuk och skickades hem precis innan matchen började, Linus Videll klev av med känningar av sin knäskada och David Fredriksson fick en smäll mot huvudet och klev av även han med misstänkt hjärnskakning. Och plötsligt var SSK en kedja kort efter bara en spelad period.... hyllning: Linus Klasen sa det helt spontant: ”Jag måste passa på och berömma publiken för det var ett fantastiskt tryck där när vi låg under. Vilken jävla vändning vi gjorde! Och vilket tryck det var i hallen, som sagt. Det har helt galet bra”.


... maratonman: Frölundabacken Christian Bäckman gjorde ett mål, en assist och hade nästan 29 minuters istid. Men så var han bäst i Frölunda också. Skapar mycket, sprider lugn.


... plock: Frölundakeepern Johan Holmqvist kom inte med i OS-truppen men briljerade mot SSK med ett par riktigt vassa räddningar, framför allt i andra halvan av matchen.


... hemkomst: Förre SSK-publikfavoriten Kristian Kudroc hade en tung kväll mot sitt gamla lag, var även en av de Frölundabackar som agerade koner vid SSK:s segermål.


Inga kommentarer: