söndag 13 december 2009

"Jag hoppas jag kan spela några matcher också" (Mika Hannula - om att han nu börjar träna med Djurgårdens a-lag)


(Mika Hannula börjar träna med Djurgårdens A-lag på tisdag. FOTO Marie Hallman)

Juluppehåll nu för elitserielagen. Men bara i matchandet. Träna gör de ändå, då det är nu som man ska passa på att bygga upp kroppar och skallar så att de håller säsongen ut.Djurgården fick träningsledigt söndag, måndag. Men på tisdag förmiddag är träningen i gång igen och då finns Mika Hannula med på A-lagsträningen.Hannula har tränat med klubbens juniorer och hockeygymnasiet ett tag men på tisdag tar han klivet upp till a-laget. Det bekräftade han när jag pratade med honom på Hovet.– Tanken är att jag ska börja träna nu och köra den här veckan för att se hur knäet håller. Jag får lite bra träning och om knäet svarar bra så kanske det blir spel i några matcher nu när JVM-spelarna är borta, säger Mika Hannula till bloggen.Sedan då? Kan du tänka dig att bli kvar och fortsätta spela i Djurgården sedan?

– Ingen aning nu vill jag bara ta det här en dag i taget. Det är ju inte ens säkert att jag kan spela, vi får se, säger Hannula.Och tänker på det knä han opererade i mars för en korsbandsskada. Han hade maximal otur och slet av knäet när han kolliderade med en annan spelare under slutspelet i Ryssland i våras och har kämpat med rehab sedan dess.Och knäet?

– Det känns bättre och bättre. Det är därför jag ska testa och träna den här veckan (med a-laget) så får man se sedan då.Du har inget eget mål då? I huvudet menar jag som du inte vill dela med dig av?

– Nej, det har jag inte, utan jag tränar den här veckan så bestämmer jag mig sedan.Vilka besked vill du ha av kroppen innan du bestämmer dig för att spela med Djurgården under JVM?

– Jag vill se om jag kan vara med på alla övningar, att knäet håller och att jag kan köra hårt, säger Hannula som mest kört skridskoträning under isträningarna med juniorerna och nu vill få lite mer matchliknande övningar och testa på närkamper:– Men de behöver ju helst inte bentacklas då, säger han med ett skratt och glimten i ögat.Hur kommer det sig föresten att det är Djurgården som du har tränat med och nu eventuellt kommer spela med under JVM, förutsatt att knäet håller?

– För att jag känner Järlan (sportchefen Janne Järlefelt) sedan tidigare. Jag hade honom i Djurgårdens a-juniorer när jag var med där förr. Och så har jag ju varit i Djurgårdens ungdomsverksamhet när jag var yngre också.Jag hade för mig att du började i Bajen?

– Jasså, nä jag var bara ett år i Hammarby. Och nu frågade de (Djurgården) om jag ville träna med dem, det var kul. Det passade bra eftersom jag bor här i Stockholm också.Så du är Djurgårdare då?

– Ja, det e jag ju! Så jag hoppas jag kan spela några matcher också, det vore kul, avslutar Mika Hannula.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Du är bäst Marie! Hoppas nu att han skriver på för DIF. Mika borde vara en spelare som Hardy gillar! Vore intressant att få höra hur det går för honom.

Forza Dif!

/jeppe

Jimmie sa...

Hoppas att det blir så att han får spela, men svårt att bänka någon av de andra (I alla fall forwards och centrar...)

Danne sa...

Mika skulle passa in perfekt i denna upplaga av DIF. Håller knät så kommer han att kunna tillföra detta laget massor.

Stefan sa...

För det första får man hoppas att knät håller för Mika under träningarna..Och att han känner att han kan tillföra något för DIF. Han skulle vara perfekt att få in i laget..Måste vara en spelartyp som Hardy gillar..Åker mycket skridskor och går rakt på mål..Funkar allt för han så får han gärna vara kvar i DIF säsongen ut..

Lycka till Mika..

Anonym sa...

Först och främst, WTF Jeppe ändra ditt namn! :)

Sen så skönt att varken DIF eller Mika själv försöker stressa fram något utan testar ordentligt först. Sen så hoppas jag att om allt fungerar som det ska och han kan spela stannar kvar i DIF även efter och inte går till något annat elitserielag (förutsatt att det inte är DIF som säger tack men nej tack). Annars så har han skjutit sig själv i foten a la Pengholm (Fernholm.

/Jepe

Marie Hallman sa...

Jeppe: Tack du. Ska försöka komma ihåg att hålla koll i slutet av veckan dårå.... :)

Jimmie: Fast tanken är ju att ersätta någon av Jacob, Krüger och Brodin i några matcher till att börja med.

Danne o Stefan: Det är just det, håller knät?

jepe: Jo det är nog klokt :D kan ju ta några dagar innan man vet säkert hur knät reagerar kan tom ta över nästa helg...

Jimmie sa...

Marie, ja jag vet men när de kommer tillbaka då? Gör Mika bra ifrån sig så lär vi inte släpppa honom!

Marie Hallman sa...

Jimmie: nä men han ska ju vilja stanna också... och så ska DIF ha råd. Kan bli så, eller inte, vi får se.