fredag 11 december 2009

"vågar inte säga när jag gjorde det senast" (Djurgårdsbacken Timmy Pettersson gjorde fyra poäng i 5-1 segern över Rögle)

Ett mål och tre assist. Fyra poäng i en och samma match. Det hör inte till vanligheterna i Timmy Petterssons vardag:

– Nä, ha, ha jag vågar inte säga när jag gjorde det senast. Det är nog för länge sedan i så fall: Tre poäng har jag nog gjort någon gång i elitserien men inte fyra, ha, ha. Men jag fick en billig assist också. När Jimpa (Jimmie Ölvestad) gjorde mål (3-1). Det var ju ingen avgörande insats jag gjorde direkt. Det var en dump som Jimpa plockade upp, sedan fick jag och Oscar (Eklund) varsin assist fast vi inte gjorde så jättemycket bakom, säger Djurgårdsbacken med ett leende.

(Timmy Pettersson. FOTO Marie Hallman)

Men det ska du väl ha där?

– Jo enligt reglerna men den var lite billig, he, he.


Fyra poäng i en och samma match är väl aldrig fel? Och ditt andra mål för säsongen?!

– Ja, ha, ha. Det gör att det blir ett litet ryck i poängskörden, fast man inte har de kraven på sig egentligen.


Nä, som back så är det väl ingen som väntar sig att du ska ösa in poäng?

– Nej men det är klart att det är bra för självförtroendet att man känner att man är med och bidrar, inte bara bakåt utan att man bidrar framåt också.

Djurgården tappade fyra av nio poäng under tre matcher vid månadsskiftet november/december men sedan har det blivit tre raka vinster, två borta och nu en regelrätt överkörning av Rögle hemma.


( Nichlas Falk ville vara med på ett hörn också. FOTO Marie Hallman)


Vad är det som har hänt?

– Jag tycker att vi har varit konsekventa i vårat spel hela tiden, vi har fått marginalerna med oss. Det såg tufft ut när vi inte vann på några matcher, sedan väntade två tuffa matcher i Norrland (Luleå och Skellefteå) men de vann vi. Och där fick vi lite luft neråt i tabellen, det är skönt.


Sedan har vi behållit vårat spel även om vi inte gjorde någon bra match i kväll (mot Rögle) – de fick för lätta mål. Men vi har tagit fajten framför målet och leder som i dag med 3-1, det gör att vi får en behaglig resa i sista.


(Foto Marie Hallman)


Hm, ni vinner med 5-1 och ändå tycker du att ni gör en dålig match???

– Jo men vi hade ingen riktig fart idag, varken på benen eller på pucken. Men Rögle hade inte kraften de heller och sedan hade vi ju några mål att gå på tack vare andra perioden så vi fick en bekväm resa i sista. Men det var skönt, det här var enormt viktiga poäng att få.


Precis, nu har ni en redig buffert ner mot det mest hemska strecket, kvalstrecket?

– Men så tänker inte vi. Vi måste ju få igång vårat eget spel och det har vi fått nu.


(Foto Daniel Pettersson/järnkaminerna.se)


Jo. Men jag kan inte släppa det där. Vinna med 5-1 och tycka att man har gjort en dålig match?

– Jo men man kan ju göra en bra match och förlora. Och tvärtom. Men i dag kom vi undan trots att vi inte var på topp.


Okej, en match kvar innan juluppehållet nu. Derby mot SSK på lördag, på Hovet. Ett SSK som haft det enormt tungt nu de sex senaste matcherna. Men SSK vann det första derbyt med 2-1 och Djurgården vann den sista med 3-1. Men någon underskattning vägrar Timmy Pettersson gå med på.


(Foto Daniel Pettersson/järnkaminerna.se)


– Nä hungriga vargar jagar bäst ju. Och det bruka alltid vara tuffa och målsnåla matcher mot dem, vi förväntar oss inget annat mot dem nu heller. Det är ju ändå ett 08-derby vet du! avslutar Timmy Pettersson.

2 kommentarer:

Stefan sa...

Hoppas han börjar skjuta mer nu..

Marie Hallman sa...

Stefan: ja, ha ha kan kanske behövas ;)