Plats: Hovet

Publik: 2 017

Matchen: MM (Rejäl dramatik men spelkvalitén lämnade en del att önska)

Kvällens…

…stolpar: Mora hade två skott i stolpen inom loppet av 1.07 men lyckades inte gör mer än värma upp Christopher Heino-Lindberg i AIK-målet.

…hemvändare: Djurgårdsforwarden Henrik Eriksson spelade i Moratröjan med nummer 22 på ryggen

.

…tempohöjning: Om första perioden var sävlig och händelselös så small det desto bättre i andra. Dels för att AIK plötsligt la in en högre växel och fick fart på rören vilket resulterade i …

… kvällens pang, pang, pang: Tre AIK-mål inom loppet av två minuter och 19 sekunder. Christian Sandberg var först ut, Richard Gynge fyllde på och Tobias Ericsson tvingade med sitt 3-0 mål fram ett målvaktsbyte i Morakassen. Ut med Lars Johansson in med Daniel Hansen.

…friläge: Hansen gjorde i sin tur en fin räddning när en av tvillingarna Ahlström, jag tror det var Oscar, kom helt fri och sånär fintade in 4-0 men fick se pucken gå precis utanför målet efter vaket agerande av Moramålvakten.

…backlash: AIK blev så glada? Eller något över sina tre mål att de inte riktigt hängde med när Mora bestämde sig för att försöka vända på steken och reducerade både en och två gånger inom loppet av tre minuter i slutet av mittperioden.

…kalldusch: Det hann bara gå 20 sekunder av tredje så satt Moras 3-3-kvittering i AIK-kassen och den där härliga segervittringen var plötslig historia.

…tunnel: Moras startmålvakt Lars Jonsson släppte alla tre målen mellan benen, det vägrade inbytte Daniel Hansen göra. AIK försökte gång på gång men Hansen knep igen.

…krock: AIK:s Tobias Ericsson och Moras Mattias Ekholm åkte ihop så det dånade. Ericsson var snabbt upp på benen som om inget hade hänt, Ekholm reste sig betydligt långsammare och kastade ett långt och förvånat ögonkast efter AIK-forwarden.

… indianare: AIK hade PP i förlängningen, men en risig passning på egen planhalva avgjorde matchen då Mikael Zettergren fick komma fri och sedan låg underst i Moras jublande spelarhög a la tv-puck. Jublet fortsatte ända in i omklädningsrummet och var så intensivt att det hördes ända bort genom korridorerna och ner till hallen utanför AIK:s dörr.