fredag 18 december 2009

Mellqvist och Tärnström om ryktena: "En lögn"


Rykten gör gällande att AIK har ställt in sina löneutbetalningar och enligt uppgifter skulle meddela sina spelare om detta före matchen nu på fredagskvällen.

Men nu slår AIK:s ordförande Peter Mellqvist och lagkaptenen Dick Tärnström tillbaka mot ryktena


– Det är en ren lögn. Vi har INTE för avsikt att gå till spelarna och säga att de inte får löner. Det är snarare tvärtom. Vi väntar in pengar som vi vet är på väg in, jag hoppas vi har de i morgon, annars får vi ut dem på måndag, säger Mellqvist.


Att AIK:s ekonomi är ansträngd är ingen hemlighet. Inte heller att även den här säsongens verksamhetsår lutar åt att gå åtta miljoner kronor back.


Men Mellqvist och Tärnström förstår trots det, inte var alla de rykten, som gått hela hösten, om inställda löner kommer ifrån:

– Nä, för det (inställda löner) kan jag säga är osanna uppgifter. De stämmer inte heller. Men jag brukar säga att man ska inte tro på sånt som står i tidningarna eller tro på rykten förrän man vet själv att de är sanna. Det spekuleras alldeles för mycket, tycker jag, säger Dick Tärnström.


Den senaste ryktesvågen drog igång efter att lokaltidningen Upsala Nya Tidning, i en som Peter Mellqvist hävdar osann artikel, påstår att AIK nu drar in lönerna och att klubben skulle informera spelarna om detta inför Örebromatchen på fredagskvällen.


När Dick Tärnström får höra talas om den artikeln suckar han djupt:

– Att läget inte är hundraprocentigt, så är det ju men att AIK skulle komma ner före matchen och säga att vi inte får löner, det vore ganska puckat eller hur? Så gör de ju inte. Att man går ut med såna påståenden, som inte är sanna. Jag tycker det är helt skadat. Det skrivs så mycket som är sjukt, säger han.


Men du kan intyga att ni HAR fått era löner i höst eller?

– Ja, det har vi. Vi har spelat våran hockey och vi har fått lön som vi ska fram tills nu. Det tror jag vi får nu med. Sedan vad som händer i framtiden vet jag inte, säger lagkaptenen som själv satsat pengar i den riktade emission som AIK har gjort.


Och just den riktade delen av emissionen har nu dragit in strax över sju miljoner kronor, säger AIK-ordföranden Peter Mellqvist. Den andra delen, den publika, har varit i gång sedan i måndags:

– Vi ska få in 9,3 miljoner där. Så här långt har vi fått in en miljon kronor. Men får vi in hela summan så kommer vi att greja det här. Men det gäller kanske att en större spelare går in och tar en miljon av den (publika emissionen) eller att alla våra supportrar mobiliserar kraft och gör det här tillsammans.


Vad händer om ni inte får in köpare till alla poster till sista december, som är sista teckningsdagen?

– Vi har lite andra saker vi kan titta på, beroende på hur mycket pengar som har kommit in. Det finns en plan för att ta oss ur det här och där finns spel i KHL och emissioner med och lite annat. Men får vi in väldigt lite pengar så finns det inget intresse för AIK, då finns inget intresse för att vi ska spela elithockey. Då tror man inte på oss, säger Mellqvist.


Ett annat rykte som har gått är att AIK-spelarna får betala sin utrustning själv. Det stämmer inte heller, menar Mellqvist:

– Vi har en skuld till Goal, det har vi, så där är vår kredit stoppad. Men vi (AIK) betalar allteftersom vi handlar nu istället.


Det finns uppgifter om en pensionsskuld på flera hundra tusen till målvakten Christopher Heino-Lindberg också?

– Det fanns en sån skuld i fjol, som vi har lagt upp en avbetalningsplan på som jag tror vi har följt. Men så är det, vi kämpar på, gör allt vi kan för att klara det här, avslutar AIK-ordföranden Mellqvist.


Fotnot:

I AIK:s ursprungsdokument om emissionen stod 23 december som sista dag, det var enligt Mellqvist en felskrivning som nu rättats till. Sista dagen för att teckna sig för den publika emissionen är 31 december.

2 kommentarer:

Benny L sa...

Visst får lirarna betala sin utrustning själv. Jag känner en som jobbar på Team Sportias hockeyaffär i Hagsätra och han har sagt att fyra snubbar (som såg ut som om de var spelare) med AIK-loggor på jackan var dit och bunkrade upp med tre klubbor var för någon vecka sedan och de pyntade ur egen ficka. En av dem beklagade sig över att han var tvungen att köpa klubbor för julklappspengarna... När min polare frågade om de var tvungen att handla av honom fick han till svar "Klubben har inte råd att köpa hos vår ordinarie leverantör längre". Vilka spelarna var hade han ingen koll på, då han själv är gårdare och inte bryr sig så mycket om hur lirarna i de andra lagen ser ut.

Marie Hallman sa...

Benny: Okej. Jag har frågat både Mellqvist, Dick och andra spelar och folk runt klubben under hösten ett antal gånger, hur det står till både on och off the record. Alla har sagt att de slipper betala. Men märk väl jag har frågat A-laget, hur det ser ut i juniorlagen vet jag inte. Kanske var där de spelade då?