torsdag 12 augusti 2010

Hockeyn är het, European Trophy i gång

European Trophy drog i gång i går under onsdagen.. Jag var på DN.se och körde fotboll i kubik men jag försökte följa onlinerapporteringen coh hann notera att det verkar ha varit stort intresse att följa turneringen live. Eller så har de en jävligt risig server för den klappade ihop lite då och då och så kom det meddelanden om att det var "serveroverload".

Jag hoppas det var publiktrycket som var stort, känns som det verkligen är på väg uppåt redan.

Det var några svensklag i farten, Linköping tog emot Färjestad i Mjölby och förlorade med 1-2. Malmö -Frölunda slutade också 1-2.

En noterbar händelse är att Linköpings retsticka Andreas Jämtin snabbt gick upp i toppen av busligan med 49 utvisningsminuter. Detta efter att ha fått matchstraff då han visade sitt ogillande med en utvisning genom att dra klubban i plexit. Sedan var det färdigspelat tyckte domare Lärking.

Intressant att det är så heta känslor redan i allra första träningsmatchen!! Känns som den här säsongen kommer bli en av de hetaste - i många bemärkelser - på länge.

En baksida av myntet är dock om det går överstyr. Lite som det har skett när det gäller Färjestadsbacken Jonas Junland som valde Karlstad framför Linköping i somras till stora protester från de - får man väl anta - före detta Junlandsfansen...

Det har uttalats hotelser både muntligt och via SMS och det begriper jag bara inte. Enligt Nya Wermlands-Tidningen, NWT, fick Junland polisbeskydd både före, under och efter matchen och till och med i utvisningsbåset när han satt där i tredje perioden.

- Vi tog det säkra före det osäkra, säger ordningspoilsen Peder Kanon till NWT.

Och så långt ska det bara inte behöva gå! Jag förstår att folk blev sura på övergången men som jag har skrivit tidigare så blir det ju så töntigt när det går överstyr och det särskilt i en klubb där man levt på att plocka spelare från andra klubbar.

Intressant är ju att de som hotat och hatat aldrig vågar ta ett ärligt och rakt snack med den de ger sig på.
- Jag har varit där (i Linköping) dagarna före matchen och det var hur lugnt som helst. Antar att de inte vågar komma fram och konfrontera mig, säger Junland till NWT.

Hur som helst. Ni vet min inställning till det här , oavsett klubb det handlar om och det är att alltid älska, aldrig hata. Som tur är tycker 99,9 procent av fansen detsamma. Oavsett klubb. Och det är viktigt för då just det stödet och den kärleken som fansen visar sina lag är ett ovärderligt inslag i hockey.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Hmm, innebär inte det att Jämtin är avstängd i fredagens match mot Djurgården?

Marie Hallman sa...

Anonym Jo det gör det. Han är avstängd.

Anonym sa...

Awesome! Det innebär att ett redan försvagat Linköping blir ännu sämre. Dock måste DIF fortfarande ge järnet för att vinna.

Anonym sa...

Jag håller ju fullständigt med dig, Marie. Men jag undrar om 99,9% är korrekt. Jo, jag förstår att du inte har något vetenskapligt belägg för den siffran.

Varför jag reagerar är att det i stort sett varje artikel som skrivs om Färjestad, oavsett var, så är det väldigt mycket "hata" när folk har åsikter.

Jag får alltså intrycket av att det är betydligt fler än 0,01% som "hatar".

Varför man lägger ner en massa negativ energi på sådant är en gåta för mig.

Marie Hallman sa...

Anonym 2: jo , jag höftade till där men poängen är ändå att de flesta står för en positiv läktarkultur när de väl är ute på match. Sedan verkar det flöda ett allmänt hat på nätet, där det är lätt att kläcka ur sig vad som helst utan att behöva stå för det. Kan tänka mig att många som lägger in såna kommentarer som du nämner inte beter sig illa sedan ute i RL. Vilket är bra men om de kunde sprida lite love istället för hat på nätet vore ändå bättre :)

Anonym sa...

Vet någon om det finns möjlighet att se matchen via ppv eller liknande? Vill verkligen se den men kan inte göra det live.

Bengan sa...

Det berodde nog på att det var två svenska lag som möttes att servern gick ned. Det är ju bara matcherna mellan de svenska lagen som är intressanta. Resten är ju astrista och något man bara rycker på axlarna åt. Jag menar hur kul är det att möta Adler Mannheim och Eisbären Berlin på en skala? Kan du nämna en enda spelare i Mannheim utan att kolla upp truppen på Eliteprospects? Nej. Kunde väl tro det... inte en enda en. Iskalla matcher som jag inte förstår varför de spelas. Hade varit bättre om de svenska lagen mötts inbördes fler gånger i stället.

Marie Hallman sa...

Anonym: Är rädd för att man måste ha Viasat hockey. Men när jag tittar på tablån där så verkar de köra matchen i efterhand?! konstigt. jag ska kolla med en jag känner där under fredagen.

Bengan: Men spealarna tycker det är kul. Snackade med Falk idag, gjorde en text åt DN, lägger ut de i morgon. han tyckte det var kul med omväxling ... just försäsongen är ju mer till för att få ihop lagen än bjuda på bra underhållning så det kan jag köpa. Trist bara att det är så få hemmamatcher.

abc sa...

Ja du Bengan, det ju troligt att anhängare av Adler Mannheim och Eisbären Berlin bara vill se svenska lag.