söndag 27 december 2009

Ridderwall " Det var väl inte så nice "


Det har tagit en evinnerlig tid detta men NU så... här har ni lite snack med Stefan Ridderwall om matchen mot Linköping i går lördag och lite inför matchen i morgon måndag mot HV71.


(Djurgårdsmålvakten Stefan Ridderwall. FOTO Marie Hallman/ARKIVBILD)


DIF förlorade hemma, med 2-3 efter förlängning. Noterbart var att Mika Hannula gjorde mål direkt, att DIF sköt hela 46 skott (!) men bara fick in två (!). Samt att Stefan Ridderwall som inledde i målet klev av 8.36 in i tredje.


Så här säger han nu söndag kväll om vad som hände och hur han mår:

– Jag mådde dåligt redan innan matchen men kände ändå att jag ville försöka spela. Det kanske känns bra ändå ibland och jag försökte så länge som möjligt men sedan gick det inte längre.


Vad hände då?

– Jag vet inte, jag är lite småkrasslig men det är ingen vätskebrist eller så, utan jag är bara sjuk.


Någon annan som mått illa i familjen eller laget då?

– Nej, jag har funderat på vad det kan vara men det är ingen annan som varit dålig. Men det blir nog bra ändå. Jag åker med till Jönköping (under måndagen) så får man se hur det känns då.


Hur mår du nu (söndag kväll)?

– Jag känner mig lite yr och har huvudvärk, så det är så där.


Jag såg i en tidning att du nästan kräktes i masken?

– Ja, ha, ha det var nära ett par gånger eller det hände faktiskt några gånger också, ha, ha men det var mest vatten som tur var. Det kom ut lite... var väl inte så nice så det var väl två minuter efter det som jag klev av. Jag kände till slut att det inte gick längre. I början kunde jag ju rädda pucken men på slutet kände jag mest att jag bara var en säkerhetsrisk så jag klev av för lagets skull.


Men du har inte fått en puck eller någon annan smäll mot huvudet och hjärnskakning?

– Det känns ju ungefär som det men nä, inte vad jag kan minnas, jag tror inte att jag har fått någon smäll, det kanske är de som är problemet, ha, ha. Nä men jag vet inte. Något är det men jag hoppas vara tillbaka på onsdag i alla fall.


Du får se till att kurera dig då?

– Jo det är det jag gör men man vill ändå alltid försöka, sedan får man kliva av om det inte håller, säger Stefan Ridderwall som inte kunde vara med på hela dagens träning då han kände av yrseln och illamåendet igen.


Det blir därför Gustaf Wesslau i kassen i morgon mot HV71.


Vad tycker då Ridderwall om lördagens match mot Linköping?

– Jag tycker att vi gör en jävligt bra hockeymatch, från båda håll. Det var en av det bättre i år sett till vad publiken fick se. För min del var det ganska lugnt. Det de har är halvfarliga lägen, de passar mycket upp i slottet – är duktiga på det. Men det visste vi ju om.


Ni då?

– Jag tycker att vi har betydligt fler lägen än dem och att vi borde ha vunnit matchen... eller vi förtjänade i alla fall att vinna den med tanke på mängden skott (46 stycken) och att vi hade hyfsat vassa chanser. Med tanke på dem så hade vi kunnat vinna med ett par mål.


Varför blir det inte fler än två mål då?

– Jag vet inte men vi spelade bra. Sedan är det otur. Det är några gånger som pucken tar i stolpen, vi missar öppet mål, det är såna situationer som är en sån där dag när man bara har oflyt, säger Ridderwall och fortsätter:


– Sedan är det väl inte vad man hade förväntat sig, att vi ska vinna skotten så stort som vi gör men som vi spelar nu och har spelat på slutet så spelar vi jämt med de här lagen (i toppen). Det ska bli spännande att se hur vi klarar av HV71 borta ( i morgon, måndag). Det är ju den största utmaningen som man kan få i den här serien, avslutar Ridderwall.

1 kommentar:

ROBIN sa...

Marie.
Det är Mark som är på bilden haha ;)
Uppskattar verkligen att du skriver mkt om difare / fd.difare.
KEEP UP THE GOOD WOrk