måndag 21 december 2009

Tomas Montén: "Han kan gå för fullt. Det ser bra ut"


(FOTO Marie Hallman)


Så var då Mika Hannula klar för Djurgården på ett korttidskontrakt som sträcker sig fram till och med nionde januari och som därmed innebära att han kan spela för klubben de sju kommande matcherna – om knäet håller. (Se intervju med Tommy Engström i inlägget nedan).


Men hur är formen då?

Hannula har tränat med Djurgårdens juniorer och hockeygymnasiet i någon månad, men det var – som han själv berättade för bloggen förra veckan – mest skridskoåkning.


Den gångna veckans träningar, måndag till torsdag, blev därför ett test på hur det korsbandsopererade knäet skulle hålla i mer matchliknande situationer och det visade sig hålla riktigt bra, säger Djurgårdstränaren Tomas Montén efter måndagens träning:


– Han har tränat i dag också, det ser bra ut nu med. Hardy hade ett snack med honom också i dag, och Mika sa att det har känts bra i helgen efter förra veckans träningar. Tanken är ju att han spelar på annandagen, om inget annat, oförutsätt, händer på vägen dit, säger Montén.


Det finns ju några forwards som fått lite mindre speltid i höst än de kanske väntat sig, hur reagera de när de kommer in en ny?

– Det har inte varit några problem och platsar han inte på 12 forwards så tar vi inte ut honom till match heller.


Hur har det sett ut då?

– Mika har tränat hela förra veckan och i dag (måndag) och det ser bra ut, som det ser ut i dag så kan han spela den 26:e (december).


Knäet då? Håller det så att Mika kan köra i närkamper och så vidare?

– Ja, det kan han, det var ju det vi ville se när han kom till oss förre veckan, att han kan köra fullt ut i alla situationer. Sedan är det tufft med konditionen och så, speciellt som vi passade på att köra lite hårdare än vanligt under uppehållet. Men det är det ju alltid jobbigt att köra igång när man inte har spelat på länge. Det är ju inget ovanligt att det är tufft, när man har varit borta ett tag. Och annars ser det som sagt bra ut, även nu efter helgen då vi haft träningsledigt.


Och han vågar gå för fullt in i alla situationer?

– Ja absolut, jag tycker att han har kört för fullt, men det var ju därför han tränade med juniorerna innan. Så att han skulle vara redo och för att han skulle vara tillbaka i full form när vi tog in honom. Vi har ju inte tid att någon tränar sig i form, så han har gått för fullt. Det ser bra ut.


Du sa att ni har kört lite hårdare, vad har ni kört då?

– Nä men det är väl att vi har kört lite längre än vi brukar köra i vanliga fall, så som man gör på försäsongen och under uppehållen. Och med lite tuffare belastning, mer skridskoåkning och kampmoment. Kanske inte så mycket PP, det är ingen idé när man har fem man borta. Blir att man spelar mer (intern)matcher och så.

Djurgården tränar i morgon tisdag och eventuellt på onsdag. Sedan är det julaftonsledigt, tillbaka i träning på juldagen och match på annandagen.


Vilken roll ser ni Mika i då? Han kallas ju ofta för ”powerforward”?

– Jo, det är väl så att utan farten och fysiken så är han än sämre spelare än med detsamma. Men annars så vet jag inte än. Vi har haft folk borta, bland annat Andreas Engqvist som kommer först i morgon (tisdag). Så vi har inte bestämt vilka som ska spela i vilka formationer än. Det gör vi nog först på juldagen inför matchen. Kanske att vi hinner köra lite med det före julen men vi får se, avslutar Tomas Montén

2 kommentarer:

Jimmie sa...

Detta är precis vad jag vill höra såhär sista dagen på jobbet innan ledigheten! Kom igen nu Mika ge oss den 5e raka!

Grym bra jobb som vanligt Marie! TACK!

Marie Hallman sa...

Jimmie: Ska bli kul att se honom, verkligen. Jag får dock nöja mig med reprisen, ska jobba på SSK:s match istället för Expressen.
Men ska försöka hinna ta lite kommenterer telefonledes.
TACK för snälla ord också. Och för att du läser! :)