söndag 6 december 2009

Målvaktstrubbel.... uppdaterad NY version


(AIK:s fjärdekeeper Jonatan Bjurö står mot Örebro FOTO Marie Hallman/Arkivbild)

... är det i AIK i söndagens match mot Örebro. Återigen får man väl tyvärr säga. Ettan Christopher Heino Lindberg och tvåan Fredrik Holmgren var båda sjuka. Jag skrev innan här att det enligt uppgift var pga influensavaccin som de hade tagit. Men jag snackade med AIK:s läkare Björn Waldebäck efter matchen och han trodde inte det hade något samband. "Mera ett fall av bad luck att båda är sjuka samtidigt" som han uttryckte det.

Trean Joakim Strandberg är inte heller här. Han gick tyvärr inte att få tag på med så kort varsel som det blev.

Det är nu därför fjärdekeepern Jonathan Bjurö, 18, som står i kväll. Han kallades å sin sida in vid lunchtid.

Backeupen ... heter Niklas Lundström och är född tionde januari 1993.
Han spelade A-J match fram till kvart över tre och fick sedan reda på att han skulle till Hovet, hoppade i en bil med hela utrustningen, inklusive benskydden, på.
Hann inte fram till värmningen men väl till matchen.

Eftersom han inte hann fram till värmningen fick femtonåringen Robin Blidstrand vara stand-in för vikarie Lundström så att det skulle vara två målvakter med under värmningen.

Men Lundström hann som sagt var fram i tid till matchen i alla fall. Alltid något.

Dick Tärnström är inte heller med, han hoppades kunna spela men hade en skada på överkroppen som satte stopp för det.
Stefan Johansson spelade inte heller. Klev av senast mot Mora efter en smäll mot ena armen/axeln och har problem med den skadan fortfarande. Lite osäkert när han kommer tillbaka.

Örebros Djurgårdslån Mark Owuya är uppsatt i kassen för gästerna. Blir ju ett litet miniderby för honom där.
Mark har fått massor av skit i år för att det gått dåligt för Örebro, jag har inte sett så många matcher med Örebro i så det ska bli intressant att se honom nu. Ska hålla ett extra öga på honom i dag.

5 kommentarer:

Larry sa...

Ja och det verkar gå lysande för Mark in da Park idag med. Fem insläppta på drygt halva matchen. Han fortsätter hålla snittet på nästan fyra insläppta från tidigare under säsongen.

(Jag hoppas att ironin går fram angående att han är lysande...)

Han verkar vara lika lysande som keeper som han är som läspande artist...

Ärligt talat förstår jag inte varför Örebro forstätter att satsa på honom när han är så praktusel som han är. Precis som Johan Ryno i AIK lever han bara på gamla meriter. "Ge honom en chans" brukar det låta. Han har fått en chans i över 20 matcher att visa nu att hans insats i Almtuna förra säsongen var en flaxinsats och det var tydligen bara det - flax. Betänk också att när han stod i JVM förra året mot Lettland släppte han in det enda skott han fick mot sig. Överskattad? Ja.

Anonym sa...

Mark skulle säkert spela betydligt bättre om han var med i ett annat lag. Hockey är en lagsport och målvakten är 6 spelaren.

Larry sa...

Anonym: Trams. Det är snarare så att en målvakt är mer än halva laget. Det är ju målvakter i sämre lag som är före Mark in da Park i målvaktsligan dessutom.

Anonym sa...

Du har rätt, men ibland är det alltför mkt att folk tittar på statistiken vad det gäller målvakter, läste inte heller så noga ditt inlägg och du verkar ha koll på hans stil mm.

Marie Hallman sa...

Larry coh anonym: Jag tycker inte man kan kalla en hel säsong med bra matcher, som den han hade i Almtuna, för en "flaxsäsong" för då ska man ju i såfall kalla det här värsta oturssäsongen då.... och det är det inte heller.
Mark var verkligen inte bra mot AIK, det håller jag med om. Men jag tycker inte det går att döma ut honom totalt för det. Det funkar uppenbarligen inte i Örebro. Dels för att han spelar i ett sämre lag men också för att han har underpresterat själv. Varför vet jag inte men jag tycker det är fel att kategoriskt döma ut spelare, så vi är som sagt eniga om att det var en skitmatch av Mark, den här säsongen har varit tung för honom men medan du Larry tror han är helt körd nu så anser jag att han inte är det. Det finns en del att jobba med, frågan är om han får den hjälp han behöver både på träning och under matcherna.