lördag 12 december 2009

"Att bara prata räcker inte" (SSK-forwarden Fredric Andersson efter 1-3 mot DIF)

Som sagt. Sjunde (!) raka förlusten för SSK. Och vad värre är, den femte matchen av de här sju där SSK gör ett mål eller färre... jo det blev ju noll i torsdags.


(Återigen en jobbig start för SSK. Foto Daniel Pettersson/Järnkaminerna.se)

Björne Bjurling var helt okej i mål. Utöver det såg jag två, säger två, ljus i den mörka tunneln. Linus Klasen som mitt i defensivgeggan försöker hitta någon oväntad lösning som ska kunna bryta dödläget och Fredric Andersson som går in med rätt attityd. Som vägrar vika ner sig och även han försöker skapa och vara kreativ.


Stefan Pettersson gjorde ett mål. Det får väl också räknas till ljuspunkterna. Liksom att SSK höll siffrorna nere. Men ändå. Känslan är att något måste hända, gud vet vad men något måste ske nu under uppehållet om inte januari ska bli en enda lång ökenvandring mot kvalserien.(Fredric Andersson, med lite märken efter en tackling på hakan. FOTO Marie Hallman)


Men Fredric Andersson var som sagt, en ljuspunkt. Så här sammanfattar han matchen efter att jag påstått att SSK var galet tillbakapressade i första:

– Jo, så var det, i hela första men det har varit så nu ... det var som det har varit i de andra matcherna på senaste tiden. Att vi blir tillbakapressade från start. Det ska inte få hända gång på gång men det gör det ändå. Men ska man se något positivt i den här matchen så tycker jag ändå att vi jobbar upp oss i andra och framför allt tredje perioden. Men vi måste börja vinna nu. Det är bara så.(Foto Daniel Pettersson/Järnkaminerna.se)


Och sluta ge de andra lagen ett par, tre mål i handikapp varje förstaperiod kanske?
– Ja, precis, det är ju därför det blir sån uppförsbacke som det blir varje gång.


Men har ni inte pratat om det här?

– Jo, det är klart att vi har pratat om det.


Fast det hjälper uppenbarligen inte?

– Nja, det är viktigt att man pratar om det som är, det går inte att gå omkring och vara tysta men det gäller ju att vi visar det vi pratat om på banan också. Att bara prata räcker inte, man kan inte prata till sig segrar.


Nä, det krävs mål och nu gör ni återigen bara ett. Varför är det så svårt?

– Jag vet inte men vi gjorde ju mycket mål innan, fram tills vi fick den här svackan... det kröp liksom på oss. Det började med att vi släppte ledningen, att vi tappade matcherna med bara någon sekund kvar i några matcher där. Släppte poäng med bara någon minut kvar. Sedan blev uppförsbacken bara större och större, nu får vi hålla på och jaga uppför hela tiden.(Tungt värre för SSK nu. Foto Daniel Pettersson/Järnkaminerna.se)


Det stod 2-0 efter en period till DIF. Det är inte mycket i hockey. Men ... det var då SSK-backen Ryan Glenn lyckades lägga pucken rätt på Djurgårdsforwarden Andreas Engqvist klubblad. Engqvist tackade, tog emot och gjorde 3-0.


Vad säger du om det målet?

– Alltså, sånt får inte hända. Eller så här, det görs alltid misstag i en match och det är sånt som händer men då måste man rädda upp de misstag man gör, säger Andersson och betonar att:


– Jag vill inte såga någon här nu! Det spelar ju ingen roll VEM det var som gjorde misstaget, för alla kan göra misstag. Men just såna här grejer, får bara inte hända. Och absolut inte i såna här lägen, slår Fredric Andersson fast.


SSK-forwarden hade för övrigt en liten privat dispyt med Djurgårdsforwarden Marcus Nilson, som fortsatte verbalt när båda åkte ut och satte sig i utvisningsbåset.


Vad sa ni till varandra egentligen?

– He, he, han frågade om vi skulle slåss. Jag sa ja men att vi har ju inte så många centrar kvar i laget så vi får vänta med det till sista perioden. Sedan rann det ut i sanden, ha, ha.


(Foto Hamid Shokatyan/Järnkaminerna.se)

Hade du tagit en fajt annars?

– Ja, det kan vara kul ibland. Men... förmodligen dumt i det här läget. Vi har som sagt ont om centrar ändå, så det var lika bra att det inte blev något.


Klokt tänkt av Fredric Andersson där... en avstängning är ju det sista som SSK behöver och det vet han. Nu väntar uppehåll fram till 26 december sedan väntar en period som är tokspäckad av matcher fram till OS.


Och nu måste något hända närmsta veckorna, det är alla i SSK införstådda med. Frågan är bara vad man ska använda uppehållet till för att vända kursen åt rätt håll. Fredric Andersson menar att det bara är att jobba på samt hoppas att:


(Sjunde raka förlusten. SSK har en del att jobba på under uppehållet. Foto Hamid Shokatyan/Järnkaminerna.se)

– Vi kan få lite färre skador på folk. Förhoppningsvis kan Lehoux, Videll med flera vara tillbaka efter uppehållet, avslutar Fredric Andersson.

1 kommentar:

Larry sa...

Välkomna till kvalserien. Gnaget kommer att ta revansch på er i mars, var så säkra!