fredag 20 augusti 2010

Bra jobbat Mark! UPPDATERAD


(Mark höll nollan. Djurgårdens andra på fyra matcher. Foto: Andreas Grandin)

Det är många som har tvivlat på Mark Owuyas kapacitet (och jo jag erkänner att jag också funderat lite efter förra säsongen i Örebro) men på fredagskvällen visade Mark klass då han höll nollan mot Sparta Prag.

Matchen var mållös under ordinarie tid och under fem minuters förlängning, sedan vann Djurgården på straffar.
Det krävdes 11 försök och Daniel Widing som inledde straffskyttet med en miss avgjorde sedan på den totalt elfte straffen som enligt liverapporteringen var "a golf shot".


(Daniel Widing ser koncentrerad ut. Funderar på straffvarianter kanske? Foto. Andreas Grandin)

Eh. Hm. Jag har inte sett matchen men ni som har sett får gärna beskriva golfkskottet i kommentarfältet...
EDIT: Har fått det beskrivet för mig, tack snälla ni som gjorde det. Var visst ett slagskott. Hur det kom att kallas "golfskott" i matchrapporten vete tusan.


(Mathias Tjärnqvist. Foto Andreas Grandin)

Jag har försökt ringa för att göra en intervju menlaget spenderar fredagskvällen med bussresa mot Berlin och det är si och så med nåbarhet med mobilen plus att jag sliter med ett frilansuppdrag så jag gav upp. Får se om det går bättre i morgon efter matchen i Berlin. Annars får jag ta den efter helgen när de kommer hem. Sorry för dröjs målet där.


( Äntligen mål! Daniel Widing satte den avgörande straffen och såg till att DIF slapp en ny nolla i kolumnen gjorda mål i målprotokollet. Foto Andreas Grandin)

Men riktigt roligt med en nolla för Mark hur som helst!
Nu har föresten Djurgårdens målvaktspar hållit en nolla var på de fyra första träningsmatcherna och Djurgården har bara släppt in totalt fem mål på fyra matcher. Snyggt!

Jag fick en fråga om hur många skott Mark fick på sig, men jag har inte hittat någon vettig info där, får återkomma med det när det är lättare att få tag på Mark med flera...


(Lite segerkullerbyttor i Prag. Foto: Andreas Grandin)

Tack Andreas för bilderna!!!

5 kommentarer:

Don66 sa...

Golfskott...? Njaa...Widing åkte fram tills det var ett par meter kvar och la sedan iväg ett slagskott som tog på överarmen och in på deras målvakt! Lite fantasilöst kanske,men va fan...det funkade! :-)

Anonym sa...

Som Don66 säger så åker han in i slottet och drar på ett stenhårt slagskott. Lite udda men det funka ju så.

Anonym sa...

KEMPE OCH John Norman var bäst i DIF .Mark var ok .

Marie Hallman sa...

Don och anonym 1 o 2: Tackar!! ja jag vet inte var de fick golfskott ifrån, lät onekligen udda fast det då bara var ett slagskott. he he. Mark måste ha varit mer än okej. Sparta prag är bra. Nu har han och Ridderwall en nolla var på försäsongen. Starkt.

Paul sa...

Även en blind höna kan finna ett korn...