fredag 27 augusti 2010

Nisse Ekman " Man letar efter en känsla"( Nisse Ekman och sonen Melvin leker snälla tigrar.... Foto:www.hockeymedmariehallman.se)Vålerenga försökte men hade inte mycket att sätta emot.

Djurgården var så överlägset att det mer såg ut som en bra träning än en match.

Men det är ju aldrig fel att vinna och framför allt väldigt skönt att få vara med och näta konstaterar Nisse Ekman efter 6-2 segern mot Vålerenga.


– Vi gjorde det vi skulle. Men det var lite kul för mig och Daniel att vi får vara med och producera någonting offensivt också, säger Ekman leende.


– Ja vi connectar bra, skjuter Daniel Widing glatt in i förbifarten från sin plats bredvid i omklädningsrummet.(... och farliga tigrar! www.hockeymedmariehallman.se)


Just Widing stod för två mål mot norrmännen och hade ett rungande stolpskott. Båda målen såg likadana ut – en styrning från en position vid bortre stolpen framspelad av Nisse Ekman och John Norman som klev av med två respektive en assist. En kedja som fungerar riktigt bra nu.


– Ja i dag ja. Nu gjorde vi poäng för att vi fick de lägen vi fick men visst han (Widing) står bra placerad, då är det lätt att passa honom också, säger Ekman och får direkt en snabb passning från tvåmålsskytten Widing som med glimten i ögat konstaterar:


– Ja men guuuuuuuuuud vad han är ödmjuk nu då.


Själv frågar jag om Nisse gått och väntat på den där islossningen som gav kedjan de två målen och får svaret:


– Nja, men lite så är det väl att man letar efter en känsla. Man vill på något sätt att det ska sätta sig och så vill man på få gå igenom en försäsong skadefri så att man kommer in i premiären med en bra känsla. Och jag spelar hellre bra och är poänglös själv än att jag spelar dåligt för laget men själv får in en puck på flipper, på någon retur bara. Det viktigaste just nu är att förbereda sig så bra man kan och att man börjar hitta sina medkompisar.


(Ekman trampar på. Foto Andreas Grandin)


Vem har vilken roll i din kedja med Widing och Norman? Är det du som ska passa och Widing som ska stå där vid målet och styra som i dag?

– Äh det beror ju lite på hur det kommer sig, vi kan snurra runt där och ha olika roller och han (Widing) är en bra passningsspelare också. Fast han är ju rightare och de har ofta ett bättre skott än vi leftare har så det är ju bra om han skjuter men jag tror att vi kommer att hjälpa varandra med det där. OM det nu är vi som ska spela tillsammans sedan, det vet man ju inte heller.


Men ni passar bra ihop i alla fall kändes det som?

– Ja i dag ja. I de andra träningsmatcherna har vi inte gjort så mycket framåt direkt, men vi har å andra sidan inte gjort laget lidande bakåt heller, he, he men vem som får spela med vem, det kan bestämmas lite när som helst under säsongen. Det beror ju på hur laget går som en helhet.


Fast varför splittra på något som funkar?

Som det ser ut nu så lär trion få spela ihop, eller åtminstone Widing och Ekman.


– Jo, så kan det säkert vara men det är så många bra spelare i laget och i vår kedja så är det ju (junioren) Norman som har varit den bästa och som har spelat bra.


(Nisse Ekman. Foto Andreas Grandin)


Men han är ju bara 19 år, jag kan tänka mig att du och Widing har hjälpt honom en hel del också?

– Jo, det hoppas jag väl att vi har gjort och vi har väl gett honom några kommentarer och så men det är ju tränarna annars som sköter mycket av det snacket också.


Fast det blir väl lite extra snack från dig och Daniel med honom (Norman)?

– Jo i och med att vi spelar ihop och så, så blir det ju så i och med att vi sitter bredvid varandra också på bänken så byter man en hel del kommentarer också och snackar ihop sig och säger vad de andra gör bra eller vad man kan ändra och så.


Vad kan du säga om Norman?

– Att han är smart och vältränad för att vara så ung. Han har tålamod och tar kloka beslut och jag tror att han har potential att bli en ny Kristofer Ottosson för Djurgården framöver.


(John Norman hittar vägar och lösningar överallt. Foto Andreas Grandin)


Hur märker du av att han är smart på isen?

– Nä men det är väl hans mognad för att vara så ung. Han tar kloka beslut och är en smart kille. Han drar inte bara iväg pucken i trängda situationer utan han vänder dit han ska och tar sedan beslut som gör att man löser situationen. Och just det är ju kännetecknet för en som antingen har en massa erfarenhet eller för att det är en ung spelare som är jävligt smart, säger Nisse Ekman och lyfter upp sonen Melvin i knäet.


Du själv då, är du ungefär där du vill vara nu i förberedelserna?

– Jorå det går ganska bra. Jag har inte spelat sådär jättebra än eller gått från klarhet till klarhet än men det känns inte som om det är så bråttom med det heller utan det handlar mer om att man letar efter den där känslan som man vill komma in i efter att ha haft en skadefri försäsong. Man vill ju hålla ljumskar och knän hela under försäsongen och sedan öka farten ju närmare premiären som man kommer, avslutar Nisse Ekman.


När det gäller Nichlas Falk och Marcus Krüger som båda vilade mot Vålerengen så sa Krüger att han hade testat att åka under fredagen och att det hade gått bra. Och att han kanske är med mot Jokerit på lördagen, han trodde i alla fall det på fredagskvällen.


Falk ville inte riktigt säga vad som var fel och skämtade lite om att han bara jobbade halvtid... och sa sedan lower body men jag ska ärligt säga att jag inte är säker på om han skämtade om var skadan satt också. Jag fick inte ur honom exakt vad det var men Falk trodde inte på spel mot Jokerit i alla fall.


Djurgården måste för övrigt vinna mot Jokerit för att ha chans på slutspel, sedan är Salzburg direktkvalificerad som arrangör av slutspelet och tar de ingen egen plats så petar de bort den ”sämsta” fyran från någon av de två grupperna. Och det är en del om och med inför lördagens match som jag inte tänker gå in på här.


Men, OM DIF missar slutspelet så kommer man att spela en match till, som ett genrep. De svenska lagen bestämde redan i våras att de lag som missar slutspelet ska mötas mot varandra i ett genrep. Vad som händer om tre lag missar slutspelet har man inte riktigt räknat med så det ar oklart. Men den av de svenska lag som missar slutspelet som är högst placerad blir i så fall värd för den extra matchen.


OM Djurgården däremot når slutspel så blir det slutspelet nästa helg i Salzburg de sista matcherna på försäsongen och därmed även genrepet inför premiären.


Men allt var som sagt inte klart med det där så det får jag återkomma till när det är klart om det blev slutspel eller inte.

2 kommentarer:

Edin sa...

Grymt bra tugg Marie! Som vanligt.

Marie Hallman sa...

Edin: TACK, jag blir lika glad varje gång någon gillar´t :D