fredag 11 december 2009

Richard Gynge missar Malmömatchen, Tärnström är tillbaka


(Richard Gynge missar matchen mot Malmö. FOTO Marie Hallman, OBS Arkivbild, tagen vid ett tidigare tillfälle)

AIK får klara sig utan lagets skyttekung Richard Gynge när Malmö kommer till Hovet på söndag. Gynge fick en hård smäll mot huvudet när lagen möttes nere i Skåne i tisdags, har inte kunnat träna och har haft ont i huvudet sedan dess:

- Men det blir bättre och bättre i alla fall. Så jag mår, efter omständigheterna bra, säger Gynge till bloggen när vi pratas vid på fredagskvällen.

Minns du vad som hände?
- Nja, jag minns att jag kom längs sargen, hade huvudet nere så small det. Och att jag åkte av isen på bår, sedan minns jag inte så mycket mer, konstaterar Gynge.

Han åkte, för säkerhetsskull till sjukhuset i Malmö för undersökning men fick sedan klartecken att åka hem och åkte med laget hem till Stockholm på natten.
Och tycker så klart att det ska bli trist att missa matchen på söndag.

Dick Tärnström som missat de två senaste matcherna ska däremot spela, om inget händer fram till matchen. Det säger AIK:s assisterande tränare Rikard Franzén.

AIK tränade i torsdags, körde tester i dag, fredag och där har Dick varit med, säger "Frasse" som alltså förväntar sig att stjärnbacken finns med i laget mot Malmö.

Det kan även hända att David Engblom gör comeback, men i fjärde kedjan och med försiktig matchning för att kolla att han håller för spel.

AIK-backen Stefan Johansson är däremot borta från spel, på grund av en axelskada och får sikta på att vara tillbaka efter landslagsuppehållet i stället.

7 kommentarer:

Larry sa...

Får hoppas att någon tuff gnagare ger igen och ser till att radera ut FEGISEN Kesä i några matcher. Det var ju han som åsamkade Gynge hjärnskakningen. Frågan är om han hade vågat göra sådär om George Laraque spelat med AIK. Då hade nog Gynge fått sällskap av Kesä till sjukhuset är jag rädd...

Marie Hallman sa...

Larry: NÄ inte ge igen. Att en gör en idiottackling är ingen orsak för att någon annan ska göra samma dumhet. Ge killen en JUSTE fet propp men inget radera ut, om jag får be!!

Anonym sa...

//Och att jag rullades av isen på bår..

Tacklingen tog nog bra för någon bår kom inte in på isen !!
I ishockey får man tacklas om ni inte visste detta!!!
//Larry
Tärnströms slaching på Calle var väl helt Okey från din sida !!
pajas....

//Salle

Anonym sa...

julupplandslaget????

Marie Hallman sa...

Anonym: Mmmm det är lite luckor i minnet där kanske... och jo jag tycker man ska tacklas. men som jag skev, gärna en fet JUSTE propp, men inga fula ge igen påhoppp för att skada

Marie Hallman sa...

anonym2: först skrev jag juluppehållet, sedan skulle jag ändra till landslagsuppehållet men det blev visst båda på en gång, sorry ska ändra. tack för påpekandet :)

Anonym sa...

Kesä missade ju honom, han tacklade sargen.