måndag 14 december 2009

Koll på andra sidan pölen.. skön helg för Jhonas och Danne

Blev en rätt bra helg för både Jhonas Enroth och Danne Larsson.

Jhonas Enroth hade det väl allra roligast då Portland vann båda de matcher som han stod, fredag och lördag.

Det blev en 5-2 seger mot Hartford borta på fredagen. Jhonas tog 16 av 18 skott. Släppte ett mål i första och ett i tredje. Det första var dessutom ett två mot noll läge för Hartford. Tror inte Jhonas kunde göra så mycket på det.


Om han hade en skottmässigt lugn kväll på fredagen så blev det klart svettigare på lördagen då han tog 31 av 32 skott när Portland vann med hela 7-1 mot Springfield borta. Enda baklängesmålet kom 2.20 i andra när Springfield hade pp.


Danne Larsson fick inte sätta upp några wins i sin statistik den här helgen men hade en bra lördag trots att hans Grand Rapids förlorade med 1-3 mot Milwaukee hemma.

Danne räddade nämligen 38 av 40 skott och blev second star i matchen. Båda baklängesmålen kom i andra och mål nummer två var i ett PP för Milwaukee som sedan avslutade med ett tredje mål i tom kasse.

Enligt hemsidan var det dessutom enbart Dannes förtjänst att Griffins höll nollan i första perioden då svensken fick 15 skott på sig och enligt hemsidan var det utespelarna som "förstörde en fantastisk 38-räddningarinsats av Daniel Larsson".

Inte så ofta de tröttar ur på laget så där på en klubbs hemsida så man får anta att Danne verkligen gjorde en kalasmatch.

De mål han tvingades släppa in var dels ett där Milwaukee, enligt hemsidan, fick "stå och hacka in pucken som Larsson såg ut att ha täckt" och dels ett där en Griffinsspelare tappade kontroll över pucken bakom målet så att den studsade ut rätt framför målet där en hårt forecheckande motspelare vid namn Wacey Rabbit (kul namn där...) kunde " chipp a shot past an unsuspecting Larsson inside the right post."

Inga kommentarer: