måndag 9 augusti 2010

NHL-spelarna på is...


(En bild hann jag med åtminstone... Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Alltså vissa dagar.... jag gick upp jättetidigt, åkte lite försenad iväg till första dagen på Puddinglägret. Det vill säga den isträning som Tre Kronors materialförvaltare Anders Pudding Weiderstål ordnar för de Stockholmsbaserade spelare som ska iväg till NHL, AHL, KHL och andra ligor utanför Sverige.

Knallade glatt in på Hovet och insåg att de lirarna som var där ju var på tok för små. Typ tio år. Inte bra.
Ringde Pudding och jorå, i år var det en annan hall som gällde.

Jag som hade kollat tiden men inte platsen fick kuta tillbaka till Globengaraget, kasta mig i bilen och köra i ilfart till rätt hall.
Där var såklart ismaskinsmannen ett under av punktlighet och öppnade för Zambonin typ två minuter efter att jag kom in i hallen.

Så de blev inte mycket till isträningsbilder som jag hade tänkt ta....

Blev lite andra bilder och lite snack med några av spelarna i alla fall. Hann inte prata med alla, ska boka upp lite intervjuer så det får komma senare.

Men jag hann i alla fall fråga....


(Marcus Nilson. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)


.....Marcus Nilson vad som händer????
Och fick svaret: "Det säger jag när det är klart."

Vi hann prata en kortis men det är som jag har skrivit förr, "Mackan" tycker inte om att snacka om framtiden förrän han vet vad det blir och därför kommer han inte ge några kommentarer om varken det ena eller det andra förrän allt är klart.

Men då ska vi ta ett snack i alla fall. När det nu blir.

Hann prata med lite målisar om bland annat hjälmarna kommande säsong.


(Jonas, Henrik och Jhonas.Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Jonas Gustavsson till vänster i bild kommer köra "med det där gamla vanliga monstret blir det väl" (som han själv sa), Henrik Karlsson längst ner i bilden skulle ha lite eldskrift på namnet och något "hemskt" och "något med flammor" plus en logotype som jag inte riktigt begrep hur den såg ut.

Jhonas Enroth till höger i bild kommer köra sin sedvanliga mur i mitten, Buffalologgan på ena sidan och en replika av Henrik Lundqvists "gammal mask" bild på andra sidan. Det vill säga att man ser ett målat ansikte och en sån vit hjälm som brukar vara med i skräckfilmer ni vet....


(Anger. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)


Niklas Anger var på plats, liksom förre SSK-backen Fredrik Svensson. Båda letar fortfarande klubb. Svensson har rehabat en opererad axel i sommar. Anger sa att det lutar åt centraleuropa typ Tyskland, Schweiz eller så. Även Ryssland fanns med i bilden men inget var klart.


(Oduya och Staffan Kronwall. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Jag hann inte prata med Figren, Möller, Oduya, Enqvist, eller Douglas Murray med flera. Men några av dem ska jag försöka hinna ta antingen per telefon eller boka upp. Kommer bli en längre intervju med Enroth också och Wesslau om jag får ihop allt som jag har planerat. Liksom Jonas Andersson som ni ser på bilden här.(Jonas Andersson. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Staffan Kronwall hann jag ta ett lite längre snack med, men jag måste iväg på ett möte nu så det kommer i eftermiddag.

Plus ett kort snack med Niklas Kronwall (kommer ett längre sedan men en kortis om allstar matchen på fredag, nu i eftermiddag/kväll.

6 kommentarer:

Eric sa...

Har Jonas Andersson skrivit på för Nashville än?

Holmis sa...

Härligt jobbat Marie!! Ser fram emot intervjun med Enroth.

Jonas sa...

Det känns som om Gozzi har gjort en miss när det gäller Anger. Han skulle ju kunna tillföra AIK väldigt mycket.

Eric: Jonas har skrivit på ja. Men frågan är vad som händer om han inte platsar. Det tycker jag du borde fråga om Marie. Blir det AHL eller Elitserien och AIK?

Anonym sa...

Utan Linkan kan inte Anger göra så mycket..

Ser fram emot intervjun med Kronwall!

Svempa sa...

SSK har klart med en ny finnpajsare.

Pekka Saarenheimo från Kärpät. Ingen poängspruta. 12 poäng på 48 matcher senaste säsongen och rätt kortväxt center. Jag är skeptisk...

Marie Hallman sa...

Eric: Ja, i våras.

Holmis: Tack, det gör jag med! :D

Jonas: Vet inte varför AIK la Widing åt sidan. Kan vara priset. Men det är bara en spekulation från min sida, har inget belägg för det.

Anonym: Den med Staffan finns ute nu! Kommer en grej med Niklas om fredagsmatchen senare i kväll, och en längre intervju med honom vid senare tillfälle.

Svempa: Jag såg det och Melichar har tackat nej till SSK. Kommer en intervju med Nygårds snart.