tisdag 15 december 2009

SSK:s sportchef Mats Kilström: "Vi tittar på alla lösningar"


Verkligen trist det här med Jörgen. Måste vara öken att tvingas sluta för att handen är slut, inte för att man själv väljer att göra något annat. Så Jörgen – du har all min sympati!

Nästa fråga man ställer sig är ju, vad händer nu?


Jag ringde SSK:s sportchef och ställde just den frågan. Och fick svaret:

– Vi pinnar på… nä men först vill jag säga att det är jättetråkigt detta för Jörgen. Det är det första, sedan givetvis så… är det så att våra tankar och de beslut vi har tagit framför allt med ett korttidskontrakt med Bicek, så var ju tanken att Jiri inte togs in som center. Och det var ju även tanken när han fick det längre kontraktet, att han inte skulle vara center, för då hade vi inte de uppgifter som vi har idag. Så med facit i hand så tog vi in en ersättare för Jörgen som är en icke-center men då trodde vi ju att Jörgen skulle komma tillbaka, säger Mats Kilström och fortsätter:


– Nu har vi levt länge utan Jörgen, det har vi klarar. Vi har tre naturliga centrar men visst skulle vi vilja ha fyra naturliga centrar i vår trupp, det skulle vi men hur vi ska lösa den problematiken kan jag inte svara på nu. Vi tittar på den problematiken.


SSK räknar Petri Pakaslahti, Fredric Andersson och Jonas Almtorp som naturliga centrar. Sedan kan även Robert Carlsson spela center men:


– Han är ju en viktig del i första linen på kanten med Pakas och Klasen så det blir lite för Peter (Popovic) och Peter (Larsson, tränarna) att dribbla lite grand med. Sedan har vi ju fler spelare som kan vara center men man vill ju få ut max av de spelarna vi har så… vi får se.


Det är, enligt Mats Kilström, fortfarande oklart om SSK kan och/eller vill ta in en ny spelare utifrån.

Men januari är en månad späckad av matcher, liksom första veckan i februari.

Där kommer det att avgöras vilka som är med i racet inför avslutningen av serien efter OS.


Och ska man ta in en spelare så:

– Visst, då borde man hitta något fort som du säger. Så kan man säga, det har du rätt i, säger Kilström.


Som dock inte vågar utlova några värvningar i dagsläget:

– Nä, det beskedet, om vi ska värva eller inte, det beskedet kan du inte få i dag. Vi har ingen spelare klar som vi tänker kontraktera. Utan vi tittar på alla lösningar. Det kan även bli så att vi inte väljer att ta in någon utifrån, avslutar Mats Kilström.

Inga kommentarer: